Mail ons

Overzicht

Build Your Own Academy met Arnold: “Ik zal toch eens informeren of ’t mag, dat twijfelen”

Blogpost 19 Jan 2022

In deze rubriek laten we deelnemers die de À la carte-track of een van de special tracks binnen Build Your Own Academy (BYOA) volgden aan het woord. Zij kozen bewust voor een gepersonaliseerd traject met specifieke workshops, coaching en intervisie dat ze op maat van hun wensen kunnen samenstellen en volgen. Wat heeft hen dit gebracht? Hoe heeft hun ontwikkeling vorm gekregen? Wat houdt hun nu bezig? In deze bijdrage stellen we onze vragen aan Arnold Adolfse, die eerder bij Sioo zijn MCM-graad haalde en diverse workshops volgde.

Welke rol had je ten tijde van het kiezen voor Sioo?

Tijdens het maken van mijn keuze voor ‘Build Your Own Academy – à la carte’ werkte ik als organisatieadviseur in dienst van een adviesbureau. Als projectleider was ik verantwoordelijk voor het acquireren en leiden van veranderopdrachten. Deze startten vaak met het ontwikkelen en implementeren van een nieuwe strategie en/of aangepast organisatiemodel. In deze projecten werkte ik intensief samen met collega’s en specialisten uit verschillende disciplines.

Wat was de reden dat je geïnteresseerd was in de BYOA-opzet?

Ik vind dat ik het als professional aan mijn opdrachtgevers en aan mijzelf verplicht ben, om mijzelf regelmatig onder te dompelen in een pittige interactieve workshop of training. Sioo kende ik al, en ik had goede ervaringen. In het verleden had ik de Masteropleiding BMC (Beroepsopleiding Management Consulting) gevolgd en in de jaren daarna ben ik regelmatig bij alumnibijeenkomsten geweest.

In de periode dat ik startte met BYOA, lag een nieuw project in het verschiet. Voor het slagen van deze opdracht was samenwerking tussen veel verschillende partijen en belanghebbenden erg belangrijk. Ik had behoefte mijn kennis op het gebied van macht en politiek handelen, maar ook die over samenwerken tussen partijen met belangentegenstellingen, op te frissen en uit te breiden.

BYOA sprak mij aan vanwege de mogelijkheid om zelf een programma samen te stellen. Samen met programmanager Judie van Breukelen heb ik mijn kennis- en ontwikkelvragen besproken. Vervolgens hebben we een pakket van workshops gemaakt dat zo goed mogelijk bij mijn behoefte op dat moment paste. Sioo-docenten combineren actuele vakkennis met praktijkervaring. En zij zijn er over het algemeen goed in om de dialoog met de deelnemers te stimuleren. Dit geeft levendige gesprekken die ook ’s avonds nog doorgaan. Het programma nodigt de deelnemers uit om hun eigen werkervaring gezamenlijk te toetsen aan de theorie. Dat gaat dikwijls met scherpte en passie, maar met oog voor een goede constructieve sfeer.

Hoe ben je tot je huidige rol vandaag gekomen, is er een duidelijke rode draad naar waar je nu bent?

Vanaf mijn eerste vakantiebaan bij de Rabobank, tijdens mijn middelbare schooltijd, heb ik een bewondering voor ondernemers en bedrijven. Tijdens mijn studie bedrijfseconomie is die interesse verbreed naar hoe mensen in organisaties samenwerken. In mijn werk voor zakelijke klanten en instellingen van ING Bank, heb ik mij verder verdiept in de financiële aspecten van organisaties. Hierdoor zat ik veel met bestuurders aan tafel. Deze gesprekken verbreedden mijn blik. Na enkele jaren werkervaring, besloot ik mij te gaan ontwikkelen als organisatieadviseur.

ING heeft het mij mogelijk gemaakt deze loopbaankoerswijziging intern te maken. In die periode heb ik ook mijn masteropleiding bij Sioo gevolgd. Ruim zeven jaar heb ik gewerkt als interne organisatieadviseur. Toen besloot ik dat het goed was uit mijn comfortzone te stappen: als ‘veranderen’ mijn vak is, moet ik zelf ook maar eens de stap zetten naar een extern adviesbureau, was mijn gedachte. Door de wereldwijde financiële crisis van 2008, volgden een aantal turbulente jaren, waarin ik mij steeds heb leren aanpassen aan veranderde werksituaties.

Hoewel ik bij ING veel verander-ervaring had opgedaan, werd mijn persoonlijke veranderbereidheid nu echt op de proef gesteld. Terugkijkend kan ik zeggen dat mijn professionele ontwikkeling en persoonlijke groei in de jaren die volgden, heel dicht bij elkaar kwamen te liggen. In mijn huidige werk komen mijn financieel-zakelijke ervaring en mijn veranderervaring op een natuurlijke manier samen. Ruim twee jaar geleden ben ik het avontuur gestart van het zelfstandig adviseurschap. Ik help organisaties met veranderen, bijvoorbeeld bij het implementeren van een nieuwe strategie of organisatiemodel. Daarnaast richt ik mij op bedrijfsopvolging bij familiebedrijven en begeleid ik mensen met loopbaanvragen.

Wat zou je anders doen in je persoonlijke of professionele leven, als je het opnieuw kon doen?

Bij mijn studiekeuze op mijn 18e heb ik mijn rationele kant te zwaar laten wegen. Mijn nieuwsgierigheid naar en affiniteit met wat mensen in beweging brengt, zou ik meer leidend laten zijn – als ik het opnieuw zou doen. Tegen mijn zonen zeg ik: volg je hart en je hoofd bij het maken van keuzes, ook als nog niet duidelijk is waar deze je gaan brengen.

Tijdens mijn studietijd heb ik veel gedanst. Dansen is voor mij spelen, samen bewegen op een onzichtbare stroom. Steeds weer zoeken naar balans, tijdens het bewegen. Kijken waar de energie zit, impulsen volgen en kijken welke kant het dan op gaat. Zou ik nu weer 20 jaar zijn, dan zou ik deze ‘hobby’ veel serieuzer nemen. 

Wat zijn jouw onhebbelijkheden, minder sterke kanten, en hoe ga je daar mee om?

Vroeger noemde ik deze wel eens optimistisch: mijn ‘ontwikkelpunten’. Inmiddels weet ik dat sommige ervan levenslange aandachtpunten zijn! Zo heb ik een sterke motivatie om situaties te begrijpen, te doorgronden en daarbij ook de details te willen snappen. Niet altijd willen anderen daar in meegaan. Ik probeer mezelf te dwingen om expliciet te checken of er voldoende draagvlak is om nog een paar slagen dieper te gaan, maar soms vergeet ik dat.

En als er duidelijk wordt in welke richting een oplossing voor een probleem gevonden kan worden, krijg ik nog wel eens haast. Dan stijgt mijn energieniveau en wil ik geen tijd meer verliezen. Soms is dat een zegen, maar voor anderen en ook voor mijzelf is het dan soms prettig even een time-out te nemen. “Se reculer, pour mieux sauter,” zeggen de Fransen. Even een stap achteruit, en dan pas springen.

Wat waren de meest impactvolle leerervaringen en momenten tijdens jouw BYOA-traject?

Dat wordt kiezen! In de workshop ‘Macht en Politiek Handelen’ werd het gedachtegoed van Joel DeLuca behandeld. Een centrale stelling hierbij is, dat complexe vraagstukken alleen te bevatten zijn met gedeeld leiderschap. Hierbij komt ook het verschijnsel organisatiepolitiek uitgebreid aan bod. Via een interactieve werkvorm werd ik als deelnemer uitgedaagd om mijn eigen positie in een spannend politiek krachtenveld, en mijn uitdagingen daarbij, onder ogen te zien. Ik heb gemerkt dat ik mijn leiderschapsclaim – waar ik voor sta en waar ga ik voor – nog beter kan verwoorden. Sindsdien besteed ik hier al bij de start van een opdracht meer aandacht aan. Ook nodig ik anderen uit om dit voor zichzelf en met elkaar te onderzoeken. Dit helpt om je beter te verbinden aan een gezamenlijke opgave en te begrijpen wat betrokkenen drijft.

Een mooi citaat hierbij is: ‘eerst begrijpen, dan begrepen worden’. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Tijdens de Summerschool ‘Leiderschap’ kwam dit thema op een onverwachte manier terug.  Op enig moment merkte ik dat het mij moeite kostte om mij te verbinden aan het programma. Ik begreep aanvankelijk niet goed wat me daarbij in de weg zat. Via een verrassende werkvorm – ik zal niet alles verklappen – kreeg ik de ruimte om mijn oude passie van dansen te gebruiken om te begrijpen waar ik behoefte aan had.

Kort na deze summerschool heb ik met een opdrachtgever op een vergelijkbare manier gewerkt aan het formuleren van een volgende fase in een al lopend verandertraject. Het was bijzonder om te zien hoeveel ruimte er ontstond bij de deelnemers en mij zelf om – letterlijk bewegend – verschillen zichtbaar te maken en te onderzoeken. “In sameness we connect, in differences we grow”.

Naar wie in jouw organisatie of vakgebied kijk je het meest op / door welke thought leaders word je geïnspireerd en in welke zin?

Een van mijn huidige opdrachtgevers is een voorbeeld van een leider die gedreven wordt door nieuwsgierigheid en leergierigheid. Complexe vraagstukken waar hij in zijn werk voor gesteld wordt, beschouwt hij als een persoonlijk onderzoeks- en leertraject. Hij stimuleert anderen dagelijks om ook op die manier naar de vraagstukken te kijken die in het werk aan de orde zijn.

Mijn voormalige coach Loet Schoonhoven (in memoriam) is nog regelmatig in mijn gedachten. Ver voordat ik bij Sioo leerde over het belang van het regelmatig opzoeken van ‘een derde punt’, liet hij mij al de kracht ervaren van exclusieve aandacht, luisterend en in stilte.

Ook Sioo’s rector, Jesse Segers, demonstreert telkens wanneer ik hem ontmoet het principe “leadership works with the system, not against it”. Ook tijdens de workshops weet hij een rijkdom van theoretische concepten te verbinden aan wat zich aandient.

Wat is jouw mantra; wat houd je jezelf of anderen vaak voor en waar komt dat vandaan?

Een heel mooie vind ik: “ik zal toch eens informeren of ’t mag, dat twijfelen”.

Deze zin komt uit het verhaal Titaantjes, van Nescio. Tijdens mijn eerste baan, kwam ik een poster met deze tekst tegen. Ik heb hem ingelijst en hij heeft jarenlang in mijn keuken gehangen. In een wereld waarin gepresteerd moet worden, wordt de waarde van twijfelen soms onderschat en is het zelfs een taboe. Terwijl twijfelen zo kan helpen bij het werken aan complexe vraagstukken. Wie bepaalt of het wel of niet mag, ben je vooral zelf.

Lees meer over Build Your Own Academy – À la carte

In deze rubriek laten we deelnemers die de À la carte-track of een van de special tracks binnen Build Your Own Academy (BYOA) volgden aan het woord. Zij kozen bewust voor een gepersonaliseerd traject met specifieke workshops, coaching en intervisie dat ze op maat van hun wensen kunnen samenstellen en volgen. Wat heeft hen dit gebracht? Hoe heeft hun ontwikkeling vorm gekregen? Wat houdt hun nu bezig? In deze bijdrage stellen we onze vragen aan Arnold Adolfse, die eerder bij Sioo zijn MCM-graad haalde en diverse workshops volgde.

Welke rol had je ten tijde van het kiezen voor Sioo?

Tijdens het maken van mijn keuze voor ‘Build Your Own Academy – à la carte’ werkte ik als organisatieadviseur in dienst van een adviesbureau. Als projectleider was ik verantwoordelijk voor het acquireren en leiden van veranderopdrachten. Deze startten vaak met het ontwikkelen en implementeren van een nieuwe strategie en/of aangepast organisatiemodel. In deze projecten werkte ik intensief samen met collega’s en specialisten uit verschillende disciplines.

Wat was de reden dat je geïnteresseerd was in de BYOA-opzet?

Ik vind dat ik het als professional aan mijn opdrachtgevers en aan mijzelf verplicht ben, om mijzelf regelmatig onder te dompelen in een pittige interactieve workshop of training. Sioo kende ik al, en ik had goede ervaringen. In het verleden had ik de Masteropleiding BMC (Beroepsopleiding Management Consulting) gevolgd en in de jaren daarna ben ik regelmatig bij alumnibijeenkomsten geweest.

In de periode dat ik startte met BYOA, lag een nieuw project in het verschiet. Voor het slagen van deze opdracht was samenwerking tussen veel verschillende partijen en belanghebbenden erg belangrijk. Ik had behoefte mijn kennis op het gebied van macht en politiek handelen, maar ook die over samenwerken tussen partijen met belangentegenstellingen, op te frissen en uit te breiden.

BYOA sprak mij aan vanwege de mogelijkheid om zelf een programma samen te stellen. Samen met programmanager Judie van Breukelen heb ik mijn kennis- en ontwikkelvragen besproken. Vervolgens hebben we een pakket van workshops gemaakt dat zo goed mogelijk bij mijn behoefte op dat moment paste. Sioo-docenten combineren actuele vakkennis met praktijkervaring. En zij zijn er over het algemeen goed in om de dialoog met de deelnemers te stimuleren. Dit geeft levendige gesprekken die ook ’s avonds nog doorgaan. Het programma nodigt de deelnemers uit om hun eigen werkervaring gezamenlijk te toetsen aan de theorie. Dat gaat dikwijls met scherpte en passie, maar met oog voor een goede constructieve sfeer.

Hoe ben je tot je huidige rol vandaag gekomen, is er een duidelijke rode draad naar waar je nu bent?

Vanaf mijn eerste vakantiebaan bij de Rabobank, tijdens mijn middelbare schooltijd, heb ik een bewondering voor ondernemers en bedrijven. Tijdens mijn studie bedrijfseconomie is die interesse verbreed naar hoe mensen in organisaties samenwerken. In mijn werk voor zakelijke klanten en instellingen van ING Bank, heb ik mij verder verdiept in de financiële aspecten van organisaties. Hierdoor zat ik veel met bestuurders aan tafel. Deze gesprekken verbreedden mijn blik. Na enkele jaren werkervaring, besloot ik mij te gaan ontwikkelen als organisatieadviseur.

ING heeft het mij mogelijk gemaakt deze loopbaankoerswijziging intern te maken. In die periode heb ik ook mijn masteropleiding bij Sioo gevolgd. Ruim zeven jaar heb ik gewerkt als interne organisatieadviseur. Toen besloot ik dat het goed was uit mijn comfortzone te stappen: als ‘veranderen’ mijn vak is, moet ik zelf ook maar eens de stap zetten naar een extern adviesbureau, was mijn gedachte. Door de wereldwijde financiële crisis van 2008, volgden een aantal turbulente jaren, waarin ik mij steeds heb leren aanpassen aan veranderde werksituaties.

Hoewel ik bij ING veel verander-ervaring had opgedaan, werd mijn persoonlijke veranderbereidheid nu echt op de proef gesteld. Terugkijkend kan ik zeggen dat mijn professionele ontwikkeling en persoonlijke groei in de jaren die volgden, heel dicht bij elkaar kwamen te liggen. In mijn huidige werk komen mijn financieel-zakelijke ervaring en mijn veranderervaring op een natuurlijke manier samen. Ruim twee jaar geleden ben ik het avontuur gestart van het zelfstandig adviseurschap. Ik help organisaties met veranderen, bijvoorbeeld bij het implementeren van een nieuwe strategie of organisatiemodel. Daarnaast richt ik mij op bedrijfsopvolging bij familiebedrijven en begeleid ik mensen met loopbaanvragen.

Wat zou je anders doen in je persoonlijke of professionele leven, als je het opnieuw kon doen?

Bij mijn studiekeuze op mijn 18e heb ik mijn rationele kant te zwaar laten wegen. Mijn nieuwsgierigheid naar en affiniteit met wat mensen in beweging brengt, zou ik meer leidend laten zijn – als ik het opnieuw zou doen. Tegen mijn zonen zeg ik: volg je hart en je hoofd bij het maken van keuzes, ook als nog niet duidelijk is waar deze je gaan brengen.

Tijdens mijn studietijd heb ik veel gedanst. Dansen is voor mij spelen, samen bewegen op een onzichtbare stroom. Steeds weer zoeken naar balans, tijdens het bewegen. Kijken waar de energie zit, impulsen volgen en kijken welke kant het dan op gaat. Zou ik nu weer 20 jaar zijn, dan zou ik deze ‘hobby’ veel serieuzer nemen. 

Wat zijn jouw onhebbelijkheden, minder sterke kanten, en hoe ga je daar mee om?

Vroeger noemde ik deze wel eens optimistisch: mijn ‘ontwikkelpunten’. Inmiddels weet ik dat sommige ervan levenslange aandachtpunten zijn! Zo heb ik een sterke motivatie om situaties te begrijpen, te doorgronden en daarbij ook de details te willen snappen. Niet altijd willen anderen daar in meegaan. Ik probeer mezelf te dwingen om expliciet te checken of er voldoende draagvlak is om nog een paar slagen dieper te gaan, maar soms vergeet ik dat.

En als er duidelijk wordt in welke richting een oplossing voor een probleem gevonden kan worden, krijg ik nog wel eens haast. Dan stijgt mijn energieniveau en wil ik geen tijd meer verliezen. Soms is dat een zegen, maar voor anderen en ook voor mijzelf is het dan soms prettig even een time-out te nemen. “Se reculer, pour mieux sauter,” zeggen de Fransen. Even een stap achteruit, en dan pas springen.

Wat waren de meest impactvolle leerervaringen en momenten tijdens jouw BYOA-traject?

Dat wordt kiezen! In de workshop ‘Macht en Politiek Handelen’ werd het gedachtegoed van Joel DeLuca behandeld. Een centrale stelling hierbij is, dat complexe vraagstukken alleen te bevatten zijn met gedeeld leiderschap. Hierbij komt ook het verschijnsel organisatiepolitiek uitgebreid aan bod. Via een interactieve werkvorm werd ik als deelnemer uitgedaagd om mijn eigen positie in een spannend politiek krachtenveld, en mijn uitdagingen daarbij, onder ogen te zien. Ik heb gemerkt dat ik mijn leiderschapsclaim – waar ik voor sta en waar ga ik voor – nog beter kan verwoorden. Sindsdien besteed ik hier al bij de start van een opdracht meer aandacht aan. Ook nodig ik anderen uit om dit voor zichzelf en met elkaar te onderzoeken. Dit helpt om je beter te verbinden aan een gezamenlijke opgave en te begrijpen wat betrokkenen drijft.

Een mooi citaat hierbij is: ‘eerst begrijpen, dan begrepen worden’. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Tijdens de Summerschool ‘Leiderschap’ kwam dit thema op een onverwachte manier terug.  Op enig moment merkte ik dat het mij moeite kostte om mij te verbinden aan het programma. Ik begreep aanvankelijk niet goed wat me daarbij in de weg zat. Via een verrassende werkvorm – ik zal niet alles verklappen – kreeg ik de ruimte om mijn oude passie van dansen te gebruiken om te begrijpen waar ik behoefte aan had.

Kort na deze summerschool heb ik met een opdrachtgever op een vergelijkbare manier gewerkt aan het formuleren van een volgende fase in een al lopend verandertraject. Het was bijzonder om te zien hoeveel ruimte er ontstond bij de deelnemers en mij zelf om – letterlijk bewegend – verschillen zichtbaar te maken en te onderzoeken. “In sameness we connect, in differences we grow”.

Naar wie in jouw organisatie of vakgebied kijk je het meest op / door welke thought leaders word je geïnspireerd en in welke zin?

Een van mijn huidige opdrachtgevers is een voorbeeld van een leider die gedreven wordt door nieuwsgierigheid en leergierigheid. Complexe vraagstukken waar hij in zijn werk voor gesteld wordt, beschouwt hij als een persoonlijk onderzoeks- en leertraject. Hij stimuleert anderen dagelijks om ook op die manier naar de vraagstukken te kijken die in het werk aan de orde zijn.

Mijn voormalige coach Loet Schoonhoven (in memoriam) is nog regelmatig in mijn gedachten. Ver voordat ik bij Sioo leerde over het belang van het regelmatig opzoeken van ‘een derde punt’, liet hij mij al de kracht ervaren van exclusieve aandacht, luisterend en in stilte.

Ook Sioo’s rector, Jesse Segers, demonstreert telkens wanneer ik hem ontmoet het principe “leadership works with the system, not against it”. Ook tijdens de workshops weet hij een rijkdom van theoretische concepten te verbinden aan wat zich aandient.

Wat is jouw mantra; wat houd je jezelf of anderen vaak voor en waar komt dat vandaan?

Een heel mooie vind ik: “ik zal toch eens informeren of ’t mag, dat twijfelen”.

Deze zin komt uit het verhaal Titaantjes, van Nescio. Tijdens mijn eerste baan, kwam ik een poster met deze tekst tegen. Ik heb hem ingelijst en hij heeft jarenlang in mijn keuken gehangen. In een wereld waarin gepresteerd moet worden, wordt de waarde van twijfelen soms onderschat en is het zelfs een taboe. Terwijl twijfelen zo kan helpen bij het werken aan complexe vraagstukken. Wie bepaalt of het wel of niet mag, ben je vooral zelf.

Lees meer over Build Your Own Academy – À la carte