Mail ons

Organisatiekunde 2

 • Duur 2 dagen
 • Kosten € 2.150
 • Belasting 28 uur
 • Verblijfskosten € 340

 • Versterk en verrijk jouw organisatiekundige kennis
 • Pas deze kennis toe op organisaties en hun vraagstukken
 • Leer de organisatiekundige kant van verandering te onderbouwen
 • Breng jouw eigen organisatieopgave gericht en onderbouwd vooruit

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Organisatiekunde 2
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Ingrid Kabout
Programmacoördinator
kabout@sioo.nl

 • Waarom gaan de dingen binnen jouw organisatie altijd zoals ze gaan? Op welke manier blijft ‘gedoe’ steeds terugkomen en door wat wordt het in stand gehouden? Je wil beter begrijpen hoe de ’grondplaat’ van jouw organisatie en haar relatie met de omgeving eruit ziet. Pas als je die ontrafeld hebt, weet je echt wát je moet veranderen om het geheel in beweging te krijgen.

  Je kent de verschillende organisatiemodellen en -theorieën, hun historische ontwikkeling, hun mogelijkheden, beperkingen en toepassingen. Deze kennis heb je opgedaan in een eerdere opleiding in organisatiekunde. Je hebt nu meer de behoefte om je eigen organisatie en verandervraagstuk eens grondig onder de organisatiekundige loep te leggen. In deze tweedaagse workshop bieden we nieuwe theoretische brillen aan om naar je eigen organisatie te kijken en werken we intensief, in kleine groepen, aan de praktijkvragen van deelnemers.

   

 • Deze workshop is gericht op leidinggevenden, kwartiermakers en adviseurs die direct betrokken zijn bij uitdagingen van hun organisatie. Zij zijn verantwoordelijk voor, adviseren over of denken mee over de bestaande of nieuwe richting en inrichting van hun (deel van de) organisatie. Deelnemers aan Organisatiekunde 2 hebben eerder een organisatiekundig kennisfundament gelegd en hebben dus zicht op verschillende organisatiekundige principes en modellen. Deze kennis hebben zij bijvoorbeeld opgedaan in de workshop Organisatiekunde 1 (of een gelijksoortige opleiding elders).

   

 • ir. Brechtje Kessener
  Brechtje Kessener, Organisatie Ontwerp en Ontwikkeling
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 25 september 2023
   Dag 1 en 2: 25 september 2023 t/m 26 september 2023

  Deze workshop bestaat uit 1 seminar van 2 aaneengesloten dagen en kan worden gevolgd na Sioo’s workshop Organisatiekunde 1 of na een andere opleiding in organisatiekunde.

  Overige informatie

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijfkosten. Er is geen verplichte literatuur voor deze workshop.

  Financiering – STAP

  Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor deze opleiding. Op ons inschrijfformulier kun je dit aangeven. Vervolgens ontvang je het aanmeldformulier dat je nodig hebt om je STAP-aanvraag bij het UWV in te dienen. Lees hier meer over hoe het STAP-budget werkt, of je ervoor in aanmerking komt en hoe de procedure eruit ziet.

  Return On Investment

  Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog of moet je jouw werkgever overtuigen?
  In dit document lees je meer over onze visie op leren en ontwikkelen en de Return On Investment van een Sioo-opleiding.

  Deze workshop exclusief voor jouw organisatie

  Deze workshop kan ook incompany voor jouw organisatie verzorgd worden, waarbij wij rekening houden met de specifieke opleidingswensen rond dit thema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • “Omdat ik meer kennis heb over organisatieontwerpen heb, kan ik organisatiesignalen beter duiden en de rol van het ontwerp hierin.”

 • Subsystemen: de keuze uit de delen van het geheel

  Lees meer