Mail ons

Masterclass prof. dr. Josette Dijkhuizen - Waar zit het ondernemend potentieel bij jouw organisatie?

 • Eén ochtend
 • Eén expert
 • Vele vakgenoten
Masterclass prof. dr. Josette Dijkhuizen - Waar zit het ondernemend potentieel bij jouw organisatie?
Aanmelden opleiding

Wij helpen je graag verder

Heleen Tours
Programmamanager
tours@sioo.nl

Esther Brakkee
Programmacoördinator
brakkee@sioo.nl

 • Waar zit het ondernemend potentieel bij uw organisatie?

  In deze online masterclass neemt prof. dr. Josette Dijkhuizen de deelnemers mee naar het thema intern ondernemerschap, ofwel intrapreneurship. Ze zal stilstaan bij de theoretische achtergrond en de betekenis van intern ondernemerschap anno 2021. De volgende onderwerpen zullen de revue passeren:

  • Strategie en beleid
  • Cultuur en mensen
  • Structuur en systemen
  • Leiderschap

   

  De online masterclass zal een combinatie zijn van theorie en intervisie met een groep mede-deelnemers om zo te komen tot maximale kennisvergaring en leereffecten.

  Over Josette Dijkhuizen

  Josette Dijkhuizen is ondernemer en honorair hoogleraar ondernemerschaps-ontwikkeling bij Maastricht School of Management. Ze combineert in haar activiteiten de wetenschap met de praktijk van ondernemerschap. Dit heeft geleid tot diverse ondernemingen, boeken en presentaties over de gehele wereld. Zo heeft Josette Ondernemerschap in Bedrijf opgericht ter stimulering van intern ondernemerschap bij organisaties. Maar ook het landelijk netwerk van ondernemerscoaches De Zakencoach, is een bekend initiatief. Ze was eerder VN Vrouwenvertegenwoordiger en als oprichter van Stichting Krachtbedrijf begeleidt ze overlevers van geweld naar een eigen bedrijf. Onlangs is ze gestart met Women4Women om vrouwelijke ondernemers over de wereld te verbinden en kennis uit te wisselen.

 • Elk jaar organiseren we een aantal masterclasses waarin vooraanstaande deskundigen ons inspireren over andere kennisdomeinen of kennis laten nemen van nieuwe ontwikkelingen. Het zijn ideale gelegenheden voor alumni om elkaar weer eens te ontmoeten en voor geïnteresseerden om kennis te maken en te netwerken.

  Sioo-masterclasses zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het vakgebied van organisatie- en veranderkunde. De masterclasses zijn een goede gelegenheid om je eens onder te dompelen in de kennis en inzichten van een specifieke expert. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om kennis te maken met het aanbod van Sioo. Alumni keren ook steeds terug om up-to-date te blijven en hun netwerk te onderhouden of uit te breiden.

 • "Ik denk dat de masterclasses enorm waardevol zijn om jezelf te kunnen prikkelen in dit vakgebied. Ik vond het een fantastische ochtend."