Mail ons

Overzicht

'Samen reflecteren op een rijk carrièrepad en zoeken naar een volgende zingevende stap'

Blogpost 27 Jan 2021

Veel professionals komen meermaals in hun loopbaan op een punt waarop ze even moeten ‘herbronnen’, om bewust na te denken welke volgende stap ze willen maken. Dat geldt zeker voor wie al een rijke carrière uitgebouwd heeft. Hoe kun je, als je 50+ bent en in conventionele zin misschien wel het “hoogst haalbare” binnen bereikt hebt, een zingevend vervolg van je carrière uitstippelen? Hoe zorg je ervoor dat je juist in de laatste etappe nog impact kunt maken en energie krijgt van je werkzaamheden? Tim Stevens en Anne Lemaire, senior consultants en coaches, nemen senior professionals en leiders mee op een serie wandelingen om samen de balans op te maken, te reflecteren en de juiste keuze te maken om hun (professionele) leven opnieuw vorm te geven.

Tim, zelfstandig (team)coach werkt al ruim twintig jaar met eindverantwoordelijke directeuren en bestuurders aan teamontwikkeling en besturingsvragen. Anne is een ervaren coach, leerbegeleider en verandergids met dertig jaar ervaring in internationaal leiderschap en organisatieontwikkeling. Zelf ook vijftigplussers, herkenden Anne en Tim bij hun senior klanten een sterke behoefte om een bepaalde vorm van begeleiding te krijgen in deze fase waar niet veel coaching op gericht is. Zo ontstond het coachingstraject ‘Ervaring Rijker’ dat deelnemers wil vergezellen in een hun proces van bezinning, onderzoek en ontwikkeling.

Existentieel welzijn

Het programma is gestoeld op het model ‘generative engagement’ van Glenda Eoyang dat ingaat op de condities voor een groep mensen om samen te kunnen leren en veranderen, en de vier dimensies van existentieel welzijn: fysiek, sociaal, psychisch en spiritueel welzijn van dr. Mia Leijssen. “We begeleiden ervaren leiders en senior professionals die de balans op willen maken en weloverwogen ervoor kiezen om regie te nemen over de laatste periode in hun werkzame leven.” aldus Anne. “Soms is er een directe aanleiding om juist op dit punt in je leven de balans op te maken. Een ingrijpende gebeurtenis zoals een ontslag of een harde grens wat je gezondheid betreft. Je perspectief is dan in één klap ingrijpend anders geworden. Maar ook een traag sluimerende onrust die af en toe de kop opsteekt, kan een reden zijn om nu de balans op te willen maken.”

“Al wandelend vormt zich een pad, een reis naar binnen, naar een nieuwe bestemming. Deze beweging, dat is mijn ervaring die ik graag deel en beleef met anderen.”

Tim vult aan: “Om te kunnen luisteren naar je innerlijke stem, de stem die vaak niet gehoord kan worden in een vol en druk leven is het belangrijk om los te komen van onze dagelijkse structuur. Daarom is het programma opgebouwd rond vier wandeldagen waarin per dag één van de vier dimensies van welzijn centraal staat. We wandelen samen met deelgenoten, in stilte of in gesprek, in duo’s of als groep. We leren van elkaar en met elkaar. Een individuele én collectieve beweging.”

Al wandelend ontstaat er een pad

Anne wandelt zelf graag. Als het even kan maakt ze het deel van haar professionele activiteiten. “Wandelen nodigt ons uit om te vertragen, in contact te komen met het ritme van de natuur en van het leven. Dat vertragen hebben we nodig om letterlijk afstand te nemen van ons drukke bestaan. Zo kijken we terug, brengen we de oogst van het leven in beeld en verhelderen we onze geest. In 2015 werd een visioen dat ik zo’n twintig jaar eerder had werkelijkheid. Dat visioen ging over een wandeling die ik samen met een groep van leiders deed op het pad van ‘The Seven Sisters’ in de UK. We waren samen onderweg, onderzoekend én verbonden, stil én aangenaam.”

 “Op verschillende soorten momenten heb ik veel bijzondere mensen ontmoet. Deze contacten met leermeesters en collega’s hebben me enorm verrijkt. Het is een individueel pad dat je samen loopt.”

Anne wilde echter geen reisbureau starten, noch gids worden. De droom kreeg dus niet meteen navolging. “In de tussentijd bleef ik wandelen en in beweging – professioneel, emotioneel, artistiek en spiritueel. In 2015 gebeurde het. Mijn visioen werd werkelijkheid toen ik genoodzaakt werd om een stilteretraite om te vormen naar een driedaagse walking retreat. Het werd me zomaar ‘gegeven’. Dat moment gaf me de kracht en het lef om dit soort alternatieve en creatieve leervormen te bedenken en te begeleiden. Via mindfulness werden de muren tussen mijn verschillende werelden meer poreus en kwam er verbinding tussen alle elementen. Al wandelend vormt zich een pad, een reis naar binnen, naar een nieuwe bestemming. Deze beweging, dat is mijn ervaring die ik graag deel en beleef met anderen,” vertelt Anne.

De vier dimensies

Samen met Tim en Anne volgen de deelnemers in ‘Ervaring Rijker’ een wandelpad van verstilling en reflectie, én van actie en experimenteren. Tim: “We helpen mensen hun eigen pad te vinden om te kunnen uitdrukken wie ze zijn, wat werkelijk belangrijk is en waar ze hun energie en talenten voor willen inzetten. Op een pelgrimstocht langs kloosters in Roemenië, in opleidingen en intervisiegroepen, en in talloze dagelijkse momenten heb ik veel bijzondere mensen ontmoet. Deze contacten met leermeesters en collega’s hebben me enorm verrijkt. Het is een individueel pad dat je samen loopt. Tijdens de wandeldagen van het coachingstraject behandelen we steeds een andere dimensie van existentieel welzijn, waardoor je steeds een stapje verder komt in het proces van zoeken en vinden.”

1) Fysiek welzijn

De fysieke dimensie gaat over alles dat te maken heeft met het tastbare, je zintuigen en de omgeving waarin je je bevindt. Welke aandacht en zorg gaat er naar je eigen lichaam? Hoeveel waarde hecht je aan materiële aspecten als huis, kantoor, auto, kleding, accessoires? Hoe veerkrachtig voel je je en ben je daadwerkelijk? Wanneer ga je over je eigen grenzen? In hoeverre speelt lichamelijke veroudering een rol en indien dit het geval is, in hoeverre stoort je dit? Veiligheid, comfort, plezier, gezondheid en uiterlijke schoonheid zijn belangrijke waarden.

2) Sociaal welzijn

In de sociale dimensie ligt de focus op jouw relatie met anderen. Welke rollen neem je op je en wat is de impact hiervan op jou als leider? Mensen met een belangrijke carrière zijn veelal geneigd alles goed te willen doen. Hoe houd je alle ballen hoog als je zowel vader/moeder, vriend(in), dochter/zoon, ondernemer, leider en inspirator bent? Welke rollen heb je aanvaard of gekozen en welke zijn je opgelegd door sociale druk? Wil je rollen loslaten of wil je je in bepaalde rollen juist meer op de voorgrond plaatsen de komende jaren? Het gaat over status, erkenning en succes, maar ook zorg voor anderen, verantwoordelijkheid hebben, vriendschappen onderhouden en erbij zijn.

3) Psychologisch welzijn

Een derde dimensie (en dus ook het thema van de derde wandeldag in het traject) staat in het teken van zelfacceptatie, in het reine komen met jezelf en het verwerken en accepteren van je vorige en huidige leven. Samen bezinnen we ons op de psychische dimensie van het leiderschap. We gaan in op hoe bewust jij bent van jouw innerlijke leven en de impact hiervan op jou als leider en mens? Ken je de patronen waarin je vastloopt? Ben je je bewust van jouw automatische piloot? Hoe kun je stuurmanschap ontwikkelen om te doen wat voor jou werkelijk van belang is? Persoonlijkheidskenmerken, zelfkennis, zelfactualisatie, autonomie, intellectuele capaciteiten, vrijheid en meningen die je over jezelf hebt komen allemaal aan bod om persoonlijke groei te stimuleren en je talenten volledig te benutten. Hiermee creëer je een rijk innerlijk leven.

4) Spiritueel welzijn

Het spiritueel welzijn omvat zelf overstijgende idealen, een breder systeem van betekenis, geloof, spirituele waarden en het vinden van ultieme betekenis. Het gaat niet over religie of godsdienst. De centrale vraag hier is: ‘Wat overstijgt mij?’. Het gaat over elementen als schoonheid, vreugde en verbinding. Verbinding met de natuur, kunst, de zorg voor de aarde. We sturen op het vertrouwen dat er een zinvolle richting is die zich ontwikkelt gedurende het gehele leven. Je bewandelt het pad waarop je invulling geeft aan hoe je kunt leiden en ondernemen vanuit een breder kader. Hoe jouw laatste dans ten goede komt aan jouw idealen en hoe je dit kunt neerzetten en laten ontstaan vanuit vertrouwen en verwondering.

Je eigen pad bewandelen

De wandeldagen in het programma worden afgewisseld met online bijeenkomsten die inhoudelijk steeds meer een geheel worden en ook steeds concreter worden. Tijdens de zoektocht word je je steeds bewuster van welke tegenstellingen er voor jou achter de verschillende dimensies schuilgaan. Met die kennis en met inzicht over hoe je daarmee om wil gaan, helpt ‘Ervaring Rijker’ deelnemers een bewuste keuze voor hun verdere professionele leven te maken.


Waar zet jij de komende jaren jouw energie en talenten voor in en op welke plek? Ontdek Sioo’s coachingstraject ‘Ervaring Rijker’!

Veel professionals komen meermaals in hun loopbaan op een punt waarop ze even moeten ‘herbronnen’, om bewust na te denken welke volgende stap ze willen maken. Dat geldt zeker voor wie al een rijke carrière uitgebouwd heeft. Hoe kun je, als je 50+ bent en in conventionele zin misschien wel het “hoogst haalbare” binnen bereikt hebt, een zingevend vervolg van je carrière uitstippelen? Hoe zorg je ervoor dat je juist in de laatste etappe nog impact kunt maken en energie krijgt van je werkzaamheden? Tim Stevens en Anne Lemaire, senior consultants en coaches, nemen senior professionals en leiders mee op een serie wandelingen om samen de balans op te maken, te reflecteren en de juiste keuze te maken om hun (professionele) leven opnieuw vorm te geven.

Tim, zelfstandig (team)coach werkt al ruim twintig jaar met eindverantwoordelijke directeuren en bestuurders aan teamontwikkeling en besturingsvragen. Anne is een ervaren coach, leerbegeleider en verandergids met dertig jaar ervaring in internationaal leiderschap en organisatieontwikkeling. Zelf ook vijftigplussers, herkenden Anne en Tim bij hun senior klanten een sterke behoefte om een bepaalde vorm van begeleiding te krijgen in deze fase waar niet veel coaching op gericht is. Zo ontstond het coachingstraject ‘Ervaring Rijker’ dat deelnemers wil vergezellen in een hun proces van bezinning, onderzoek en ontwikkeling.

Existentieel welzijn

Het programma is gestoeld op het model ‘generative engagement’ van Glenda Eoyang dat ingaat op de condities voor een groep mensen om samen te kunnen leren en veranderen, en de vier dimensies van existentieel welzijn: fysiek, sociaal, psychisch en spiritueel welzijn van dr. Mia Leijssen. “We begeleiden ervaren leiders en senior professionals die de balans op willen maken en weloverwogen ervoor kiezen om regie te nemen over de laatste periode in hun werkzame leven.” aldus Anne. “Soms is er een directe aanleiding om juist op dit punt in je leven de balans op te maken. Een ingrijpende gebeurtenis zoals een ontslag of een harde grens wat je gezondheid betreft. Je perspectief is dan in één klap ingrijpend anders geworden. Maar ook een traag sluimerende onrust die af en toe de kop opsteekt, kan een reden zijn om nu de balans op te willen maken.”

“Al wandelend vormt zich een pad, een reis naar binnen, naar een nieuwe bestemming. Deze beweging, dat is mijn ervaring die ik graag deel en beleef met anderen.”

Tim vult aan: “Om te kunnen luisteren naar je innerlijke stem, de stem die vaak niet gehoord kan worden in een vol en druk leven is het belangrijk om los te komen van onze dagelijkse structuur. Daarom is het programma opgebouwd rond vier wandeldagen waarin per dag één van de vier dimensies van welzijn centraal staat. We wandelen samen met deelgenoten, in stilte of in gesprek, in duo’s of als groep. We leren van elkaar en met elkaar. Een individuele én collectieve beweging.”

Al wandelend ontstaat er een pad

Anne wandelt zelf graag. Als het even kan maakt ze het deel van haar professionele activiteiten. “Wandelen nodigt ons uit om te vertragen, in contact te komen met het ritme van de natuur en van het leven. Dat vertragen hebben we nodig om letterlijk afstand te nemen van ons drukke bestaan. Zo kijken we terug, brengen we de oogst van het leven in beeld en verhelderen we onze geest. In 2015 werd een visioen dat ik zo’n twintig jaar eerder had werkelijkheid. Dat visioen ging over een wandeling die ik samen met een groep van leiders deed op het pad van ‘The Seven Sisters’ in de UK. We waren samen onderweg, onderzoekend én verbonden, stil én aangenaam.”

 “Op verschillende soorten momenten heb ik veel bijzondere mensen ontmoet. Deze contacten met leermeesters en collega’s hebben me enorm verrijkt. Het is een individueel pad dat je samen loopt.”

Anne wilde echter geen reisbureau starten, noch gids worden. De droom kreeg dus niet meteen navolging. “In de tussentijd bleef ik wandelen en in beweging – professioneel, emotioneel, artistiek en spiritueel. In 2015 gebeurde het. Mijn visioen werd werkelijkheid toen ik genoodzaakt werd om een stilteretraite om te vormen naar een driedaagse walking retreat. Het werd me zomaar ‘gegeven’. Dat moment gaf me de kracht en het lef om dit soort alternatieve en creatieve leervormen te bedenken en te begeleiden. Via mindfulness werden de muren tussen mijn verschillende werelden meer poreus en kwam er verbinding tussen alle elementen. Al wandelend vormt zich een pad, een reis naar binnen, naar een nieuwe bestemming. Deze beweging, dat is mijn ervaring die ik graag deel en beleef met anderen,” vertelt Anne.

De vier dimensies

Samen met Tim en Anne volgen de deelnemers in ‘Ervaring Rijker’ een wandelpad van verstilling en reflectie, én van actie en experimenteren. Tim: “We helpen mensen hun eigen pad te vinden om te kunnen uitdrukken wie ze zijn, wat werkelijk belangrijk is en waar ze hun energie en talenten voor willen inzetten. Op een pelgrimstocht langs kloosters in Roemenië, in opleidingen en intervisiegroepen, en in talloze dagelijkse momenten heb ik veel bijzondere mensen ontmoet. Deze contacten met leermeesters en collega’s hebben me enorm verrijkt. Het is een individueel pad dat je samen loopt. Tijdens de wandeldagen van het coachingstraject behandelen we steeds een andere dimensie van existentieel welzijn, waardoor je steeds een stapje verder komt in het proces van zoeken en vinden.”

1) Fysiek welzijn

De fysieke dimensie gaat over alles dat te maken heeft met het tastbare, je zintuigen en de omgeving waarin je je bevindt. Welke aandacht en zorg gaat er naar je eigen lichaam? Hoeveel waarde hecht je aan materiële aspecten als huis, kantoor, auto, kleding, accessoires? Hoe veerkrachtig voel je je en ben je daadwerkelijk? Wanneer ga je over je eigen grenzen? In hoeverre speelt lichamelijke veroudering een rol en indien dit het geval is, in hoeverre stoort je dit? Veiligheid, comfort, plezier, gezondheid en uiterlijke schoonheid zijn belangrijke waarden.

2) Sociaal welzijn

In de sociale dimensie ligt de focus op jouw relatie met anderen. Welke rollen neem je op je en wat is de impact hiervan op jou als leider? Mensen met een belangrijke carrière zijn veelal geneigd alles goed te willen doen. Hoe houd je alle ballen hoog als je zowel vader/moeder, vriend(in), dochter/zoon, ondernemer, leider en inspirator bent? Welke rollen heb je aanvaard of gekozen en welke zijn je opgelegd door sociale druk? Wil je rollen loslaten of wil je je in bepaalde rollen juist meer op de voorgrond plaatsen de komende jaren? Het gaat over status, erkenning en succes, maar ook zorg voor anderen, verantwoordelijkheid hebben, vriendschappen onderhouden en erbij zijn.

3) Psychologisch welzijn

Een derde dimensie (en dus ook het thema van de derde wandeldag in het traject) staat in het teken van zelfacceptatie, in het reine komen met jezelf en het verwerken en accepteren van je vorige en huidige leven. Samen bezinnen we ons op de psychische dimensie van het leiderschap. We gaan in op hoe bewust jij bent van jouw innerlijke leven en de impact hiervan op jou als leider en mens? Ken je de patronen waarin je vastloopt? Ben je je bewust van jouw automatische piloot? Hoe kun je stuurmanschap ontwikkelen om te doen wat voor jou werkelijk van belang is? Persoonlijkheidskenmerken, zelfkennis, zelfactualisatie, autonomie, intellectuele capaciteiten, vrijheid en meningen die je over jezelf hebt komen allemaal aan bod om persoonlijke groei te stimuleren en je talenten volledig te benutten. Hiermee creëer je een rijk innerlijk leven.

4) Spiritueel welzijn

Het spiritueel welzijn omvat zelf overstijgende idealen, een breder systeem van betekenis, geloof, spirituele waarden en het vinden van ultieme betekenis. Het gaat niet over religie of godsdienst. De centrale vraag hier is: ‘Wat overstijgt mij?’. Het gaat over elementen als schoonheid, vreugde en verbinding. Verbinding met de natuur, kunst, de zorg voor de aarde. We sturen op het vertrouwen dat er een zinvolle richting is die zich ontwikkelt gedurende het gehele leven. Je bewandelt het pad waarop je invulling geeft aan hoe je kunt leiden en ondernemen vanuit een breder kader. Hoe jouw laatste dans ten goede komt aan jouw idealen en hoe je dit kunt neerzetten en laten ontstaan vanuit vertrouwen en verwondering.

Je eigen pad bewandelen

De wandeldagen in het programma worden afgewisseld met online bijeenkomsten die inhoudelijk steeds meer een geheel worden en ook steeds concreter worden. Tijdens de zoektocht word je je steeds bewuster van welke tegenstellingen er voor jou achter de verschillende dimensies schuilgaan. Met die kennis en met inzicht over hoe je daarmee om wil gaan, helpt ‘Ervaring Rijker’ deelnemers een bewuste keuze voor hun verdere professionele leven te maken.


Waar zet jij de komende jaren jouw energie en talenten voor in en op welke plek? Ontdek Sioo’s coachingstraject ‘Ervaring Rijker’!