Mail ons

Gratis online proefcollege ECM 'Mogen onze (publieke) leiders nog leren?'

 • Duur 1.5 uur
 • Belasting 1.5 uur

 • Maak kennis met programmamanager Wilfred Verweij en leiderschapsexpert Jesse Segers
 • Praat met alumni die de ECM gevolgd hebben en de impact op hun organisatie kunnen delen
 • Kijk na deze sessie al met een andere bril naar jouw organisatie en vraagstuk(ken)
Gratis online proefcollege ECM 'Mogen onze (publieke) leiders nog leren?'
Aanmelden opleiding

Wij helpen je graag verder

Wilfred Verweij
Programmamanager
verweij@sioo.nl

Esther Brakkee
Programmacoördinator
brakkee@sioo.nl

 • De strategische opgaven, waar bestuurders en managers in het publieke domein aan (moeten) werken, zijn zo veelzijdig, complex en dynamisch dat gegarandeerde ‘oplossingen’ niet voorhanden zijn. Het gaat om het gaandeweg ontwikkelen van ‘lerende strategieën’. Daarbij zijn ‘fouten’ onvermijdelijk – en in zekere zin ook noodzakelijk, omdat je er zodoende achter komt wat werkt en wat niet werkt. Hebben publieke leiders momenteel de ruimte om (met hun organisatie en stakeholders) gaandeweg te leren? De druk, vanuit bijvoorbeeld toezichthouders en klanten, om foutloos te ‘leveren’ is immens. En via de media wordt soms genadeloos afgerekend met bestuurders die in de beeldvorming niet goed hebben gepresteerd of (vermeende) inschattingsfouten hebben gemaakt. Hoe kun je als bestuurder of manager in zo’n op ‘performance’ gerichte, genadeloze afrekencultuur toch borgen dat je blijft leren, individueel én als organisatiesysteem?

  Hoe bouw je aan een lerende en vernieuwende organisatie, terwijl je tegelijk scherp blijft op het realiseren van operationele doelstellingen? En hoe kan deelname aan het ECM-programma juist helpen om als (eindverantwoordelijke) leider uit een pijnlijke spagaat te blijven? We bespreken het in deze online kennismaking met Executive Change Management. Eerst gaan we met een minicollege in op dit thema, waarna waarna geïnteresseerden kunnen “speeddaten” met alumni van de opleiding. Na deze sessie zal je een duidelijk beeld hebben van waar deze opleiding voor jou en de organisatie aan kan bijdragen en wat dit van jou als deelnemer zal vragen. Het vormt een opstap om in een vervolggesprek met de programmamanager dieper op jouw vraag en amibities in te gaan.

 • Voor bestuurders en managers die met de blik van een outsider naar hun organisatie willen kijken, die hun organisatie in een stroomversnelling willen brengen om het eigen verandermogen te vergroten en zo te slagen in het proces van strategisch veranderen. Zij hebben belangstelling in Sioo’s programma Executive Change Management en willen hier meer over weten.

 • dr. Wilfred Verweij
  Sioo
  prof. dr. Jesse Segers
  Sioo, University of Exeter
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 8 juli 2021
   Proefcollege Online 15.30u – 17.00u

  Na aanmelding ontvang je een link voor de online meeting een dag voor aanvang.

  NB: In het aanmeldformulier kun je bij facturering ‘zelf’ aanvinken, je krijgt dan geen factuur voor dit gratis proefcollege.