Mail ons

BOEK & FESTIVAL

 • Uitreiking Boek van het Jaar 2022
 • Start verschillende leesclubs
 • Ontmoet auteurs en vakgenoten
 • Geniet van een interactief programma

Wij helpen je graag verder

Marguerithe de Man
Programmamanager
man@sioo.nl

Epi Mulder
Programmacoördinator
mulder@sioo.nl

 • Op 19 april vindt Boek&Festival van de Ooa i.s.m. Sioo opnieuw plaats. Dit event vormt de ontknoping voor de 10 genomineerden voor de Boek van het Jaar 2022-prijs. De jury heeft uit de meer dan 100 boeken, die er ook dit jaar weer verschenen zijn, de top 10 geselecteerd. Volgens hen dé 10 boeken die je als adviseur gelezen moet hebben om bij te blijven in je vak. Maar welke ga jij écht lezen? Tijdens dit live Boek&Festival ontdek je wat je wil gaan lezen en waarom!

  Tijdens Boek&Festival zal je ze alle tien in een korte presentatie langs zien komen, of je kiest ervoor om met een paar diepgaander kennis te maken in één van de workshops.  Naast de workshops en de doorgaande presentaties is er nog van alles te doen op het festival. Wat denk je van:

  • De Bring One – Take One-boekenkast. Neem een voor jou betekenisvol boek mee naar het festival. Een boek waar jij veel aan gehad hebt, dat jou geïnspireerd heeft. Je gunt een collega-adviseur nu dat boek. Zet het in de kast en neem er zelf ook eentje uit die je aanspreekt.
  • Een boekenquiz waarbij je -uiteraard- boeken kunt winnen.
  • Even neuzen bij de stalletjes van de uitgevers.

  En bovenal bekende collega’s zien (van top tot teen!), lekker bijkletsen, en nieuwe vakgenoten ontmoeten

  Ontdek meer informatie en aanmelding via Ooa

 • Dit jaarlijkse event is voor iedereen die geïnteresseerd is in literatuur die binnen en aan de randen van het adviesvak verschijnt.

  Om 13.30 uur start het programma met het juryrapport, zodat je mede daarop ook je persoonlijke route nog beter uit kunt stippelen. In dezelfde zaal vinden daarna de 10 minuten-presentaties van de 10 boeken plaats. Tijdens die presentaties is geen tijd voor interactie. Die ruimte is er wel in de workshops. We programmeren twee series workshops van 40-45 minuten, en twee series van 60 minuten.

  Om 16.30 start deel twee van het juryrapport; het bekendmaken van de winnaar! Van 17.00 tot 17.30 uur vindt vervolgens de borrel plaats.

  Lezen maar!

  Tijd om van een eerste kennismaking en het  ‘snuffelen’ aan boeken over te gaan tot het lezen ervan. Met alle opgedane kennis en ervaring kan je vast wel een keuze maken voor een van de (online) leesgroepen die half mei starten. De leesgroepen bestaan uit 2 bijeenkomsten met een vaste begeleider. Eén waarin je met vakgenoten het – vooraf gelezen – boek bespreekt. De tweede waar jullie op basis van jullie vragen uit de boekbespreking in gesprek gaan met de auteur. Volop ruimte dus voor interactie en onderzoekende gesprekken! Als je nu al weet in welke leesclub je graag wilt, dan kan je je alvast aanmelden.

 • Locatie

  Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag (uitstekend bereikbaar met de trein)

  Aanvang

  Ontvangst: Tussen 13.00 en 13.30 uur

  Kosten

  Het festival is gratis voor Ooa-leden, niet-leden betalen €45 euro. Deze kosten worden in mindering gebracht op het lidmaatschap als je na het Boek&Festival lid wordt.

  Ontdek meer informatie en aanmelding via Ooa

 • ‘Goed teamwerk’ van Karin Derksen winnaar van Boek van het Jaar 2022

  Lees meer

 • Ooa & Sioo maken de 10 genomineerden voor Boek van het Jaar 2022 bekend

  Lees meer