Haven

Adviseren

Professioneel adviseren en tijdelijk managen ondergaat in Nederland een ware gedaanteverwisseling. Er zijn meer zelfstandig werkende professionals, minder maar grotere bureaus, er zijn nieuwe spelers en adviseren over veranderen is niet langer het exclusieve domein voor externe adviseurs. Incidenten en excessen hebben de geloofwaardigheid en het vertrouwen in adviseurs aangetast. Toch geloven wij dat de tijdelijkheid van adviseurs en interim-managers van waarde is voor organiseer- en veranderprocessen.

De vraagstukken van organisaties gaan over continu vernieuwen - innoveren van producten en diensten, wendbaar zijn, je verhouden tot complexiteit, voortdurend in contact zijn met de markt, co-creƫren met afnemers - en dat ook nog eens allemaal tegelijkertijd en op tijd.

 

Bovendien stellen medewerkers steeds meer vragen over betekenisgeving en de waarde van organisaties. Exploiteren, exploreren en motiveren gaan hand in hand. Adviesvragen ontwikkelen zich navenant. Klanten vragen adviseurs om met een frisse blik naar de organisatie en de onderhanden vraagstukken te kijken. Ze spreken adviseurs aan op hun advieskracht. Ze verwachten dat zij zich in wisselende rollen inzetten en zo bijdragen aan het versterken van de vitaliteit van de organisatie. Klanten waarderen adviseurs die iets teweegbrengen en nieuwe antwoorden weten te vinden die voortkomen uit onverwachte combinaties van kennis en ervaring.

 

 

Opleidingen over Adviseren