Mail ons

Lapland Leadership Expedition

 • Duur
 • Kosten € 4.550
 • Belasting 200 uur

 • Verbeter jouw begrip van het soort leider dat je vandaag bent en de leider die je wil zijn of worden
 • Oefen en verbeter gevarieerde leiderschapsvaardigheden die je bij thuiskomst meteen in kan zetten
 • Word comfortabeler in het omgaan met onzekere omstandigheden en de steeds veranderende maatschappij
 • Word een authentieke en meer veelzijdige leider door een betere volger en luisteraar te zijn

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Lapland Leadership Expedition
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Ingrid Kabout
Programmacoördinator
kabout@sioo.nl

 • Veel leiderschapsinzichten worden opgedaan op de werkvloer, tijdens trainingen en opleidingen. Toch weten we uit onderzoek dat het confrontatie, actie en reflectie vraagt om nieuwe inzichten op een duurzame manier tot nieuwe vaardigheden en patronen te ontwikkelen. Veel professionals lukt het niet om daar in de dagelijkse praktijk voldoende ruimte voor te creëren. Samen met BOLD Expeditions nemen we je mee naar Finland, om op een indringende en onvergetelijke manier aan jouw leiderschap te werken.

  Het rauwe Finse landschap is bij uitstek een geschikte omgeving om de ontwikkeling van leiderschap te versnellen. Tijdens deze outdoor experience zal je ‘all-in’ moeten gaan: zonder moderne gemakken en afleidingen worden je gedragspatronen onder de loep genomen. De bijzondere omgeving biedt daarbij voldoende gelegenheid (reflecteren, coaching, veilig experimenteren) om die patronen te ontwikkelen. Daarnaast is het niet zomaar een expeditie, maar een ervaring die gebouwd is op academische methodieken en wetenschappelijk onderzoek. Als aangename bijvangst word je niet alleen mentaal maar ook fysiek fitter van deze reis. In februari 2022 vertrekken we, maar de gezamenlijke en individuele voorbereiding start dit najaar al!

 • Onze leiderschapsexpeditie is geschikt voor elke professional, manager en leidinggevende die eens écht helemaal wil loskomen van zijn of haar dagelijkse context en zich op een uitdagende manier wil richten op professionele en persoonlijke groei. Deelnemers moeten over een redelijke basisconditie beschikken. Daarom beginnen we in het najaar al met digitale coaching op het vlak van voeding, fysieke training en inhoudelijke voorbereiding. Door de combinatie van een digitale voorbereiding en een outdoor experience die met de geldende virusmaatregelen rekening houdt, is dit een Corona-proof ervaring om naar uit te kijken, naar toe te werken en nooit meer te vergeten.

  Met een intieme groep van 5 à 7 deelnemers, een executive coach en een wildernisexpert creëren we een leiderschapservaring die je weerbaarder zal maken voor de snelle en veeleisende wereld van vandaag. Deelnemers zijn professionals tussen de 25 en 65 jaar met verschillende professionele achtergronden. Zij waarderen feedback van begeleiders en deelnemers op hun gedrag en staan open voor een programma dat voor een deel ter plekke ‘ontstaat’.

 • Fran Waes
  BOLD Expeditions
  prof. dr. Jesse Segers
  Sioo, University of Exeter
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 1 november 2022
   Voorbereiden Lapland Leadership Expedition: 1 november 2022 t/m 12 februari 2023

  De kosten voor deze expeditie zijn exclusief BTW.

  Inbegrepen: het voorbereidingstraject, de expeditie en begeleiding in Lapland inclusief overnachtingen, de verschillende maaltijden, non-alcoholische dranken zoals koffie, thee en water en het gebruik van expeditiespecifiek materiaal. Elke deelnemer krijgt een lijst met materiaal dat zelf aangeschaft dient te worden, maar de meeste zaken worden door ons verzorgd. Zo zorgen wij bijvoorbeeld voor materialen om je te verplaatsen, kampeer- en overnachtingsbenodigdheden.

  Niet inbegrepen: het vliegticket van en naar Ivalo Airport en de taxi naar de lodge van waaruit we de expeditie starten. Misschien wil je al wat eerder naar Lapland afreizen? Of plak je nog een vakantie aan deze expeditie vast? Wij kunnen helpen zoeken naar een geschikte vlucht. Op jouw vraag kunnen we een reisschema voorstellen en uitwerken.

  Begeleiding: naast de leiderschapsexpert en expeditiecoördinator zal er ook een expeditiegids aanwezig zijn, die als wildernisexpert gekwalificeerd is om het traject in goede banen te leiden.

  Return On Investment

  Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog of moet je jouw werkgever overtuigen?
  In dit document lees je meer over onze visie op leren en ontwikkelen en de Return On Investment van een Sioo-opleiding.

  Deze workshop exclusief voor jouw organisatie

  Deze workshop kan ook incompany voor jouw organisatie verzorgd worden, waarbij wij rekening houden met de specifieke opleidingswensen rond dit thema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

   

   

 • “De expeditie heeft mij een innerlijke rust gegeven doordat ik nu beter weet wat voor mij van waarde is. Van het landschap tot de mensen met wie ik deze reis deelde, het zorgde er samen voor dat ik kon ademen, vertragen en nadenken over wie ik als persoon en als leider ben. Het was een geweldige kans om mijn leiderschapsstijl(en) te verduidelijken en te zien hoe goed ze wel of niet passen bij anderen, zodat ik daar in de toekomst nog beter op in kan spelen."
  “Het fysiek zware element van de expeditie confronteert je met je natuurlijk sterke punten en tekortkomingen. Op deze manier naar het leidinggeven van een team kijken, heeft veel meer impact dan door ‘lessen uit het klaslokaal’ proberen toe te passen. Weten onder welke omstandigheden ik de meeste waarde toevoeg, heeft me geholpen te beseffen dat goed volgerschap en een stap terug doen een krachtig element van leiderschap is."
  “De expeditie bood niet alleen een gedenkwaardige ervaring, de omgeving waarin je terechtkomt, zorgt voor dat je onbewuste ‘beschermlagen’ afgepeld worden waardoor je ware zelf tevoorschijnkomt. Hierdoor kon ik aan de slag met mijn persoonlijke leiderschapsstijl, wat een grote impact heeft gehad op mijn ontwikkeling.”
  “De lessen die ik heb opgedaan tijdens de expeditie in Noorwegen hebben mij gemaakt tot wie ik vandaag ben. Ik heb mezelf kunnen doorgronden en weet nu waar ik sta. Dit maakt mij een ‘leider van de toekomst’ - de leider die ik wil zijn."