Haven

Ruimte voor organisaties; gebouwen als kader van organiseren en ondernemen

03-11-2017

Keuzes inzake ruimte staan op de strategische agenda van raden van bestuur en managers. Ze hebben verstrekkende gevolgen en een behoorlijk afbreukrisico. Het vakgebied van de organisatiekunde geeft managers en professionals niet veel mee op dit gebied. En dat is een gemiste kans: ruimte kan aan organisaties, aan wie er werken én aan de klanten waarde toevoegen.

Mark Mobach, Jaco Rogier en Gerhard Smid maakten met 20 andere auteurs een themanummer van het Tijdschrift M&O over ‘ruimte voor organisaties´ (juli 2017). De artikelen gaan over strategische dimensies in verschillende cases: bijvoorbeeld winkels, kantoren, treinstations, luchthavens, ziekenhuizen, science parks, de stad en ook kerken.


Op deze  face-to-face bijeenkomst zal aantal auteurs vertellen en discussiëren over hun case. Ook de reflectie op alle cases komt aan de orde; zoals het belang van meervoudige waardecreatie (versus een instrumentele benadering dan wel overwaardering van esthetica) en hoe interprofessionele samenwerking daar aan kan bijdragen.

We sluiten af met een dialoog over vervolgstappen zoals het voorbereiden van workshops op congressen van M&O, Facility Management, etc.
Een uniek kijkje in een andere dimensie van organiseren!

Programma (voorlopig)

14.00-14.30 uur           Kantoor (Jan Gerard Hoendervanger, Gerry Hofkamp) ontmoet ziekenhuis (Milee Herweijer)
14.30-15.00 uur           Treinstation (Mark van Hagen) ontmoet ontwerp- en bouwproces (Natalie Hofman)
15.00-15.15 uur           Pauze
15.15-16.00 uur           Debat (aansluitend borrel)

 

Dr. Mark van Hagen is principal consultant customer experience bij de afdeling Klant en Marktadvies van de Nederlandse Spoorwegen te Utrecht. Dr. ir. Milee Herweijer is (interieur)architect bij Wiegerinck architectuur en stedenbouw te Arnhem, en gastonderzoeker bij Health@BK van de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Ir. Jan Gerard Hoendervanger is onderzoeker en docent bij de Hanzehogeschool Groningen. Drs. Gerry Hofkamp is als associate werkzaam bij WorkWire te Den Haag. Natalie Hofman is CEO bij Flexim Netherlands en FGB Facility Group te Dordrecht, en voorzitter van Facility Management Nederland.

 Artikelen zijn in te zien via www.tijdschriftmeno.nl

Toegang voor deze sessie is gratis. Een mailtje naar sioo@sioo.nl met als onderwerp F2F november en uw naam is voldoende.