Haven

Opleidingen

Op zoek naar een Sioo opleiding die bij u en uw situatie past? Hier vindt u een overzicht van alle Sioo opleidingen. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om uw professionalisering bij Sioo aan te scherpen of verder te ontwikkelen. Wij zoeken graag samen met u naar passende mogelijkheden.

 

Advies nodig?

Neem contact op met Heleen Tours

tours@sioo.nl

(030)291 30 00

Soort opleiding Categorie Sector

Open opleidingen

  duur belasting kosten  
open

Consulting Program & Community (master mogelijk)

Voor:

Adviseurs en veranderaars met ambities

6 tot 1... 300 - 9...

Bij de...

arrow
 

Uniek aanbod voor adviseurs met ambitie

De advieswereld verandert rap. Organisaties stellen andere eisen aan adviseurs, waardoor ze voortdurend moeten herijken wat hun specifieke bijdrage kan zijn. Die stroomversnelling daagt uit tot vooroplopen en vraagt van jou als consultant om je toegevoegde waarde stevig te ontwikkelen. Consulting Program & Community (CP&C) biedt je die kans. Sioo biedt hiermee een uniek en vooruitstrevend programma dat je optimaal toerust op de vraagstukken van nu: actueel, goed  onderbouwd en pragmatisch. Je hebt volop keuzemogelijkheden en je sluit je aan bij een community die je doorlopend helpt professionaliseren.

 

CP&C kent ook een uitgebreid aanbod voor Sioo alumni

Heb je altijd al willen weten wat de nieuwste concepten inhouden op het gebied van datastrategie, holacracy, de informatiesamenleving en duurzame businessmodellen? Of wil je je verder ontwikkelen in je veranderaanpak, als ondernemende adviseur of als thoughtleader? Dan is Consulting Program & Community wat voor jou.

Lees verder

Data:

 • Start CP&C Kernprogramma KP04: 22 maart 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

Tussen € 2.500,- en € 4.200,- (afhankelijk van de keuzes)

Literatuurkosten:

Tussen € 500,- en € 1.000,-- (afhankelijk van de keuzes)
 
open

Executive Change Management( Master)

Voor: Leiders en bestuurders die regie voeren over strategische innovatieprocessen.

13 mdn 600 uur € 22.500 arrow
 

Regie nemen over strategische vernieuwing

Tijdens de masteropleiding Executive Change Management ontwikkelt u uw vermogen om de regie te voeren over strategische innovatieprocessen. U kunt hiermee besluitvormingsprocessen zo vormgeven dat ze resulteren in doelen en actieperspectieven die iedere betrokkene als zinvol ervaart en daarom kunnen worden gerealiseerd.

Lees verder

Data:

 • Executive change management 19: 13 juni 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten en inclusief studiereiskosten.

Verblijfkosten:

€ 3.500

Literatuurkosten:

€ 500
 
open

Succesvol Verandering Organiseren

Voor: Leidinggevenden die in hun organisatie een flinke veranderopgave trekken en die van veranderen hun vak willen maken.

10 mdn 400 uur € 12.900 arrow
 

Aan de slag met verandermanagement

Instroom is mogelijk tot 18 december 2017 

Succesvol Verandering Organiseren is dé opleiding voor leidinggevenden die als trekker van een stevige veranderopgave in hun organisatie het vak van verandermanagement tot in de finesses willen leren beheersen.

Lees verder

Data:

 • Start Succesvol verandering organiseren 82: 18 december 2017

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 2.500

Literatuurkosten:

€ 300
 
open

Succesvol Besturen van Ziekenhuizen

Voor: Artsen, managers en bestuurders die een sleutelpositie ambiëren waardoor ze een bijdrage kunnen leveren aan de besturing, organisatie en inrichting van medische zorg in een ziekenhuis.

9 mdn 300 uur € 17.500 arrow
 

Hét traject voor effectief bestuur van ziekenhuizen

In samenwerking met Boer&Croon verzorgt Sioo het programma Succesvol besturen van Ziekenhuizen, bestemd voor professionals van binnen en buiten de branche die een rol willen gaan vervullen als ziekenhuisbestuurder. Het programma is nadrukkelijk ontwikkeld vanuit de wens en ambitie om de in- en doorstroom van goed toegeruste en effectieve bestuurders in de sector te borgen. Focus ligt op de actuele ontwikkelingen in en rond de sector en de verbindende rol van de bestuurder daarbij richting de eigen organisatie. Lees verder

Data:

 • Succesvol Besturen van Ziekenhuizen 09: 30 mei 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf-, literatuur- en studiereiskosten.

Verblijfkosten:

€ 4.300

Literatuurkosten:

Nog niet bekend
 
open

Lokaal Leiderschap

Voor: De ambtelijke top van gemeenten en gemeenschappelijke organisaties

10 mdn 200 uur € 6.800 arrow
 

Betekenisvol leiderschap in lokaal openbaar bestuur

 

Een leergang voor de ambtelijke top van gemeenten en gemeenschappelijke organisaties: gemeentesecretarissen, adjunct-directeuren,locosecretarissen, regiosecretarissen, directeuren van, bijvoorbeeld, een omgevingsdienst en kandidaten voor de functie van gemeentesecretaris.

Een leergang over:

 • het ontdekken van de (ongeschreven) spelregels voor een secretaris/algemeen directeur. Dit met het oog op het vinden van de speelruimte voor de verandering die u wilt
 • het vinden van manieren om met andere lokale leiders op gelijke en andere posities op te trekken
 • het nemen van initiatief voor vernieuwing en daarbij anderen uitnodigen om mee te doen, met inachtneming van de spelregels en de initiatieven van anderen.
Lees verder

Data:

 • Start Lokaal Leiderschap: 02 februari 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijfkosten en inclusief literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 1.700

Literatuurkosten:

n.v.t.
 

Build your own Academy

Stel een leertraject samen dat volledig is toegesneden op uw vragen en werkpraktijk. U kiest een slimme combinatie van workshops en vult deze aan met coaching en intervisie. Het resultaat: een uitgekiend leertraject dat u volgt op de momenten die ú het beste uitkomen. Klik hier voor meer informatie.


Daarnaast bieden we binnen BYOA modulaire tracks aan voor specifieke rollen, vraagstukken of taken. Hierbij stellen wíj de inhoud samen vanuit onze visie op het vak, maar bent ú degene die het tempo, de volgorde en het startmoment bepaalt:

  duur belasting kosten  
open

Interim-Management en Organisatieverandering

Voor: Managers die zich bezighouden met tijdelijke opdrachten waarbij veranderen en leidinggeven centraal staan.

op maat 272 uur € 10.575 arrow
 

Een Build your own Academy track

Als interim-manager handelt u daadkrachtig en resultaatgericht. U wordt immers afgerekend op resultaten. Tegelijkertijd moet u steeds het perspectief van anderen goed kunnen invoelen en oog houden voor machtsverhoudingen en organisatieculturen. Om u optimaal toe te rusten heeft Sioo de speciale track Interim-management & Organisatieverandering ontwikkeld.

Lees verder

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten. U betaalt de deelname- en verblijfkosten per onderdeel. Interim-Management en Organisatieverandering is een modulaire BYOA-track met flexibele startmomenten.

Verblijfkosten:

€ 1.675

Literatuurkosten:

€ 200
 
open

Essentials in Consulting and Change

Voor: Professionals die hun adviesvaardigheden willen verstevigen en een organisatie- en veranderkundig fundament willen leggen onder hun advieswerk.

op maat 320 uur € 12.250 arrow
 

Een Build your own Academy track

Bij veel professionals groeit gaandeweg de behoefte aan meer fundament onder hun advieswerk. Zij willen hun adviesvaardigheden verstevigen. Hun intuïtie koppelen aan methodes en instrumenten. Goed leren schakelen in adviesstijlen en rollen. En kunnen terugvallen op organisatie- en veranderkundige kennis. Herkent u dit? Essentials in Consulting and Change biedt wat u als adviseur in de kern succesvol maakt.

 

Essentials in Consulting and Change maakt deel uit van onze Build your own Academy. Daarbij bent ú degene die het tempo, de volgorde en het startmoment bepaalt. Deze track speciaal bedoeld voor wie organisatiebreed adviseert, of juist vanuit een specialisme als ICT, HRM of communicatie. In uw tempo, op uw moment

Lees verder

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijfkosten. Essentials in Consulting and Change is een modulaire BYOA-track met flexibele startmomenten. U betaalt de deelname- en verblijfkosten per onderdeel.

Verblijfkosten:

€ 1.915

Literatuurkosten:

€ 250
 
open

Veranderen en Organiseren in Gemeenten

Voor: (Lijn)managers, senior adviseurs en project- en programmamanagers die een spilfunctie vervullen in stevige veranderopgaven binnen gemeenten.

op maat 280 uur € 8.975 arrow
 

Een Build your own Academy track

Een praktijkgericht professionaliseringsprogramma voor ervaren organisatieprofessionals in gemeenten met een stevige veranderopgave.

Lees verder

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten. U betaalt de deelname- en verblijfkosten per onderdeel. Interim-Management en Organisatieverandering is een modulaire BYOA-track met flexibele startmomenten.

Verblijfkosten:

€ 1.350

Literatuurkosten:

€ 70
 
open

Organiseren en Ontwerpen van Organisaties

Voor: Managers, kwartiermakers, verandermanagers of projectleiders die willen bijdragen aan het beter begrijpen, organiseren en ontwerpen van organisaties.

op maat 290 uur € 10.000 arrow
 

Een Build your own Academy track

Kunnen we huidige organisaties begrijpen en zodanig inrichten dat beoogde veranderingen ook echt impact hebben en meerwaarde opleveren voor stakeholders? De toegenomen complexiteit en dynamiek van de markten en maatschappelijke vraagstukken vragen om effectieve, efficiënte en flexibele organisaties waar medewerkers graag werken. Organisatiekundige aandacht loont daarbij! Kennis en inzichten in dit vakgebied zijn volop in beweging.

 

Juist vanwege deze beweging ontwikkelden we een flexibele en unieke Build your own Academy track speciaal voor iedereen die zich op de organisatiekundige kant van de verandering wil richten.

Lees verder

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn afhankelijk van de gekozen workshops en variëren tussen de € 10.000 en € 10.375. De deelnamekosten zijn exclusief verblijfkosten. Ook de verblijfkosten zijn variabel en hangen af van het aantal overnachtingen. U betaalt de deelname- en verblijfkosten per onderdeel. Organiseren en Ontwerpen van Organisaties is een modulaire BYOA-track met flexibele startmomenten.

Verblijfkosten:

€ 1600

Literatuurkosten:

n.v.t.
 

Workshops

  duur belasting kosten  
open

Adviseren

Voor: Iedereen die al een aantal jaar als organisatieprofessional betrokken is bij organiseer- en veranderuitdagingen in organisaties.

4 dgn 56 uur € 2.500 arrow
 

Dé workshop voor als u professioneel wilt adviseren

De workshop Adviseren geeft u inzicht in wat er nodig is om professioneel te adviseren. U maakt kennis met de essentiële theorieën en modellen over adviseren en adviesprocessen. Daarnaast bespreken we de recente ontwikkelingen rondom consulting. Hoe kijkt de samenleving, de markt op dit moment aan tegen adviesprofessionals. We werken aan de vraag hoe je als adviseur impact kunt hebben in de verander- en organiseerprocessen waarbij je betrokken bent. Tijdens de workshop wordt telkens de vertaalslag gemaakt naar praktijkvoorbeelden en de vraagstukken waar u zelf tegenaan loopt, als intern of als extern adviseur. Lees verder

Data:

 • Adviseren 08: 16 april 2018
 • Adviseren 09: 08 oktober 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 605

Literatuurkosten:


 
open

Beter Interveniëren

Voor: Professionals die stagnerende veranderingsprocessen in beweging willen krijgen en de aanwezige energie in het klantsysteem optimaal willen benutten.

3 mdn 56 uur € 2.500 arrow
 

Ontwikkel en experimenteer met interventies

Beter Interveniëren is bestemd voor organisatieprofessionals die te maken hebben met veranderingsprocessen en die zich willen bekwamen in het ontwerpen en uitvoeren van interventies. Lees verder

Data:

 • Beter Interveniëren 18: 19 april 2018
 • Beter Interveniëren 19: 01 november 2019

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 400

Literatuurkosten:

€ 45
 
open

Effectief Veranderen

Voor: Professionals met een sturende, adviserende of begeleidende rol in veranderprocessen in de eigen organisatie of bij klanten die betrokken zijn bij een lopende organisatieverandering of de voorbereiding ervan.

1,5 mnd 44 uur € 2.350 arrow
 

Ontwikkel strategieën om veranderingen te regisseren en realiseren

Hebt u ervaring met veranderprocessen in organisaties? Wilt u een verbinding maken tussen theorie en praktijk? Wilt u naast een veranderstrategie ook zelf deze veranderingen kunnen realiseren? In de workshop Effectief Veranderen gaat u daarmee aan het werk.

Lees verder

Data:

 • Effectief veranderen 62: 13 februari 2018
 • Effectief veranderen 63: 17 mei 2018
 • Effectief veranderen 64: 21 september 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 430

Literatuurkosten:

€ 25
 
open

Impact in Gesprekken

Voor: Adviseurs, (interim-)managers en bestuurders die meer impact in gesprekken willen hebben en die bewust willen kunnen beïnvloeden om hun doelen te realiseren.

3 dgn 36 uur € 2.350 arrow
 

Vergroot uw invloed op de realisatie van uw doelen

In de workshop Impact in Gesprekken leert u hoe u uw impact in gesprekken vergroot zodat de realisatie van uw gespreksdoel een stuk dichter bij komt. Lees verder

Data:

 • Impact in gesprekken 14: 21 maart 2018
 • Impact in gesprekken 15: 13 juni 2018
 • Impact in gesprekken 16: 28 november 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 505

Literatuurkosten:

n.v.t.
 
open

Intern Adviseren

Voor: Ervaren intern adviseurs die hun intern adviseurschap verder willen ontwikkelen en de ambitie hebben bij te dragen aan het verandervermogen van de organisatie.

5 mdn 60 uur € 2.550 arrow
 

Gebruik uw interne positie als meerwaarde bij adviseren en veranderen

Een externe adviseur inhuren? Natuurlijk, dat kan. Steeds meer organisaties kiezen echter voor interne adviseurs. Logisch, want organisaties veranderen continu. Het is dus belangrijk te investeren in eigen adviseurs, de interne specialisten in verandermanagement. De workshop Intern Adviseren is zo’n investering. Lees verder

Data:

 • Start Intern Adviseren 24: 26 januari 2018
 • Start Intern Adviseren 25: 28 september 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 50 - € 250

Literatuurkosten:

€ 90
 
open

Inzicht in Bedrijfskunde

Voor: Adviseurs die behoefte hebben aan, voor hun advieswerk, relevante en toepasbare bedrijfskundige concepten en theorieën, maar die niet beschikken over een bedrijfskundige achtergrond.

1 mnd 52 uur € 1.975 arrow
 

Een kennismaking met toepasbare bedrijfskunde voor uw advieswerk

De workshop Inzicht in Bedrijfskunde is speciaal voor adviseurs die behoefte hebben aan, in hun advieswerk toepasbare, bedrijfskundige concepten en die niet beschikken over een bedrijfskundige achtergrond. Lees verder

Data:

 • Inzicht in bedrijfskunde 31: 24 mei 2018
 • Inzicht in bedrijfskunde 32: 15 november 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 605

Literatuurkosten:

€ 55
 
open

Omgaan met Belangentegenstellingen

Voor: Organisatieprofessionals en leidinggevenden die hun regie op vastgelopen samenwerkingsrelaties willen vergroten.

1 mnd 48 uur € 2.500 arrow
 

Over belangen, politieke dimensies, macht en conflict

Partijen die betrokken zijn bij een besluitvormingsproces zijn soms maar moeilijk op één lijn te krijgen. De situatie is politiek of de relaties zijn taai. Toch wilt u resultaten boeken en zeker geen onderdeel worden van een conflict. Hoe doet u dat? Tijdens de workshop Omgaan met Belangentegenstellingen leert u de verschillen in belangen begrijpen en ze effectief inzetten. Lees verder

Data:

 • Omgaan met belangentegenstellingen 20: 04 juni 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 605

Literatuurkosten:

€ 15
 
open

Omgaan met Groepsdynamiek

Voor: Organisatieprofessionals die met, in of voor groepen werken.

3 dgn 36 uur € 2.150 arrow
 

Vergroot uw effectiviteit en kracht in groepsprocessen

Groepsprocessen laten zich soms moeilijk sturen – zo lijkt het. Toch kunt u veel invloed hebben op hoe een groep functioneert. Vooral als u doorziet welke processen in een groep een rol spelen, welke rol bij u past en hoe u die rol zo goed mogelijk kunt vervullen. In de Sioo-workshop Omgaan met groepsdynamiek leert u effectief en krachtig met groepen werken. Lees verder

Data:

 • Start Omgaan met Groepsdynamiek 64A: 31 januari 2018
 • Omgaan met groepsdynamiek 65: 09 april 2018
 • Omgaan met groepsdynamiek 66: 05 november 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 505

Literatuurkosten:


 
open

Organisatiediagnose

Voor: Organisatieprofessionals die regelmatig te maken hebben met veranderprocessen, breder willen leren kijken en willen ontdekken welke manier van diagnosticeren bij hun past.

1,5 mnd 60 uur € 2.350 arrow
 

Aan de slag met diagnosemodellen

Een goede diagnose is het halve werk. Dat klinkt hoopvol en biedt houvast. Maar wat is een goede organisatiediagnose eigenlijk? En hoe stelt u ’m? Lees verder

Data:

 • Start Organisatiediagnose 23: 12 maart 2018
 • Start Organisatiediagnose 24: 01 oktober 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 455

Literatuurkosten:

€ 70
 
open

Organisatiekunde

Voor: Adviseurs, managers en kwartiermakers die in de praktijk aanlopen tegen structureringsvraagstukken.

2 dgn 28 uur € 1.975 arrow
 

Krijg zicht op organisatievormen en leer beter organiseren

De workshop Organisatiekunde biedt u een goed zicht op de fundamenten van organiseren en op de laatste stand van zaken in de praktijk op het gebied van organisatiekunde. Lees verder

Data:

 • Organisatiekunde 9: 11 december 2017
 • Organisatiekunde 10: 15 maart 2018
 • Organisatiekunde 11: 18 juni 2018
 • Organisatiekunde 12: 03 december 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 305

Literatuurkosten:

n.v.t.
 
open

Persoonlijke Effectiviteit

Voor: Adviseurs en leidinggevenden die willen experimenteren met effectievere en authentiekere manieren van optreden en presenteren en willen reflecteren op de motieven en inspiratiebronnen die bepalend zijn voor hun zeggingskracht.

3 dgn 32 uur € 1.875 arrow
 

Authentiek optreden bij adviseren en leidinggeven

In de workshop Persoonlijke Effectiviteit leert u uw zeggingskracht te versterken. U krijgt inzicht in het effect van uw optreden en presenteren in uw werk en u onderzoekt hoe u uw talenten optimaal kunt inzetten en direct kunt toepassen in uw werk. Lees verder

Data:

 • Persoonlijke Effectiviteit 63: 30 mei 2018
 • Persoonlijke Effectiviteit 64: 21 november 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 475

Literatuurkosten:

n.v.t.
 
open

Spannende Interventies in Groepen

Voor: Organisatieprofessionals die zich verder willen ontwikkelen in het domein van groeps- en psychodynamiek, waar ze in eerdere professionaliseringsprogramma’s al aan gewerkt hebben.

1 mnd 48 uur € 2.500 arrow
 

‘De onderstroom boven’ in groepen met een taak

In de workshop Spannende Interventies in Groepen, die start met een tweedaags seminar, ervaart u wat er in de onderstroom in groepen met een taak gebeurt en welk effect dat heeft op u zelf, de samenwerking en de output. Welke interventies zijn effectief en wat vraagt dat van u? Lees verder

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 605

Literatuurkosten:


 
open

Strategisch Handelen

Voor: Verander-, lijnmanagers en organisatieadviseurs die het resultaat en de impact van hun verandertrajecten willen vergroten.

2 mdn 48 uur € 2.050 arrow
 

De kunst van strategisch balanceren in verandertrajecten

In de workshop Strategisch handelen leert u strategischer op te treden in verandertrajecten, waardoor ook het verandertraject zelf succesvoller wordt. Door strategischer te kunnen reageren op de dynamische context waarin de verandering plaats vindt, bent u beter in staat vorm te geven aan uw veranderopdracht. Lees verder

Data:

 • Strategisch Handelen 13: 23 april 2018
 • Strategisch Handelen 14: 04 oktober 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 455

Literatuurkosten:

n.v.t.
 
open

Studieweek Systemen

Voor: Organisatieprofessionals die het systeembegrip in de organisatie- en veranderkunde beter willen begrijpen. De studieweek is geschikt zowel voor professionals voor wie het begrip relatief nieuw is, als voor de meer gevorderde systeemdenker.

5 dgn 64 uur € 2.950 arrow
 

Funderen van veranderen en organiseren

De Studieweek Systemen bestaat uit vijf dagen die elk in het teken staan van één stroming of een aantal aan elkaar verwante theorieën die de organisatie als systeem centraal zetten. In een breed aanbod van workshops wisselen theorie en praktijk elkaar steeds af. Lees verder

Data:

 • Start Studieweek Systemen 7: 15 januari 2018
 • Start Studieweek Systemen 8: 27 augustus 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijfkosten.

Verblijfkosten:

€ 795

Literatuurkosten:

n.v.t.
 
open

SummerSchool Samenwerking

Voor: Managers of adviseurs van samenwerkingsverbanden of die zich hier in willen profileren.

5 dgn 64 uur € 2.950 arrow
 

Samenwerken is van alle tijden en zeker van nu

Steeds vaker zoeken organisaties elkaar op. Dat betekent ook iets voor uw rol als manager of adviseur. Er wordt veel over geschreven, gepraat, gedaan, gezocht, geëxcelleerd en aangerommeld. Samenwerken herbergt alle facetten van een organisatie en van organiseren. Dat maakt het thema samenwerken zo intrigerend en het doen zo lastig. Lees verder

Data:

 • Start Summer School Samenwerking 02: 09 juli 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 790

Literatuurkosten:


 
open

Veranderkunde

Voor: Organisatieprofessionals die betrokken zijn bij het realiseren van veranderopgaven en een fundament wil leggen onder veranderen, het eigen verandervermogen en dat van anderen. Eerdere opleidingen op dit gebied zijn niet perse noodzakelijk.

2 dgn 28 uur € 1.975 arrow
 

Veranderkundige benaderingen voor een breder repertoire

De workshop Veranderkunde is er voor veranderaars die zich willen ontwikkelen en die een stevig fundament willen leggen onder hun verandertrajecten. Lees verder

Data:

 • Veranderkunde 12: 29 januari 2018
 • Veranderkunde 13: 28 mei 2018
 • Veranderkunde 14: 24 september 2018

Opmerkingen:

De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

Verblijfkosten:

€ 305

Literatuurkosten:

€ 70