Mail ons

Dit was…

Van 24 mei tot en met 7 juni 2019 organiseerden we op verschillende plekken in het centrum van Utrecht een compleet nieuw festival rond systeemdenken. Met Sioo Internationaal Systeemfestival wilden we onze ervaring in en de veelomvattendheid van dit vakgebied inzetten voor iedereen die zich druk maakt over veranderen en organiseren. Daarvoor organiseerden we masterclasses, specials en (expert)workshops en haalden we 4 internationale experts naar Nederland.

Sioo
Internationaal
Systeemfestival

 

Margaret Wheatley

Margaret Wheatley trapt met haar masterclass ‘How did we get here? Understanding how change happens in complex societies’ het Sioo Internationaal Systeemfestival af. Het zou meteen ernst worden, omdat hoop een gevaarlijke bron van motivatie is waarbij angst, wanhoop en teleurstelling op de loer liggen. Vervolgens stelt ze 3 vragen centraal: ‘Waar staan we?’, ‘Hoe zijn we daar gekomen?’ en ‘Wie wil jij daar zijn?’

 


Klik op de afbeelding en bekijk het videoverslag

 

Glenda Eoyang

Bij ‘Tame Wicked Issues: Turn Problems into Patterns’ stelt Glenda Eoyang 3 andere vragen -van een bedrieglijke eenvoud- centraal. What? So what? Now what? Glenda is hoopvol en optimistisch: je kunt iets doen. Je moet iets doen. Dat zal vanwege de grote complexiteit niet perfect zijn, maar ook middenin de onzekerheid kan je iets doen en door iets te doen, leer je over het patroon in het systeem.


Klik op de afbeelding en scroll door het fotoverslag

 

Kees Dorst

Kees Dorst stelt in zijn masterclass ‘Design thinking en frame creation voor organisatieprofessionals’, net als Wheatley en Eoyang, dat het ons niet langer lukt de vraagstukken van deze tijd op te lossen. Ondanks het feit dat we hoger opgeleid zijn en over meer geavanceerde methoden en technieken beschikken dan ooit. Onze vraagstukken vergen organisaties die meer open, complex, dynamisch en genetwerkt zijn.


Klik op de afbeelding en lees de blogverslagen

 

Eliat Aram

Na haar keynote tijdens jubileumfeest in november, wisten we niet hoe snel we Eliat Aram terug naar Nederland konden halen. Deze keer voor een interactieve workshop in De Utrechter, over wat er voor zorgt dat we van ons werk houden of juist niet, in hoeverre we ons daarvan bewust zijn of juist niet en hoe we ons daarin verhouden tot het systeem waar we deel van uitmaken. “The key contribution organizations can provide, is aesthetic and compassionate leadership. ”


Klik op de afbeelding en ontdek meer over Sioo Next 60

 

Nog verder de diepte in?

Ontdek ons actuele aanbod!