Mail ons

Masterclass Hans Strikwerda - Leren zien van nieuwe complexiteit

 • Duur 4 uur
 • Kosten € 75
 • Belasting 4 uur
 • Verblijfskosten n.v.t.

 • Eén ochtend
 • Eén expert
 • Vele vakgenoten
Masterclass Hans Strikwerda - Leren zien van nieuwe complexiteit
Aanmelden opleiding

Wij helpen je graag verder

Heleen Tours
Programmamanager
tours@sioo.nl

Esther Brakkee
Programmacoördinator
brakkee@sioo.nl

 • Leren zien van nieuwe complexiteit

  In de masterclass die Sioo op 17 september as. organiseert gaat Hans Strikwerda in op de vraag wat nu voor de 21ste eeuw organisatievormen zijn waarvan we met z’n allen zeggen, ervaren: die zijn goed, dat is wat we nodig hebben.

  Ten opzichte van de 20ste eeuw is er sprake van allerlei veranderingen, de emancipatie van de mens, veranderende mensbeelden, veranderende opvattingen over arbeid, de veranderende aard van producten, diensten en van kapitaalgoederen, die maken dat wat toen werkte ons nu niet meer zal brengen waar we naar op zoek zijn. Die fundamentele veranderingen spelen zich af in een institutionele context, rechtspersonen recht, arbeidsrecht, gecodificeerde vakkennis en -opleidingen, die nog van de 20ste eeuw zijn, zodat we oplossingen moeten zien te vinden in een conflicterende context.

  Er tekenen zich werkende oplossingen af bij een aantal vooroplopende bedrijven, maar die laten zich niet eenvoudig begrijpen, zeker niet wanneer we die bezien door onze conventionele brillen (onze concepten, ons taalgebruik). Er is dan wel vaak enthousiasme voor nieuwe organisatievormen, maar te vaak blijken deze niet te werken omdat in het kopie essentiële onderdelen van de nieuwe complexiteit ontbreken doordat deze door de conventionele brillen niet werden gezien. In deze masterclass wil Hans het met ons hebben over wat we moeten leren zien, anders dan we gewend zijn, om duurzaam nieuwe organisatievormen voor dèze tijd te realiseren.

  Prof. dr. Hans Strikwerda is management consultant en professor of Organization and Change (Internal Governance) aan de universiteit van Amsterdam. Voor meer informatie: https://www.linkedin.com/in/hans-strikwerda-8a30b18/

 • Elk jaar organiseren we een aantal masterclasses waarin vooraanstaande deskundigen ons inspireren over andere kennisdomeinen of kennis laten nemen van nieuwe ontwikkelingen. Het zijn ideale gelegenheden voor alumni om elkaar weer eens te ontmoeten en voor geïnteresseerden om kennis te maken en te netwerken.

  Sioo-masterclasses zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het vakgebied van organisatie- en veranderkunde. De masterclasses zijn een goede gelegenheid om je eens onder te dompelen in de kennis en inzichten van een specifieke expert. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om kennis te maken met het aanbod van Sioo. Alumni keren ook steeds terug om up-to-date te blijven en hun netwerk te onderhouden of uit te breiden.

   

 • prof. dr. Hans Strikwerda CMC
  Universiteit van Amsterdam, ROAN Strikwerda Holding B.V.
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 17 september 2021
   Masterclass met aansluitend lunch: 17 september 2021

  Locatie: Kinepolis Utrecht

   

   

 • "Ik denk dat de masterclasses enorm waardevol zijn om jezelf te kunnen prikkelen in dit vakgebied. Ik vond het een fantastische ochtend."