Mail ons

Summerschool Veranderkunde Vlaanderen

 • Duur 5 dagen
 • Kosten € 3.450
 • Belasting 64 uur
 • Verblijfskosten € 895

 • Ontleed welke vraag jou concreet gesteld wordt en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan
 • Groei als adviseur in het systemisch kijken naar het systeem waar de organisatie zich in bevindt
 • Leer jouw eigen sterktes en overtuigingen als veranderaar beter kennen en vormgeven
 • Krijg tools en methodieken die jouw nieuwe handelsrepertoire mee vormgeven

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Summerschool Veranderkunde Vlaanderen
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Ingrid Kabout
Programmacoördinator
kabout@sioo.nl

 • Je wordt in jouw organisatie(s) geconfronteerd met nieuwe veranderingen. Je krijgt hiermee de verantwoordelijkheid over een veranderopgave. Wat staat je nu te doen om deze verandering te realiseren? Waar begin je? Hoe ga je om met de verschillende belangen? En hoe vind je de juiste hefbomen om de verandering effectief te bewerkstelligen? Je wilt doorgronden waarom een verandering niet soepel loopt of beter toegerust zijn om veranderingen hanteerbaar te houden en tot een goed resultaat te brengen.

  In de vijfdaagse Summerschool Veranderkunde leer je jouw verandervraagstuk veel beter doorgronden en hanteerbaar te maken. In het eerste deel van de summerschool focussen we op de context van jouw organisatie als geheel en de plaats van jouw praktijkvraagstuk daarin. Vervolgens kijken we heel systemisch naar jouw context en kaderen we je eigen rol hierin. Je ontdekt waar je in wilt groeien en hoe je macht en politiek kunt inzetten. Aan het eind van de week heb je een overzicht van methodieken en weet je hoe je het geleerde in de praktijk kunt brengen. Je weet veel beter wat je te doen staat om jouw verandering tot een succes te maken.

 • Met deze summerschool richten we ons op interne en externe adviseurs die trajecten begeleiden en verandering organiseren in profit- of non-profitorganisaties. Zij kunnen zowel extern adviseur bij grote organisaties zijn, als intern adviseur vanuit ondersteunende diensten als IT en HR. Ook programma- en projectmanagers voor wie adviseren onderdeel van hun functie is, kunnen deze summerschool volgen, mits ze minimaal vijf jaar ervaring hebben. Deze summerschool, i.s.m. het Belgische Ginkgo, brengt een mix van Nederlandse én Belgische veranderaars samen, wat zorgt voor een rijkere uitwisseling van perspectieven en ervaringen.

 • Toon Torbeyns
  Ginkgo Consulting cvba
  drs. Daan Sorgeloos
  Antwerp Management School, Vrije Universiteit Brussel, We Walk
  prof. dr. Jesse Segers
  Sioo, University of Exeter
  drs. Leike van Oss
  Ambachtsschool voor Organiseren en Veranderen
  drs. Rob Leliveld
  Rob Leliveld Advies & Opleiding
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 28 augustus 2023
   Dag 1 t/m 5: 28 augustus 2023 t/m 1 september 2023

  Overige informatie

  De deelnamekosten zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten en BTW.
  Deze summerschool vraagt geen specifieke voorbereiding. Wel vindt vooraf een persoonlijk intakegesprek met de leerbegeleider plaats.

  Financiering – STAP

  Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor deze opleiding. Op ons inschrijfformulier kun je dit aangeven. Vervolgens ontvang je het aanmeldformulier dat je nodig hebt om je STAP-aanvraag bij het UWV in te dienen. Lees hier meer over hoe het STAP-budget werkt, of je ervoor in aanmerking komt en hoe de procedure eruit ziet.

  Return On Investment

  Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog of moet je jouw werkgever overtuigen?
  In dit document lees je meer over onze visie op leren en ontwikkelen en de Return On Investment van een Sioo-opleiding.

  Deze workshop exclusief voor jouw organisatie

  Deze workshop kan ook incompany voor jouw organisatie verzorgd worden, waarbij wij rekening houden met de specifieke opleidingswensen rond dit thema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • “De summerschool heeft mij meer gebracht dan ik van tevoren had gedacht: ik heb meer geleerd over veranderkunde, meer geleerd over wat veranderen nou inhoudt en hoe je het klein maakt. Klein maken is nodig om überhaupt te kunnen beginnen, een olifant eet je toch ook niet in 1 keer?”
  “De summerschool was voor mij echt een cadeau, waar ik erg dankbaar voor ben. De kwaliteit van de docenten, het programma, de begeleiding en van de locatie is erg hoog. Ik had meerdere vraagstukken waar ik mee worstelde, maar dankzij deze summerschool ben ik de maandag erna direct met wat acties aan de slag gegaan. Ik verwacht gezien de breedte van de informatie in de loop van dit jaar nog vaak gebruik te maken van de aangeboden informatie en handvatten. Dank!”
  “Een onderdompeling in het verandervak, wat een mooie leerzame week op een prachtige locatie was deze summerschool. Dagelijks op het puntje van mijn stoel, hangend aan de lippen van gedreven en zeer deskundige docenten. Mooie balans tussen theorie en doen. Veel ruimte om eigen casuïstiek in te brengen en te bespreken met elkaar. Een waardevolle week op vele vlakken!”
  “Al snel had ik het gevoel dat ik echt iets aan het bijleren was en begonnen puzzelstukken in elkaar te vallen. het was ongetwijfeld één van de meest verrijkende opleidingen die ik ooit volgde.”