Mail ons

Leerproject Interventiekunde: opleiding in Denkadviseren

 • Ontwikkel specifieke verbale en mentale vaardigheden als denkadviseur/interventiekundige
 • Ontwikkel een belangeloze, aandachtige en gastvaardige attitude
 • Krijg inzicht in het dominante denken en jargon in organisatieland
 • Leer van organisatiepsycholoog en denkadviseur Edu Feltmann, IGOP

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Leerproject Interventiekunde: opleiding in Denkadviseren
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Edu Feltmann
Programmamanager
info@igop.nl

Esther Brakkee
Programmacoördinator
brakkee@sioo.nl

 • Het woord ‘denkadviseren’ staat voor de gedachte dat bij elke vorm van ‘adviseren’ het denkwerk door de klant cruciaal is en dat het taalgebruik en de attitude van de adviseur daarbij van meer betekenis zijn dan diens kennis of vaardigheden. Denkadviseren is een aandachtig, subtiel, psychologisch en taalkundig interactieproces, tijdens een adviesgesprek, waarin de denkadviseur belangeloze interventies aanbiedt bij het denken/voelen/willen en in het discours van één of enkele mensen, die iets willen verbeteren of oplossen en die daarbij advies of hulp vragen.

  Het doel van de opleiding is de deelnemers vertrouwd te maken met en te trainen in de attitude, de filosofie, de methodiek en de vaardigheden van dit specialisme. Denkadviseren kan door de deelnemers worden ervaren als een uitbreiding of versterking van hun reeds verworven professionele kundigheden, maar vooral ook als een geheel nieuwe benadering, die wezenlijk anders is dan wat men tot nu toe deed. Deelname aan de LIK zal dan ook bij veel deelnemers een volgende fase in hun professionele ontwikkeling ondersteunen of zelfs inluiden: de ontwikkeling van organisatieadviseur naar denkadviseur.

 • Het Leerproject Interventiekunde, de opleiding tot Denkadviseur (kortweg: de LIK) is een opleiding van Edu Feltmann en is bedoeld voor (organisatie-)adviseurs, trainers, opleiders, coaches en andere ondersteunende professionals, die gewend zijn te werken vanuit een organisatie- en veranderkundige optiek en nu zoeken naar verdieping, ontwikkeling en vernieuwing van hun vakmanschap.

  Als aanvulling of als een mogelijk aantrekkelijk alternatief op deze invalshoek, biedt de LIK:

  • reflectie vanuit een taalfilosofische optiek op de advies- en interventiekunde
  • kennismaking met de hieruit volgende theorie van ‘Denkadviseren’
  • veel oefening in de attitude en vaardigheden van adviseren, begeleiden en coachen als Denkadviseur
 • Edu Feltmann
  IGOP
  Overzicht docenten
 • Literatuur

  ‘Denkwerk en Taalspel in Organisaties’ kan via IGOP besteld worden. Deelnemers aan de LIK ontvangen een selectie uit deze bundel als studiemateriaal. ‘Denkadviseren – over de relaties tussen de taal, het denken en de problemen van mensen in organisaties’, door Edu Feltmann e.a. is aanbevolen en is hier te bestellen.

  Overige kosten

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

 • De smaakmakers van Sioo: Edu Feltmann

  Lees meer