Mail ons

Gratis online 'proef'college: Functioneel inzetten van conflict

 • Maak kennis met een nieuwe manier van kijken naar conflict
 • Leer over het hanteren en productief maken van conflicten
 • Een voorproefje op de summerschool Organisaties weer gezond
 • Met Shirine Moerkerken, één van de docenten, en Griet Peeraer, de leercoach van deze summerschool!

Interesse? Meld je meteen aan

Gratis online 'proef'college: Functioneel inzetten van conflict
Aanmelden opleiding

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Ingrid Kabout
Programmacoördinator
kabout@sioo.nl

 • Gratis online ‘proef’college: Functioneel inzetten van conflict

  Woensdag 22 juni, 14.00 – 15.00 uur

  Shirine Moerkerken is één van de docenten tijdens de summerschool “Organisaties weer gezond” die Sioo deze zomer organiseert van 22 t/m 26 augustus op een mooie locatie in België.

  Hierin verzorgt zij een hele dag over het functioneel inzetten van conflicten om verandering te creëren. Disfunctionele conflicten kunnen de samenwerking tussen of binnen organisaties behoorlijk ontwrichten. Hoe krijg je ze boven tafel en hoe kun je ze tot functionele conflicten maken? Shirine werkt vanuit het principe dat het er niet om gaat de conflicten ‘op te lossen’ of weg te nemen, maar om ze productief te maken. Ze leert deelnemers op een nieuwe manier kijken naar wat zij hadden vastgezet als ‘waar’ als het gaat om conflicteren. En ze helpt ze hun repertoire te vergroten in het niet ‘oplossen’, maar het hanteren en gebruiken van conflict.

  Tijdens dit gratis online ‘proef’ college biedt Shirine, samen met leercoach Griet Peeraer, een voorproefje van wat de summerschool biedt, voor wie deze bestemd is en hoe geleerd wordt. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen uit de praktijk van jou, als deelnemer aan deze info-sessie.

  Shirine Moerkerken is interventiekundige en schreef onder andere het boek ‘Conflict eren’. Ze helpt bestuurders, directeuren, managers en medewerkers in organisaties bij het veranderen van de wijze waarop zij antwoorden geven op maatschappelijke vraagstukken. In 2008 richtte zij Strange |Strategy and Change op, een netwerk van interventiekundigen en kunstenaars die het bestaande denken binnen organisaties veranderen op een methodisch verantwoorde en voor betrokkenen respectvolle en veilige manier.

  Griet Peeraer komt in haar werk soms organisatietrauma tegen. Ze is als leercoach, organisatieadviseur, docent en coach nauw betrokken bij het onderwerp van deze summerschool. Als antropologe kijkt ze met een ‘andere’ blik naar vragen die op haar bord belanden en gaat graag met mensen en uitdagende vraagstukken aan de slag. Griet is tevens professor aan de Antwerp Management School en gebruikt in haar werk facilitatiemethodes uit Deep Democracy en narratieve praktijken.

 • Je hebt als (organisatie)adviseur, (senior of middle) manager, bestuurder of bijvoorbeeld als compliance officer, HR-business partner of controller kennisgenomen van het concept van verwaarlozing, trauma en/of conflict in organisaties en je herkent een aantal verschijnselen in jouw praktijk. Je wilt weten welke interventies werken en welke juist niet. Hoe ziet het traject van herstel eruit? Daarom overweeg je om deel te nemen aan de summerschool “Organisaties weer gezond” van Sioo.

 • Prof. dr. Griet Peeraer
  Antwerp Management School en Stalla
  drs. Shirine Moerkerken
  Strange | Strategy and Change
  Overzicht docenten
 • Het online ‘proef’college staat gepland voor woensdag 22 juni, van 14.00 tot 15.00 uur.

  Na aanmelding ontvang je een link voor de online meeting.

  Deelname is gratis.