Mail ons

Dutch Design Week Expeditie

 • Krijg nieuwe perspectieven en ideeën voor de vraagstukken in je eigen praktijk
 • Ontwikkel methoden, technieken en handelingsrepertoire om mee aan de slag te gaan
 • Krijg inspiratie voor- en aanscherping van- je professionele identiteit
 • Ontdek manieren van werken en leren om betekenis te geven aan trends en ontwikkelingen in jouw context

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Dutch Design Week Expeditie
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Marguerithe de Man
Programmamanager
man@sioo.nl

Epi Mulder
Programmacoördinator
mulder@sioo.nl

 • De vraagstukken van vandaag hebben ideeën en oplossingen van morgen nodig

  De vraagstukken in en tussen organisaties zijn vaak zo ingewikkeld geworden dat je ze als adviseur of veranderaar niet alleen op kan lossen. Samenwerken met andere professionals is essentieel. Die taaie vraagstukken vragen bovendien om andere werkwijzen. Samen met Sioo kun je in vijf dagen op expeditie om andere ideeën en oplossingen te ontdekken uit de wereld van ontwerpers. Werkwijzen van ontwerpers zijn erg behulpzaam. En hun ideeën en oplossingen voor sociale en maatschappelijke vraagstukken zijn belangrijke inspiratiebronnen voor organisatieprofessionals.

  Daarom nemen we onze deelnemers mee naar de Dutch Design Week in Eindhoven. De actuele vraagstukken die er centraal staan, zoals digitale ontwikkeling, nieuwe duurzame materialen, social design, bio design, gezondheid, voeding en smart cities, zijn ook onderwerpen die wij als adviseurs tegenkomen.

  • We gaan goed voorbereid op pad (1 dag)

  We zetten onszelf op scherp door ons voor te bereiden op onze onderzoeksmethode in de DDW. Wat vraagt dat van de manier waarop je kijkt, luistert, vraagt, voelt, proeft en tast? En hoe houd je jouw indrukken, inzichten en nieuwe vragen vast?

  • De expeditie zelf (3 dagen)

  We verzamelen voor het Klokgebouw voor het in ontvangst nemen van de toegangstickets. Dan starten de routes. Je gaat delen samen, en delen alleen op pad. Daarnaast hebben we momenten waarop we samenkomen om te oogsten, delen en reflecteren en opnieuw te groeperen om het volgende stuk van je route en onderzoek uit te zetten.  En we hebben bijzondere ontmoetingen met experts.

  • Oogsten en delen (1 dag)

  Om de rijkdom van deze expeditie ten volle te benutten, organiseren we een oogstdag. Op deze dag halen we lessen en inzichten uit het bezoek door er intensief op te reflecteren en ze verder te doordenken. Als ‘echte’ ontwerpers maken we dan op basis van onze gezamenlijke gedeelde lessen een product: bijvoorbeeld een tijdschrift dat je online kunt verspreiden. In de middag staat jouw individuele oogst centraal.  Onder deskundige begeleiding leg je inzichten vast.

 • Met deze nieuwe vijfdaagse workshop richten we ons op adviseurs, veranderaars, project- en programmamanagers die zich bezig houden met taaie vraagstukken. Zij willen geïnspireerd worden door de werkwijzen van designers: hoe kijken zij naar actuele vraagstukken, hoe onderzoeken ze deze, en aan welke oplossingen en ideeën werken ze? Tijdens het programma zullen ze waardevolle contacten met collega’s uit eigen en aanpalende werkcontexten opdoen.

  Wat vraagt deze expeditie van hen:

  • Een actuele (onderzoeks)vraag in jouw werkpraktijk
  • Nieuwsgierigheid en commitment
 • drs. John van Belkum
  Bruismakers
  drs. Marguerithe de Man MCM CMC
  Sioo
  drs. An Kramer MCM
  De Organisatie Activist
  Tijmen Schep MA
  Pineapplejazz Design
  Overzicht docenten
 • De Dutch Design Week werkt nog volop aan haar programma. Zodra er meer details bekend zijn, spelen wij daar op in met het vastleggen van onze overige betrokken experts. Houd deze pagina dus in de gaten!

  Meer informatie: https://ddw.nl/nl/home

  Kosten

  De prijs voor de Expeditie Dutch Design Week omvat de entreekost voor DDW, inclusief locatie- en arrangementskosten, maar exclusief eventuele overnachtingen tijdens de DDW zelf.

  Overnachtingen zijn op eigen kosten en initiatief. We raden je aan snel te boeken op een van de daarvoor bestemde sites.

  Financiering – STAP

  Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor deze opleiding. Op ons inschrijfformulier kun je dit aangeven. Vervolgens ontvang je het aanmeldformulier dat je nodig hebt om je STAP-aanvraag bij het UWV in te dienen. Lees hier meer over hoe het STAP-budget werkt, of je ervoor in aanmerking komt en hoe de procedure eruit ziet.