Mail ons

Winter/Summerschool Leiderschap

 • Duur 5 dagen
 • Kosten € 3.450
 • Belasting 64 uur
 • Verblijfskosten € 895

 • Verwerf inzicht in alle aspecten van leiderschap en onderzoek jezelf als leider
 • Herken patronen in jezelf, jouw team en jouw organisatie
 • Leer adaptief leiderschap toe te passen op veranderingsprocessen in de organisatie
 • Leer proactief om te gaan met de toenemende complexiteit in jouw organisatie

 

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Winter/Summerschool Leiderschap
Aanmelden opleiding aanmelden proefcollege Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Ingrid Kabout
Programmacoördinator
kabout@sioo.nl

 • Leidinggevenden worden niet meer per definitie gezien als leiders, terwijl de complexiteit van het ondernemen in toenemende mate behoefte heeft aan leiderschap op verschillende niveaus in de organisatie: persoonlijk, team en systemisch. Organisaties hebben behoefte aan leiders die de status-quo voortdurend uitdagen, met aandacht voor de organisatie, de mensen erin en de maatschappij eromheen. Maar dergelijk leiderschap vereist eerst een grondige zelfreflectie. Welk type leider ben je? Wat zijn je sterktes en zwaktes? Hoe kun je jouw leiderschap aanpassen?

  De Winter/Summerschool Leiderschap geeft je meer inzicht in je eigen, team- en organisatiepatronen en hoe die jouw leiderschap steunen of hinderen. Dankzij die nieuw verworven zelfkennis zul je bewuster kunnen omgaan met situaties waarin je leiderschapskwaliteiten op de proef worden gesteld. Je creëert een kader om veranderings- en innovatieprocessen zo efficiënt mogelijk te begeleiden en de mensen om je heen op de juiste manier te stimuleren.

 • De winter/summerschool is bedoeld voor professionals die bereid zijn hun leiderschapsrol onder de loep te nemen en kijkend vanuit de organisatie op zoek willen gaan naar een grotere impact. Die impact komt voort uit een bredere kennis van moderne functies van leiderschap in teams en systemen en meer inzicht in het eigen leiderschap. Vaak zijn het professionals die actief betrokken zijn bij veranderingstrajecten en die bereid zijn om dingen in vraag te stellen. De variëteit aan achtergronden en ervaringen van de deelnemers draagt bij aan de meerwaarde van de leergroep.

 • Anne Lemaire
  Antwerp Management School
  drs. Peter Rombouts MCM CMC
  Inter'Motion
  prof. dr. Jesse Segers
  Sioo, University of Exeter
  drs. Hilda de Reeder
  Zelfstandig adviseur, trainer, coach
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 29 augustus 2022
   Dag 1 t/m 5: 29 augustus 2022 t/m 2 september 2022
  2. Startdatum: 23 januari 2023
   Dag 1 t/m 5: 23 januari 2023 t/m 27 januari 2023
  3. Startdatum: 28 augustus 2023
   Dag 1 t/m 5: 28 augustus 2023 t/m 1 september 2023

  Overige informatie

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten. Bij inschrijving krijg je ook een literatuurlijst. Die literatuurvoorbereiding is niet verplicht maar geeft wel een verdieping.

  Return On Investment

  Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog of moet je jouw werkgever overtuigen?
  In dit document lees je meer over onze visie op leren en ontwikkelen en de Return On Investment van een Sioo-opleiding.

  Deze workshop exclusief voor jouw organisatie

  Deze workshop kan ook incompany voor jouw organisatie verzorgd worden, waarbij wij rekening houden met de specifieke opleidingswensen rond dit thema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • "De summerschool was een cadeau: 5 dagen op een prachtige locatie ondergedompeld worden in allerlei leiderschapsthema's maakte dat ik heel voldaan naar huis reed vrijdags. De combinatie van theorie en doen met het onderzoeken van je eigen biografie/bagage werkt heel krachtig en smaakt naar meer..."
  "Met weinig tijd om voor te bereiden stapte ik vrij 'bleu' de summerschool in. Wat een topervaring was dit, nog veel beter dan ik door de brochure had kunnen vermoeden. Het programma is vol. Vol met theorie, met workshops en tijd voor reflectie. De locatie is super (hallo indoor-zwembad) met heerlijk eten en een fijne vibe. Wat deze summerschool echter onbetaalbaar maakt, zijn de docenten. Een perfecte mix van theorie en praktijk, van hoofd en hart en van diepgaande persoonlijke gesprekken tot 'het grote plaatje'. Deze training heeft me ontzettend veel geleerd. Niet alleen voor nu, deze maand of de rest van dit jaar. Voor mij laat de summerschool een blijvende indruk achter. En mijn aantekeningen? Die ga ik zeker nog vaak nalezen. Want Sioo is voor mij nog niet klaar, ik kom zeker terug!"
  "De Summerschool Leiderschap was voor mij een geweldige week! Intensief en ontspannen tegelijk. Een week waarin ik veel inzichten heb verkregen. Ik snap nu waarom ik van extreme uitdagingen houd en waarom ik anderen ook daartoe wil uitdagen. Maar niet zonder in verbinding te staan met een ieder! Mijn dank is groot."
  “Het was een intense week met veel afwisseling in opdrachten, reflectie, ontspanning en leermomenten. De docenten waren niet alleen uitermate kundig op hun vakgebied maar ook echt onderdeel van onze groep. Er was veel ruimte voor een-op-eengesprekken met docenten en veel aandacht voor elke deelnemer en zijn/haar leerbehoefte. Ik ben me veel bewuster van mijn rol en omgeving, maak bewuster keuzes en kan meer ontspannen handelen. Onlangs heb ik de regie gevoerd over de totstandkoming van ons nieuwe beleidsplan. Ik heb daar wat minder voortvarend opgetreden en met rust en vertrouwen mensen vanuit de inhoud hun bijdrage laten leveren.”