Haven

Publicaties

Sioo white papers

 

 

Aanraders

Handbook of Leadership door Nitin Nohria en Rakesha Khurana

Judie van Breukelen: Ooit mocht ik eens college volgen van Marshall Ganz, docent en onderzoeker aan Harvard Kennedy School. Zijn verhaal over leiderschap binnen sociale bewegingen fascineert me en is opgenomen in dit boek, naast nog 25 andere bijdragen van toonaangevende wetenschappers. Met dit boek maken zij de balans op over de voorbije jaren leiderschapsonderzoek en geven het vakgebied een nieuwe impuls voor de toekomst.
Onderweg door Jaap van 't Hek en Leike van Oss
Peter Paul Kerpel: Onderweg brengt je naar de plek waar de (in)spanning rond verandering er echt toe doet. Een boek voor organisatieprofessionals maar juist door zijn focus ook zeker van waarde, en wellicht ook steun, voor al die anderen die bijdragen aan veranderingen en/of daar, al dan niet met tegenzin, deel van uitmaken.
Network advantage door Henrich Grave, Tim Rowley en Andrew Shipilov
Ard-Pieter de Man: Er zijn veel boeken over netwerken, maar er zijn er weinig die gebaseerd zijn op gedegen onderzoek en die tegelijk praktisch toepasbaar zijn. Network Advantage combineert de meest recente theoretische inzichten met pragmatische bruikbaarheid.
De ambachtsman, de mens als maker door Richard Sennett
Marguerithe de Man: De ambachtsman is een boek dat, juist omdat het niet over het werk van de organisatieadviseur gaat, helpt bij het reflecteren op je eigen idee├źn over wat vakmanschap voor jou is. Want vakmanschap is een mooie container maar het is vaak lastig te verwoorden wat goed vakmanschap is. Sennett helpt je bij het vinden van je antwoord op deze vraag en geeft je tijdens het lezen tal van vragen mee om over na te denken.
Waarom zou je volwassen worden? door Susan Neiman
Annemieke Stoppelenburg: Waarom je Susan Neiman zou moeten lezen? Wilfred van der Poll geeft daar in Trouw vijf uitstekende redenen voor: http://bit.ly/1yCV4Uk
Bezieling, filosofie van het georganiseerde leven door Adriaan Bekman
Heleen Tours: In dit boek laat Adriaan Bekman aan de hand van voorbeelden zien hoe filosofen gedurende 3000 jaar onze praktische levensvragen van een zin willen voorzien. Hoe doen wij dat eigenlijk nu in organisaties en in ons georganiseerde leven?
Identiteit door Paul Verhaeghe 

Wilfred Verweij: Verhaeghe laat op indringende wijze zien hoe ons hedendaagse denken en handelen in organisaties een product is van onuitgesproken neoliberale ideologie. Het boek daagt ons uit op zoek te gaan naar manieren om te organiseren op basis van collectieve waarden, en niet uitsluitend op basis van angst en individueel gewin.

De veranderversneller door Kilian Bennebroek Gravenhorst

Annet Weitering: Dit boek bevat een schat aan praktisch toepasbare veranderkundige kennis waarmee je voor je eigen veranderopgave een goed verhaal kunt maken. De vele oefeningen helpen om deze kennis direct naar je eigen praktijk te vertalen en de verandering in je eigen organisatie tot een succes te maken.