Mail ons

[Nieuw!] Spoedcursus Leiderschap bij Turnarounds en Crises

 • Krijg overzicht van het fenomeen ’crisis’ en de belangrijke afwegingen daarbij
 • Krijg zicht op het leiden en managen van een crisis of een omvangrijke reorganisatie
 • Verscherp jouw inzicht in veel voorkomende dilemma’s en het afwegingskader daarvoor
 • Werk kort en intensief aan jouw concrete vraagstukken m.b.v. deskundigen

 

[Nieuw!] Spoedcursus Leiderschap bij Turnarounds en Crises
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Anoek Huisman
Programmacoördinator
huisman@sioo.nl

 • In elke crisissituatie wordt veel van bestuurders gevraagd. Verwachtingen lopen uiteen van het fungeren als boegbeeld tot het bezweren van de acute crisis en het herstellen van de toekomstvastheid van de organisatie. Dat is geen eenvoudige zaak. Bestuurders – en ook toezichthouders – ervaren bij crisissituaties, turnarounds of grootschalige reorganisaties een kluwen aan dilemma’s en overwegingen. Daarbij moeten besluiten met verregaande gevolgen genomen worden. En dat onder grote tijdsdruk en met veelal niet alle gewenste informatie voorhanden.

  In deze nieuwe spoedcursus worden deelnemers gevoed met de laatste inzichten op relevante thema’s als: crisisverloop en verschijningsvormen, stereotype patronen van actie en reactie, manieren van scenariobouw en bestuurlijke dilemma’s. Dilemma’s als ‘snelheid of gedegenheid?’, ‘downsizen of innoveren?’, ‘extrapolatie of paradigmashift’? Bij Sioo gaan we uit van een integratieve benadering van turnaround- en crisisleiderschap om besluitvorming rond crises, rorganisaties en turnarounds succesvol te kunnen onderbouwen. Tijdens deze eendaagse wordt in kleine groep en volledige vertrouwelijkheid gewerkt met de praktijkvraagstukken en dilemma’s van de deelnemers.

   

 • Deze spoedcursus is bedoeld voor toezichthouders, bestuurders en c-level executives die (eind)verantwoordelijk zijn voor het leidinggeven aan crisissituaties of voor het doorvoeren van een grootschalige reorganisatie, inclusief hun adviseurs. Deze spoedcursus biedt een kort, inhoudelijk programma, waarbij in kleine groepen en volledige vertrouwelijkheid intensief ingegaan wordt op praktijkvraagstukken en dilemma’s van de deelnemers.

  Voor andere functieniveaus in de organisatie werd een opleidingstraject rond dezelfde thema’s en dezelfde integratieve benadering ontwikkeld.

   

 • Prof. dr. Jan Adriaanse
  Universiteit Leiden, BFI
  Ton Berendsen, MBA
  Sioo
  Overzicht docenten
 • De startdatum wordt in overleg bepaald.

  Deze spoedcursus heeft de vorm van een sterk interactieve sessie van 16.00 tot 22.00 uur, inclusief werkdiner. Deze bijeenkomst is sterk vraaggestuurd en wordt op maat van de deelnemers vormgegeven. Voorafgaand aan de bijeenkomst vindt een individuele telefonische intake plaats met deelnemers. We beperken de groepsgrootte tot maximaal 5 deelnemers. *De kosten voor deze workshop zijn inclusief diner- en materiaalkosten.


Content & inspiratie

 • Het horizondilemma: organisatiestrategieën na een turnaround of crisis

  Lees meer

 • Een organisatie in crisis repareren: door bezuiniging of door herpositionering?

  Lees meer

 • Strategisch handelen in crisistijd is als het ‘bouwen van een brug waar tegelijkertijd overheen gelopen moet worden’

  Lees meer