Mail ons

Sioo-aanbod, nu en straks

Waarschijnlijk zijn jij, je collega’s, jouw teams of organisatie het best snel gewend geworden om anders te werken en te leren. Toch zijn er onzekerheden én kansen voor de nieuwe manieren van samenwerken die nu ontstaan. Daarnaast spelen vragen over de veranderingen die nu op ons af komen een grote rol. Onze opleidingen in organisatie- en veranderkunde, leiderschap en advieskunde richten zich op het wendbaar en geïntegreerd inspelen op verandering.


Uiteraard hebben we ons aanbod aangescherpt aan wat nu nodig en mogelijk is. Hieronder vind je het aanbod dat binnenkort online, blended of in kleine groepen van start gaat en andere expertise en opleidingen waarmee je kunt onderzoeken wat jou en jouw organisatie de komende tijd te doen staat.

Summerschool Leiderschap

Start: 24 augustus

 

Proactief kunnen omgaan met de toenemende complexiteit in de organisatie zal meer en meer bepalend zijn voor het succes van leiderschap in en het wendbare vermogen van organisaties. Er is toenemende behoefte aan leiderschap op verschillende niveaus in de organisatie: persoonlijk, team en systemisch. Voor effectief persoonlijk leiderschap is het belangrijk te weten wat je sterktes en zwaktes zijn en hoe je jouw leiderschap kan aanpassen aan veranderingsprocessen in de organisatie. De Summerschool Leiderschap biedt een grondige zelfreflectie én een kader waarmee je je beter tot nieuwe uitdagingen kunt verhouden.

Bekijk

Partneropleiding: Leerproject Interventiekunde

Start: 27 augustus

 

Het doel van Leerproject Interventiekunde (LIK) van Edu Feltmann is om deelnemers vertrouwd te maken met -en te trainen in- de attitude, de filosofie, de methodiek en de vaardigheden van denkadviseren. Dit specialisme kan door de deelnemers worden ervaren als een uitbreiding of versterking van hun reeds verworven professionele kundigheden, maar vooral ook als een geheel nieuwe benadering, die wezenlijk anders is dan wat men tot nu toe deed. Hierdoor bereiken deelnemers een volgende fase in hun professionele ontwikkeling: de ontwikkeling van organisatieadviseur naar denkadviseur.

Bekijk

Summerschool Veranderkunde

Start: 31 augustus

 

Op dit moment zijn veel organisaties met scenario’s voor ‘de nieuwe weg’ tijdens en na Corona. Je zal in jouw organisatie(s) geconfronteerd met nieuwe veranderingen en krijgt mogelijk de verantwoordelijkheid over een veranderopgave. Wat staat je nu te doen om deze verandering te realiseren? Waar begin je? Hoe ga je om met de verschillende belangen? En hoe vind je de juiste hefbomen om de verandering effectief te bewerkstelligen? In de vijfdaagse Summerschool Veranderkunde leer je jouw verandervraagstuk veel beter doorgronden en hanteerbaar te maken.

Bekijk

Spoedcursus: Leiderschap bij Turnarounds en Crises

Start: in overleg

 

Voor de top van organisaties en hun adviseurs ontwikkelden we een compacte eendaagse spoedcursus ‘Leiderschap bij turnarounds en crises‘. In een groep van maximaal vijf deelnemers behandelen we de relevante thema’s voor het kluwen aan dilemma’s waar je als bestuurder in deze tijden mee te maken hebt. Daartoe gaan we (in volledige vertrouwelijkheid) intensief  in op jouw praktijkvraagstukken. Zo ontwikkel je een relevant afwegingskader m.b.t. de uitdagingen voor jouw organiatie in tijden van crisis of turnaround.

Bekijk

Expertise: Turnaround Management en Crisisleiderschap

Start: flexibel en in verschillende vormen

 

Sioo gaat uit van een meervoudige, integratieve benadering van turnaround management om het leiderschap en handelen in organisaties tijdens reorganisaties en crises te onderbouwen en succesvol te maken. Deze expertise bieden wij aan in de vorm van een opleidingstraject voor leidinggevenden, afdelingsmanagers, (midden)managers en interne adviseurs. Daarnaast bieden we een eendaagse spoedcursus voor toezichthouders, bestuurders, CEO’s en hun adviseurs. Ten slotte kunnen we deze expertise ook op maat van specifieke (organisatie)vragen inzetten.

Bekijk

Online Coachingstraject: Doelgericht groeien in je professionele rol

Start: flexibel 

 

De snel veranderende wereld biedt veel kansen en mogelijkheden, maar is ook zo ambigue dat veel professionals niet meer helder voor ogen hebben wat nu echt belangrijk voor ze is. In samenwerking met assessmentpartner BrainCompass ontwikkelden we een kort maar intensief (online) coachingstraject. Op basis van een DNA-analyse, ontwikkelingsassessment en coachinggesprekken zal je meer inzicht krijgen in wat voor jou helpende en blokkerende automatische gedagspatronen zijn. Hierdoor vergroot je je zelfkennis, zelfbewustzijn én inzicht om nieuwe stappen te kunnen zetten.

Bekijk