Mail ons

Data science voor adviseurs en veranderaars

 • Duur 2 maanden
 • Kosten € 1.950
 • Belasting 36 uur
 • Verblijfskosten € 275

 • Maak kennis met data science en krijg inzicht in een datagedreven manier van werken
 • Leer de juiste vragen te formuleren om bedrijfsvraagstukken met behulp van data-analyse op te lossen
 • Krijg de inzichten waarmee je in een rol als data translatorde vertaalslag kan maken van data naar inzicht en actie
 • Leer hoe je data zo effectief mogelijk visualiseert en omzet in een pakkend verhaal voor de business

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Data science voor adviseurs en veranderaars
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Ingrid Kabout
Programmacoördinator
kabout@sioo.nl

 • Data is hét buzzwoord van nu. Organisaties beschikken over veel data, maar worden deze data ook gebruikt in besluitvormings- en veranderprocessen? Vaak nemen we beslissingen op basis van onze ervaring en intuïtie en maken we daarbij slechts beperkt gebruik van cijfers. Dat komt bijvoorbeeld doordat bepaalde data niet beschikbaar zijn of de kwaliteit ervan niet voldoende is. Soms zijn er juist te veel cijfers, ondanks alle rapporten vol grafieken en tabellen is er toch geen inzicht.

  In deze 3-daagse workshop stap je in de wereld van de data science, maar houd je ook de verbinding met je eigen vraagstukken en je eigen praktijk. Je gaat aan de slag met oefenopdrachten en materiaal uit je eigen context. We maken gebruik van open source tools en bekende programma’s zoals Microsoft Excel, zodat je zonder dure softwarelicenties zelf aan de slag kunt met data-analyse en visualisatie. Voor elke dag van deze module ga je aan de slag met een opdracht, zodat we tijdens de bijeenkomsten direct de diepte in kunnen duiken.

 • We richten ons op adviseurs en veranderaars die de rol van data translator willen opnemen om zo bij te dragen aan een hogere datageletterdheid en betere besluitvorming binnen organisaties. Als adviseur en veranderaar beschik je al over een groot aantal vaardigheden die essentieel zijn voor de rol van data translator. Je beschikt over kennis van bedrijfsprocessen en bent nieuwsgierig, avontuurlijk en vasthoudend. Nieuwsgierig en avontuurlijk omdat je zelf met de data aan de slag wilt en nieuwe manieren wilt onderzoeken om antwoorden en inzichten te ontsluiten. Vasthoudend om de organisatie op basis van betekenisvolle informatie, écht beter te maken.

 • Lotte Hart MA MSc
  SeederDeBoer
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 10 oktober 2022
   Dag 1: 10 oktober 2022
   Dag 2: 11 november 2022
   Dag 3: 9 december 2022
  2. Startdatum: 18 september 2023
   Dag 1: 18 september 2023
   Dag 2: 9 oktober 2023
   Dag 3: 10 november 2023

  Deze workshop bestaat uit 3 losse dagen.

  Overige informatie

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

  Financiering – STAP

  Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor deze opleiding. Op ons inschrijfformulier kun je dit aangeven. Vervolgens ontvang je het aanmeldformulier dat je nodig hebt om je STAP-aanvraag bij het UWV in te dienen. Lees hier meer over hoe het STAP-budget werkt, of je ervoor in aanmerking komt en hoe de procedure eruit ziet.

  Return On Investment

  Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog of moet je jouw werkgever overtuigen?
  In dit document lees je meer over onze visie op leren en ontwikkelen en de Return On Investment van een Sioo-opleiding.

  Deze workshop exclusief voor jouw organisatie

  Deze workshop kan ook incompany voor jouw organisatie verzorgd worden, waarbij wij rekening houden met de specifieke opleidingswensen rond dit thema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • "In mijn dagelijks praktijk ben ik bezig met de implementatie van een data-integratieplatform. Het is best een zoektocht om tegemoet te komen aan alle wensen van verschillende stakeholders en eindgebruikers. Door de workshop Data Science heb ik nu beter zicht op de veranderkundige aspecten, verschillende rollen en vraagstukken die bij de implementatie van zo'n platform komen kijken. Het is belangrijk keuzes te maken op basis van daadwerkelijke data, de bron te onderzoeken en niet langer alleen op onderbuikgevoel te varen. Lotte Hart heeft als zeer deskundig en betrokken docent sterk aan deze inzichten bijgedragen."
  “Na een aantal dagen weten deelnemers niet alleen wat data science wel en niet is, maar hebben ze ook ervaring opgedaan met verschillende vormen van analyse en kunnen ze de vertaalslag maken naar hun eigen werk. Het visualiseren en implementeren van inzichten krijgt veel aandacht. Wat betekent de data eigenlijk? Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen datageletterd te maken.”

 • De smaakmakers van Sioo: Lotte Hart

  Lees meer

 • Tussen data-dummie en data-savvy: de datagedreven consultant

  Lees meer