Mail ons

Overzicht

Je stip aan de horizon herijken

Blogpost 14 Apr 2011

In een gesprek dat ik onlangs had met Jaap van Muijen, de rector van Sioo, komen drie nieuwe klussen langs. Zijn vraag aan mij is: Welke vind je nu het leukst, welke zou je willen doen? En ik weifel en twijfel. Moet ik kiezen? Waarom, waarom nu, wat kies ik dan en waarop? En wat zijn de consequenties van die keuze?

Ik weet over het algemeen best wat ik wil, wat ik niet wil of wat me niet past. Maar toch, nu even niet. Ik realiseer me dat ik, als professional, de wendbaarheid van een olietanker heb en dat het wijs is om tijdig te anticiperen.

Waar ben ik van?

Ook in gesprekken met (potentiële) deelnemers aan programma’s bij Sioo of met oud-deelnemers na verloop van jaren komen dit soort zaken aan de orde. Ook zij weten soms even niet meer ‘waar ze nu eigenlijk van zijn’. Dat vereist antwoord op vragen als: Waar ben ik nu eigenlijk goed in? Welke klanten of projecten wil ik nu wel en niet. Waar zou ik afscheid van moeten nemen? Waar  wil ik de komende tijd in investeren? Wat moet mijn profilering en positionering zijn om te doen wat ik graag wil doen?

Omdat meer mensen deze en andere vragen best eens rustig willen onderzoeken en dan een robuust toekomstplan willen maken, dat het niveau van goede voornemers met oudjaar echt overstijgt, zijn de profielprogramma’s voor adviseurs ontstaan. Zo kun je je als adviseur verder onderzoeken hoe jouw propositie eruit ziet en op welke manier je meer waarde bij je klanten kunt toevoegen.

Benieuwd hoe je je in Consulting Program & Community kunt profileren als ondernemer, thoughtleader en op je methodologie?

ONTDEK CP&C!

In een gesprek dat ik onlangs had met Jaap van Muijen, de rector van Sioo, komen drie nieuwe klussen langs. Zijn vraag aan mij is: Welke vind je nu het leukst, welke zou je willen doen? En ik weifel en twijfel. Moet ik kiezen? Waarom, waarom nu, wat kies ik dan en waarop? En wat zijn de consequenties van die keuze?

Ik weet over het algemeen best wat ik wil, wat ik niet wil of wat me niet past. Maar toch, nu even niet. Ik realiseer me dat ik, als professional, de wendbaarheid van een olietanker heb en dat het wijs is om tijdig te anticiperen.

Waar ben ik van?

Ook in gesprekken met (potentiële) deelnemers aan programma’s bij Sioo of met oud-deelnemers na verloop van jaren komen dit soort zaken aan de orde. Ook zij weten soms even niet meer ‘waar ze nu eigenlijk van zijn’. Dat vereist antwoord op vragen als: Waar ben ik nu eigenlijk goed in? Welke klanten of projecten wil ik nu wel en niet. Waar zou ik afscheid van moeten nemen? Waar  wil ik de komende tijd in investeren? Wat moet mijn profilering en positionering zijn om te doen wat ik graag wil doen?

Omdat meer mensen deze en andere vragen best eens rustig willen onderzoeken en dan een robuust toekomstplan willen maken, dat het niveau van goede voornemers met oudjaar echt overstijgt, zijn de profielprogramma’s voor adviseurs ontstaan. Zo kun je je als adviseur verder onderzoeken hoe jouw propositie eruit ziet en op welke manier je meer waarde bij je klanten kunt toevoegen.

Benieuwd hoe je je in Consulting Program & Community kunt profileren als ondernemer, thoughtleader en op je methodologie?

ONTDEK CP&C!