Mail ons

Macht en Politiek vaardig Handelen

 • Duur 2 dagen
 • Kosten € 2.250
 • Belasting 28 uur
 • Verblijfskosten € 340

 • Leer mensen met macht eerder herkennen
 • Breng snel en doeltreffend het krachtenveld in kaart
 • Leer belemmeringen in processen sneller aan te pakken
 • Vind succesvolle manieren om je doelen te bereiken

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Macht en Politiek vaardig Handelen
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Ingrid Kabout
Programmacoördinator
kabout@sioo.nl

 • Wie het politieke spel goed weet te spelen, zal binnen zijn organisatie meer voor elkaar krijgen. Maar hoe krijg je vat op de onzichtbare processen die je kunnen hinderen? Of die je juist kunnen helpen om je doel te bereiken? Wil je het politieke spel beter leren kennen en je sociale slimheid verder ontwikkelen? Dan is de workshop Macht & Politiek Vaardig Handelen iets voor jou.

  Het gedachtegoed dat aan deze workshop ten grondslag ligt, is onderzocht en bewezen effectief. Zelfs professionals die al hoog scoorden op politiek handelen, verbeterden alsnog hun vaardigheid hierin. We helpen je dit stap voor stap te ontdekken en ernaar te handelen. Daarvoor zetten we een mix van methodieken én de beste docenten in. De workshop draait om vier succesfactoren waarmee we uitgebreid aan de slag gaan: sociale slimheid, beïnvloedingstechnieken, netwerken en echt en oprecht overkomen.

 • De workshop is ontwikkeld voor professionals die beter willen leren omgaan met macht en het politieke spel binnen (netwerk)organisaties. Zij willen vaardiger worden in het uitoefenen van invloed én hun positie kunnen innemen als zij veranderingen nastreven. In de workshop Macht & Politiek Vaardig Handelen leren zij om sociaal slim te handelen in hun eigen organisatie of werkveld en zo meer te bereiken.

 • Toon Torbeyns
  Ginkgo Consulting cvba
  drs. Daan Sorgeloos
  Antwerp Management School, Vrije Universiteit Brussel, We Walk
  prof. dr. Jesse Segers
  Sioo, University of Exeter
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 21 november 2022
   Dag 1 en 2: 21 november 2022 t/m 22 november 2022
  2. Startdatum: 16 maart 2023
   Dag 1 en 2: 16 maart 2023 t/m 17 maart 2023
  3. Startdatum: 14 juni 2023
   Dag 1 en 2: 14 juni 2023 t/m 15 juni 2023
  4. Startdatum: 20 november 2023
   Dag 1 en 2: 20 november 2023 t/m 21 november 2023

  Deze workshop bestaat uit 1 seminar van 2 dagen.

  Overige informatie

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten. Voor deze workshop is geen verplichte literatuur.

  Financiering – STAP

  Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor deze opleiding. Op ons inschrijfformulier kun je dit aangeven. Vervolgens ontvang je het aanmeldformulier dat je nodig hebt om je STAP-aanvraag bij het UWV in te dienen. Lees hier meer over hoe het STAP-budget werkt, of je ervoor in aanmerking komt en hoe de procedure eruit ziet.

  Return On Investment

  Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog of moet je jouw werkgever overtuigen?
  In dit document lees je meer over onze visie op leren en ontwikkelen en de Return On Investment van een Sioo-opleiding.

  Deze workshop exclusief voor jouw organisatie

  Deze workshop kan ook incompany voor jouw organisatie verzorgd worden, waarbij wij rekening houden met de specifieke opleidingswensen rond dit thema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • “De workshop biedt veel inzichten in het herkennen van politiek speelveld, focust zich op je persoonlijke positie t.o.v. politiek vaardig handelen en geeft gelegenheid te oefenen met beïnvloedingsstijlen. Veel wetenschappelijke achtergrond, gecombineerd met oefengelegenheid en deskundige docenten."
  “Ik heb geleerd dat het belangrijk is je stakeholders te kennen: wat willen zij en hoe kun je elkaar helpen. Politiek vaardig zijn kost veel tijd, je doet het er niet zomaar even naast.”
  “Ik ben me meer bewust van mijn eigen politiek vaardig handelen. Door de verschillende politieke stijlen te leren kennen heb ik beweegpatronen leren begrijpen.”

 • Hoe je macht als positieve hefboom kunt gebruiken

  Lees meer