Mail ons

Masterclass prof. dr. Thijs Homan - Falen met succes

 • Eén ochtend
 • Eén expert
 • Vele vakgenoten
Masterclass prof. dr. Thijs Homan - Falen met succes
Aanmelden opleiding

Wij helpen je graag verder

Heleen Tours
Programmamanager
tours@sioo.nl

Esther Brakkee
Programmacoördinator
brakkee@sioo.nl

 • Falen met succes

  Het nut van mislukkende verandertrajecten bij complexe omgevingsdynamieken
  Steeds meer hebben organisaties te maken met tal van uiteenlopende partijen, die allen verschillende, steeds veranderende en onderling inconsistente eisen stellen. Naast klanten zijn dat ook (andere) overheidsorganisaties, aandeelhouders, inspecties, politieke partijen, de overheid, organisaties uit de keten, vakbonden, milieuorganisaties etc. Het aloude bedrijfskundig adagium dat organisaties zich moeten aanpassen aan hun omgeving gaat dan niet meer op. Doen wat iedereen van je verlangt, over je roept en van je eist, is bij zo’n grote verzameling onderling inconsistente eisen en verwachtingen namelijk niet meer mogelijk. Hoe behoud je als organisatie dan je legitimiteit terwijl je niet doet wat de omgeving van je verwacht? En welke functie hebben falende verandertrajecten hierbij?

  Over Thijs Homan

  Prof. dr. Thijs Homan is hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland, zelfstandig adviseur, of zoals hij het zelf noemt: kennisjutter. Thijs is in zijn onderzoek en praktijkwerk al vele jaren bezig met de vraag: ‘wat gebeurt er nou eigenlijk écht als organisaties veranderen en ontwikkelen?’. Daarbij benadert hij de conventionele organisatie- en managementtheorievorming kritisch. In een masterclass van drie uur gaat Thijs Homan in op bovenstaand dilemma.

 • Elk jaar organiseren we een aantal masterclasses waarin vooraanstaande deskundigen ons inspireren over andere kennisdomeinen of kennis laten nemen van nieuwe ontwikkelingen. Het zijn ideale gelegenheden voor alumni om elkaar weer eens te ontmoeten en voor geïnteresseerden om kennis te maken en te netwerken.

  Sioo-masterclasses zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het vakgebied van organisatie- en veranderkunde. De masterclasses zijn een goede gelegenheid om je eens onder te dompelen in de kennis en inzichten van een specifieke expert. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om kennis te maken met het aanbod van Sioo. Alumni keren ook steeds terug om up-to-date te blijven en hun netwerk te onderhouden of uit te breiden.

   

 • prof. dr. Thijs Homan
  Open Universiteit Nederland, Nyenrode Business Universiteit
  Overzicht docenten
 • Webinar Sioo-masterclass met prof. dr. Thijs Homan
  Van 09.30 tot 12.30 uur

   

 • "Ik denk dat de masterclasses enorm waardevol zijn om jezelf te kunnen prikkelen in dit vakgebied. Ik vond het een fantastische ochtend."