Mail ons

Durven Interveniëren

 • Duur 3 maanden
 • Kosten € 2.650
 • Belasting 48 uur
 • Verblijfskosten € 255

 • Leer effectief interveniëren wanneer de praktijk weerbarstiger, taaier of complexer is dan gedacht
 • Pak thema’s als verandermoeheid, vertrouwen, onmacht en ander gedoe bij de kop
 • Voor mensen die eerder een kennisfundament legden en deze nu willen verdiepen
 • Ga intensief aan de slag met je eigen verandervraagstukken onder begeleiding van Leike van Oss

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Durven Interveniëren
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Ingrid Kabout
Programmacoördinator
kabout@sioo.nl

 • Je bent betrokken bij (of verantwoordelijk voor) een verandering in jouw organisatie. Je hebt nagedacht over veranderstrategieën en aanpakken, maar weet niet goed hoe interventies effectief in te zetten. Of je bent vol goede moed aan de slag gegaan, maar de verandering is toch complexer, taaier of moeilijker te realiseren dan je had gedacht.

  Goed interveniëren is moeilijk en de praktijk is weerbarstiger dan het plan dat je ervoor maakte. Want waar begin je? Hoe maakt je ruimte voor beweging? Wat moet je doen als er gedoe ontstaat of als het spannend wordt?

  In deze workshop werken we met en aan jouw veranderpraktijk. We verkennen hoe een verandering te organiseren, waar te beginnen en hoe de beweging die ontstaat ook levend te houden. We kijken welke interventies in welke fase nodig zijn om de verandering werkend te krijgen en echt te werken in de gewenste veranderrichting. Hoe krijg je stap voor stap de verandering van het papier? In deze workshop krijg je nieuwe inzichten en interventiemogelijkheden aangereikt en gaan we intensief aan de slag!

   

 • De workshop is bedoeld voor die organisatieprofessionals, zoals adviseurs, (interim)managers en leidinggevenden, die direct betrokken zijn bij verandering, ontwikkeling en vernieuwing in en van organisaties. Zij hebben een rol in het in beweging krijgen of het anders organiseren van de organisatie en moeten veranderingen in organisaties zien te realiseren en of begeleiden anderen hierin. Deelnemers hebben dus de mogelijkheid en positie om hierin te interveniëren.

  Deelnemers aan de workshop Durven Interveniëren hebben eerder een veranderkundig kennisfundament gelegd en hebben dus zicht op verschillende veranderkundige principes en modellen. Deze kennis hebben zij bijvoorbeeld opgedaan in andere veranderkundige Sioo-workshops (of gelijksoortige opleidingen elders). De workshop is uitermate geschikt als vervolg op de Sioo-workshop Effectief Veranderen.

   

   

 • drs. Leike van Oss
  Ambachtsschool voor Organiseren en Veranderen
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 3 november 2022
   Dag 1: 3 november 2022
   Dag 2: 2 december 2022
   Dag 3: 11 januari 2023
  2. Startdatum: 6 juni 2023
   Dag 1: 6 juni 2023
   Dag 2: 4 juli 2023
   Dag 3: 8 september 2023

  Deze workshop bestaat uit drie losse dagen, steeds met een tussenliggende periode van een aantal weken waarin deelnemers in hun eigen praktijk kunnen experimenteren met de aangereikte inzichten.

  Voor deze workshop gebruiken we het boek “Onderweg; Pragmatisch veranderen in robuuste organisaties” van Leike van Oss en Jaap van ‘t Hek. Dit boek kan hier besteld worden.

  Overige informatie

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten.

  Financiering – STAP

  Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor deze opleiding. Op ons inschrijfformulier kun je dit aangeven. Vervolgens ontvang je het aanmeldformulier dat je nodig hebt om je STAP-aanvraag bij het UWV in te dienen. Lees hier meer over hoe het STAP-budget werkt, of je ervoor in aanmerking komt en hoe de procedure eruit ziet.

  Return On Investment

  Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog of moet je jouw werkgever overtuigen?
  In dit document lees je meer over onze visie op leren en ontwikkelen en de Return On Investment van een Sioo-opleiding.

  Deze workshop exclusief voor jouw organisatie

  Deze workshop kan ook incompany voor jouw organisatie verzorgd worden, waarbij wij rekening houden met de specifieke opleidingswensen rond dit thema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • “Werkvormen kunnen een enorme bijdrage leveren aan de resultaten van een bijeenkomst en het is belangrijk deelnemers een verantwoordelijkheid te geven in het verloop van een werkvorm.”
  “Ik heb genoten van de kennis en kunde van de docent, evenals de sfeer in de groep."
  “Ik heb geleerd dat het belangrijk is na te gaan wat je doel is en ik beredeneer nu vooraf via hypotheses/energie/congruentie wat het beste past.”