Haven

Nieuws

Digital Health: implicaties voor organisatie en bestuur in ziekenhuizen

17-11-2017

(een netwerkbijeenkomst van het Sioo programma Succesvol Besturen van  Ziekenhuizen)
 
De zorg verandert. We worden steeds ouder waardoor de zorgbehoeften veranderen en er opwaartse druk op zorgkosten blijft bestaan. Tegelijk biedt zeer snel ontwikkelende (medisch) technologie nieuwe mogelijkheden, voor effectieve, veilige en efficiënte zorg. Het ziekenhuis van toekomst heeft een digitale strategie. De invoering daarvan zal de zorg en het ziekenhuis veranderen. Hoe geven we dit, samen met de patiënt, zo vorm dat het in positieve zin bijdraagt aan duurzame zorg.

Ard Pieter de Man (rector Sioo) over het DNA van consultants.......

12-10-2017

Begripvolle managers zijn vaak ’high’ op het knuffelhormoon oxytocine. De ideale marktkoopman is genetisch afgesteld op blind doorzetten. Nederlandse consultants willen nu ook hun dna in kaart brengen.

Bijeenkomsten voor Sioo alumni

21-09-2017

Complexiteit, nieuw organiseren en nieuw adviseren

(drie middagsessies: 17/11, 29/11 en 13/12; gericht op Sioo alumni die een rol vervullen als consultant)

De wereld verandert snel, en wordt steeds complexer. Hoe kun je daar als organisatie mee omgaan? Het zijn vragen waar wij als organisatieadviseur bijna dagelijks mee worstelen. In het Sioo programma Consulting Program & Community staan deze volop centraal. Maar wat betekent het? Wat is complexiteit eigenlijk? En verandert de wereld wel sneller dan vroeger?

Sioo innoveert in adviesprogramma’s

02-06-2016

Als grootste en belangrijkste opleider van adviseurs in Nederland zit Sioo niet stil. De grote veranderingen in organisaties hebben ook impact op adviseurs.

White paper: Mislukt 70% van de verandertrajecten?

19-04-2016

White paper: Mislukt 70% van de verandertrajecten?

Verandertrajecten mislukken geregeld. Tenminste, dat is de algemeen geldende opvatting. Het zou gaan om maar liefst 70%. Sioo onderzocht deze opvatting en kwam tot heel andere resultaten.