Mail ons

Executive Change Management

 • Duur 13 maanden
 • Kosten € 25.900
 • Belasting 600 uur
 • Verblijfskosten € 4200

 • Leer te sturen op strategisch relevante ‘onderstromen’ 
 • Experimenteer met verrassende interventies 
 • Combineer jouw positie van insider met de blik van de buitenstaander 
 • Breng jouw organisatie in een stroomversnelling en slaag in het proces van strategisch vernieuwen

 

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Executive Change Management
Aanmelden opleiding aanmelden infosessie Download brochure

Wij helpen je graag verder

Wilfred Verweij
Programmamanager
verweij@sioo.nl

Esther Brakkee
Programmacoördinator
brakkee@sioo.nl

 • Executive Change Management (ECM) is dé masteropleiding voor leiders en bestuurders die in hun organisatie de regie willen voeren over strategische innovatieprocessen. Hun positie is een uitdagende. Ze zijn niet alleen spelbepaler en boegbeeld van de vernieuwing. Ze moeten tegelijkertijd met de ogen van een buitenstaander naar het spel der vernieuwing kunnen kijken. Het zijn juist deze leiders die zoeken naar alternatieve paden, omdat die meer kansen bieden. Ze willen zichzelf leren kennen als strategische spelbepaler. En zijn bereid zichzelf in het spel te brengen. 

  Door zelf de strategische vernieuwing ter hand te nemen, zonder hulp van externen, ontwikkelt de organisatie haar eigen vermogen om te kunnen veranderen. Dat is goud waard. Voor organisaties is verandering nu eenmaal de enige constante. Complexe vraagstukken en strategische processen zullen  er altijd zijn. Met Executive Change Management ontwikkelt jouw organisatie het vermogen om wendbaar te blijven en op eigen kracht te veranderen. 

 • De deelnemers aan ECM zijn nauw betrokken bij het proces van strategieontwikkeling in hun organisatie en hebben een regisserende rol in dat proces. Ze werken in verschillende sectoren, zoals zorg en bedrijfsleven. Daardoor brengen zij veel verschillende achtergronden met zich mee. Juist die verschillen bieden mooie kansen om organisatievraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken. 

  Deelnemers aan Executive Change Management kwamen de laatste jaren uit: 

  • Bedrijfsleven, zoals: Accor Hotels Nederland, Achmea, Agis Zorgverzekering, DSM Research, Dura Vermeer Groep, IHC Merwede Piping, ING, Koninklijke Auris Groep, Rabobank, Stern Groep, TenneT TSO en Vitens 
  • Onderwijs, zoals: A. Roland Holst College, Christelijke Hogeschool Windesheim, Gereformeerde Hogeschool, Hogeschool InHolland, Hogeschool van Amsterdam, ROC Horizoncollege en de Scholengroep Veluwezoom 
  • Overheid, zoals: Belastingdienst, Gemeentes als Arnhem, Rotterdam, Woerden, Zaanstad, Ministeries Binnenlandse zaken & Koninkrijkrelaties, Defensie, Justitie, Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen en Verkeer & Waterstaat, diverse politieorganisaties en de provincies Zuid-Holland en Flevoland 
  • Zorg, zoals: Cardea jeugdzorg, Franciscus Ziekenhuis, Stg. Jeugdformaat, Mee Gelderse Poort, Samenwerkingsverband 41.1 VO, StgAltrecht, Stg. PVP, Welzijnsgroep Rijnmond en de Werkplaats voor Medezeggenschap 
 • drs. Jan Flameling
  Andrea Jaszmann
  Pieter van Foreest
  drs. ing. Pascal Heynen
  Saxion University of Applied Sciences
  drs. Gijsbert Buijs, MSM
  Strategie ontwikkeling en interimbestuur
  prof. dr. Danielle Zandee
  Nyenrode Business Universiteit
  dr. Wilfred Verweij
  Sioo
  dr. Marijke Spanjersberg
  Ons werk nu
  prof. dr. Jesse Segers
  Sioo, University of Exeter
  dr. Etiënne Rouwette
  Radboud Universiteit Nijmegen
  drs. Hilda de Reeder
  Zelfstandig adviseur, trainer, coach
  drs. Wieger Janse
  Janse & Broeders
  ir. drs. Jan den Hollander
  Van de Bunt
  drs. Frank Bosboom
  Innovention Change Management BV
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 7 november 2022
   Startseminar: 7 november 2022 t/m 9 november 2022
   Seminar 2: 14 december 2022 t/m 16 december 2022
   Seminar 3: 25 januari 2023 t/m 27 januari 2023
   Actieonderzoek week: 6 maart 2023 t/m 13 maart 2023
   Seminar 4: 19 april 2023 t/m 21 april 2023
   Seminar 5: 24 mei 2023 t/m 26 mei 2023
   Seminar 6: 29 juni 2023 t/m 30 juni 2023
   Seminar 7: 14 september 2023 t/m 15 september 2023
   Seminar 8: 1 november 2023 t/m 3 november 2023
   Seminar 9: 14 december 2023 t/m 15 december 2023

  Overige informatie

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijfkosten maar inclusief studiereiskosten. 

  Financiering – STAP

  Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor deze opleiding. Op ons inschrijfformulier kun je dit aangeven. Vervolgens ontvang je het aanmeldformulier dat je nodig hebt om je STAP-aanvraag bij het UWV in te dienen. Lees hier meer over hoe het STAP-budget werkt, of je ervoor in aanmerking komt en hoe de procedure eruit ziet.

  Kennismaken?

  We organiseren verschillende momenten om kennis te maken met de ECM, alumni en docenten. Je kunt je vrijblijvend en gratis aanmelden voor een online informatiesessie.

   

 • "ECM raakt me dieper dan welke andere eerdere opleiding ooit. Het verbreedt mijn scope. Ik kijk anders naar context, relaties/betrekkingen en structuren. Dat heeft effect op mijn houding, taal en gedrag, waar ik steeds bewuster mee leer spelen. Ik heb nog veel te leren en dat is OK. De gelaagdheid van ECM maakt dat je eruit pikt wat bij jou resoneert en jou verrijkt in wie je bent, en wie je als leider en veranderaar wilt zijn."
  "De ECM heeft mij echt veranderd. Zowel in gedrag als in een verruimde blik en nieuwe inzichten. Zoals het besef dat verandering geen lineair proces is, dat ieder vanuit haar of zijn eigen context op uiteenlopende wijze betekenis geeft, dat er sprake is van een ontworpen en adaptief systeem, etc. Inzichten die voor de hand lijken te liggen, maar die ik me echt eigen heb gemaakt door de ruime aandacht en voorbeelden in deze en vele andere aspecten van verandering tijdens de ECM."
  “ECM heeft me de tools gegeven om als mens en professional te groeien. Ik heb mezelf op allerlei nieuwe manieren leren kennen. Soms leuk, soms heel confronterend. ECM heeft me gebracht dat ik nu nog zelfverzekerder in het leven en steviger in mijn vak sta.”
  "-Als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet zien- (vrij naar J Cruijff) Dat is wat de ECM opleiding mij heeft opgeleverd. Bewust kijken en onderzoeken wat ik waarneem en tegelijkertijd me realiserend dat ik nooit alles weet. Naast alle waardevolle kennis heb ik ook waardevolle kennissen aan de opleiding overgehouden. Kortom, een aanrader!"

 • Mijn keuze voor de ECM: de kleinst mogelijke interventie met het grootst mogelijke effect

  Lees meer

 • Sioo onderzoekt en ontwikkelt ‘homo florens’-mensbeeld in executive education

  Lees meer

 • Opgavegericht werken? ‘Man, man, man!’

  Lees meer