Haven

Programma's op maat

It takes two to tango

Wij helpen organisaties graag met veranderprocessen: van welke aard dan ook. Ons doel is de kwaliteit van het organisatie-, verander- en vernieuwingsvermogen van organisaties te verbeteren. Dat doen we met onze open programma’s, maar ook met specifieke trajecten voor specifieke veranderprocessen. We bieden daartoe programma’s op maat, duale trajecten, werkateliers, workshops en ontwikkelingslabs. Ondersteuning bij veranderprocessen op maat dus! Dit deden we onder andere voor:

 

  • Symbision
  • Randstad 
  • Hogeschool Rotterdam
  • ProRail
  • Stichting Jeugdformaat

 

In het artikel It takes two to tango geven Peter Paul Kerpel en Gerhard Smid een helder beeld van de "maatwerk" mogelijkheden bij Sioo.

 

Verder ondersteunen wij innovatieteams binnen organisaties en in het interorganisationele veld. We werken samen met tal van organisaties en instellingen die hun verandervermogen willen vergroten en daarom in hun medewerkers willen investeren. U kunt daarbij denken aan ICT-bedrijven, organisaties in de gezondheidszorg, de financiële sector, de agribusiness, de overheid, universiteiten en researchbedrijven, maar ook aan adviesbureaus en interim-managementbureaus. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Marguerithe de Man of Peter Paul Kerpel, (030)291 30 00.

 

 

Sioo wint ROA Impactprijs 2011 met Jeugdzorg traject

In 2008 startte Sioo in opdracht van Stichting Jeugdformaat met Voorbeeldige Jeugdzorg. Dit traject introduceert een totaal nieuwe werkwijze in de jeugdhulpverlening, een werkwijze die uitgaat van de kracht en ambities van jeugdzorgwerkers.

 

In de eerste periode van het traject zorgt Sioo ervoor dat medewerkers hun ideeën over hoe het anders kan in de jeugdzorg daadwerkelijk kunnen omzetten naar experimenten. Dat gebeurt door leerbijeenkomsten, maar ook door managers en Raad van Bestuur aangehaakt te laten blijven. Sioo werkt gedurende anderhalf jaar op intensieve manier samen met de organisatie. Langzaam maar zeker raakt de werkwijze ingebed: er zijn steeds meer medewerkers die - vanuit eigen ervaringen - de jeugdzorg verder kunnen brengen. Voor Sioo is dat aanleiding om langzaam afscheid te nemen van Voorbeeldige Jeugdzorg en Jeugdformaat. Lees hier het juryrapport.

 

 

Build your own Academy - Organisation

Als organisatie in verandering zit u bij Sioo goed. In ons flexibele en modulaire Build your own Academy leertraject kijkt u samen met Sioo wat uw medewerkers nodig hebben om verder te komen - en wat daar het beste bij past. Alles is mogelijk. Zoals workshops die bouwen aan een gemeenschappelijke basis en taal. Of een mix van workshops die elkaar versterken, toegesneden op de individuele ontwikkeling van medewerkers. Maar ook langere leergangen of juist één specifieke workshop. Dat alles is te combineren met een op maat ingericht intervisietraject waarbij medewerkers hun nieuwe inzichten delen en elkaar vinden in de uitdaging waar de organisatie voor staat.

 

Maak vrijblijvend een afspraak

Heeft u vragen of wilt u eens vrijblijvend van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Neem dan vooral contact met Anoek Huisman en Judie van Breukelen, (030)291 3000.