Mail ons

Blik je mee terug?

Op 27 november 2018 gaven we een groots feest om ons 60-jarig bestaan te vieren. Met sprekers dr. Eliat Aram, Pier Eringa, prof. dr. ir. Stefan Aarninkhof en vele anderen werd het een inspirerend event waar we graag de vruchten van delen.

 
Sioo, al 60 jaar anders

Rector Jesse Segers beet het spits af. Hij onderzocht hoe hij het ‘licht op Sioo’ kon laten schijnen, want “onder de vuurtoren schijnt geen licht” en benadrukte hoe belangrijk ons netwerk hiervoor is. Het was dan ook aanleiding om de nieuwe missieverklaring te onthullen.

 

Ontdek er meer over in het videoverslag.
 
Leiderschap, liefde en esthetiek

Dr. Eliat Aram sloot bij Sioo’s missie aan. “Om anders over leiderschap te denken, moeten we anders over onze organisaties en onze rol erin gaan denken. Wees niet bang te houden van jezelf, je collega’s en organisatie (en wat het representeert). Esthetisch leiderschap zorgt voor liefde.”

 

Luister hiernaast de keynote terug.
 
De context en de leiderschapsstijl

Pier Eringa is Sioo-alumnus en van het ‘ROHDA-type’: Recht Op Het Doel Af. Door verschillende organisaties te leiden, leerde hij zijn leiderschapsstijl aan te passen om meer impact in verschillende contexten te hebben. “In taal probeer ik verbinding te maken.”

 

Klik hiernaast naar het fotoverslag.
 
Werken met de natuur

De Zandmotor van prof. dr. ir. Stefan Aarninkhof toont aan dat je voor het creëren van meerwaarde ander leiderschap nodig hebt dan wanneer je slechts focust op het technische doel. Logisch dat Sioo werd opgericht. Ingenieurs moeten nu ook met bestuurders, ecologen en bewoners praten en gebruikmaken van de krachten die het natuurlijke systeem biedt.

 

Bekijk via slideshare de presentaties.

Duik slim de zomer in