Mail ons

Overzicht

Werken aan een opleidingsbeleving

Blog 5 Nov 2009

Door: Lien Govers

verlichte kerstboomAfgelopen dinsdag heb ik de eerste stap gezet naar volwaardige online webbased Sioo brochures. Wat een feest! Uit de Sioo website statistieken blijkt dat steeds meer bezoekers een brochure downloaden in plaats van aanvragen. Hoog tijd dus om onze digitale brochures eens flink onderhanden te nemen. De brochures zoals ze nu op de website staan, zijn namelijk gebaseerd op de papieren exemplaren. En eigenlijk is dat dus raar. Internet is immers een totaal ander medium en dus kun, of misschien zelfs wel móet, je je bezoekers anders benaderen. Niets over de top hoor want ‘opgetuigde kerstbomen met knipperende kleurenlichtjes’ houden we bij Sioo graag exclusief voor eind december. Lees meer

De nieuwe digitale brochures gaan natuurlijk over de inhoud van de opleidingen, maar de beleving zal totaal anders zijn. Heldere, simpele taal met op de achtergrond mooie passende beelden. Korte, bondige filmpjes van deelnemers, docenten, werkgevers en programmastaf over wat er nu écht tijdens de opleiding gebeurt. En dat alles misschien wel ondersteund door muziek die aanwezig is zonder opvallend te zijn. Lappen tekst en platte grafiekjes zult u er niet meer vinden. De lezer staat voorop. Teksten komen en verdwijnen op het ritme dat u leest.

Terwijl ik dit aan het typen ben, word ik in ieder geval al helemaal blij. Er moet nog het een en ander aan inhoudelijk voorwerk gedaan worden maar als dat achter de rug is dan zie ik uit naar de avonden waarin ik tot diep in de nacht bezig zal zijn met vormgeven van een mooie opleidingsbeleving.