Mail ons

Summerschool Organisaties weer gezond

 • Duur 1 week
 • Kosten € 3.450
 • Belasting 64 uur
 • Verblijfskosten € 895

 • Leer situaties herkennen en analyseren in termen van verwaarlozing en organisatietrauma
 • Maak kennis met specifieke interventie-aanpakken die werken in dit soort situaties
 • Haal het beste uit jouw rol bij het begeleiden en oplossen van dergelijke vraagstukken
 • Maak belangentegenstellingen en conflicten productief

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Summerschool Organisaties weer gezond
Aanmelden opleiding aanmelden proefcollege Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Ingrid Kabout
Programmacoördinator
kabout@sioo.nl

 • Soms kom je in organisaties terecht waarvan je intuïtief voelt dat er iets niet klopt. Als je als leidinggevende of adviseur werkt in zulke organisaties zonder het juiste gereedschap, is dit vaak een uitputtingsslag. En als je niet oppast raak je ondanks je beste inspanningen en goede bedoelingen zelf beschadigd in het proces. Verwaarlozing en systeemtrauma vragen een andere benadering dan we gewend zijn. In dit programma komen interventies aan bod die in dit soort situaties wél werken.

  In deze summerschool leer je situaties analyseren in termen van verwaarlozing en organisatietrauma. Daarnaast brengen ervaringsdeskundigen interventie-aanpakken die werken en krijg je ook zicht op jouw eigen rol als medewerker, leidinggevende, adviseur en/of organisatiecoach en hoe hiermee aan de slag te gaan. Tijdens het derde deel van de summerschool leer je op een nieuwe manier kijken naar conflicten en vergroot je je repertoire in het hanteren en productief maken ervan. Doel van de summerschool is dat elke deelnemer na de afronding in staat is een grondige analyse van de (probleem) situatie te maken en een geschikte interventie op poten te zetten. Met oog voor de eigen rol in deze aanpak en hoe met mogelijke belangentegenstellingen en conflicten aan de slag te gaan.

 • Deze summerschool is voor alle organisatieprofessionals die werken in en met organisaties waarin gedoe is, schade bewust of onbewust is toegebracht en waar mensen lijden of knel zitten. Zij vragen zich af hoe vraagstukken in verwaarloosde organisaties in elkaar zitten, willen weten wat ze hieraan kunnen doen en willen leren waarom bepaalde interventies wel of niet werken. De deelnemers hebben ervaring in het leiden en begeleiden van veranderingen in organisaties en zijn nieuwsgierig naar hoe de werkelijkheid beleefd wordt in organisaties. Ook weten ze vanuit hun rol als organisatieprofessional wat ongemak is.

  De deelnemersgroep bestaat enerzijds uit managers die veranderingen leiden in uiteenlopende soorten organisaties die verantwoordelijkheid dragen voor een resultaat- verantwoordelijk onderdeel van de organisatie. Zij hebben bovendien een opdracht voor verandering die gedragsverandering omvat van de direct leidinggevenden en medewerkers. Daarnaast bestaat de groep uit de internen en externe adviseurs: (senior) HR- adviseurs, intern organisatieadviseurs, extern organisatieadviseurs, trainers, coaches, projectmanagers en programmamanagers die werken aan een vergelijkbare opdracht als bovengenoemd.

 • Alwin de Rijke
  The Sparring Partners
  Philippe Bailleur
  Living Systems Coaching
  PhD Joost Kampen
  zelfstandig adviseur, docent, onderzoeker, auteur
  Prof. dr. Griet Peeraer
  Antwerp Management School en Stalla
  Anne Lemaire
  Antwerp Management School
  drs. Shirine Moerkerken
  Strange | Strategy and Change
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 21 augustus 2023
   Dag 1 t/m 5: 21 augustus 2023 t/m 25 augustus 2023

  De deelnamekosten zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten en BTW. De literatuurkosten bedragen €120.

  Ter voorbereiding op deze summerschool vragen we je een beschrijving te maken van jouw huidige rol, opdracht, organisatie en jouw persoonlijke en professionele leervragen. Ook ontvang je ruim voor aanvang van ons een literatuurlijst. Voorafgaand aan de start vindt een persoonlijk intakegesprek met de leerbegeleider plaats.

  Financiering – STAP

  Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor deze opleiding. Op ons inschrijfformulier kun je dit aangeven. Vervolgens ontvang je het aanmeldformulier dat je nodig hebt om je STAP-aanvraag bij het UWV in te dienen. Lees hier meer over hoe het STAP-budget werkt, of je ervoor in aanmerking komt en hoe de procedure eruit ziet.

  Return On Investment

  Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog of moet je jouw werkgever overtuigen?
  In dit document lees je meer over onze visie op leren en ontwikkelen en de Return On Investment van een Sioo-opleiding.

  Deze workshop exclusief voor jouw organisatie

  Deze workshop kan ook incompany voor jouw organisatie verzorgd worden, waarbij wij rekening houden met de specifieke opleidingswensen rond dit thema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • "Ondergedompeld worden in summerschool 'Organisaties weer gezond' was voor mij een feestje. Helemaal weg en volledig gefocust op super interessante leerstof (in een mooie omgeving met talentvolle medecursisten) was een cadeau aan mezelf dat ik voor geen goud had willen missen."
  "Eens in de paar jaar volg ik een summerschool van Sioo. Verrijkend en ver-reikend; het helpt me om mijn repertoire te verbreden en mijn horizon te verleggen. Een feest."
  "Zeer inspirerende summerschool met een realiteitscheck hoe lastig het is om goed leiding te geven aan een organisatie en hoe groot de gevolgen zijn als dat niet goed gaat."
  "De summerschool 'Organisaties weer gezond' raakte mij in hoofd en hart. Mijn handen willen aan de slag."

 • De smaakmakers van Sioo: Griet Peeraer

  Lees meer

 • Herstellen van verwaarloosde organisaties: “Verbind je niet met het donkere van het trauma, maar met het licht erachter”

  Lees meer