Mail ons

Summerschool Veranderkunde Vlaanderen

 • Duur 5 dagen
 • Kosten € 3.295
 • Belasting 64 uur
 • Verblijfskosten € 680,- excl. btw

 • Ontleed welke vraag jou concreet gesteld wordt en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan
 • Groei als adviseur in het systemisch kijken naar het systeem waar de organisatie zich in bevindt
 • Leer jouw eigen sterktes en overtuigingen als veranderaar beter kennen en vormgeven
 • Krijg tools en methodieken die jouw nieuwe handelsrepertoire mee vormgeven
Summerschool Veranderkunde Vlaanderen
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Anoek Huisman
Programmacoördinator
huisman@sioo.nl

 • Je wordt in jouw organisatie(s) geconfronteerd met nieuwe veranderingen. Je krijgt hiermee de verantwoordelijkheid over een veranderopgave. Wat staat je nu te doen om deze verandering te realiseren? Waar begin je? Hoe ga je om met de verschillende belangen? En hoe vind je de juiste hefbomen om de verandering effectief te bewerkstelligen? Je wilt doorgronden waarom een verandering niet soepel loopt of beter toegerust zijn om veranderingen hanteerbaar te houden en tot een goed resultaat te brengen.

  In de vijfdaagse Summerschool Veranderkunde leer je jouw verandervraagstuk veel beter doorgronden en hanteerbaar te maken. In het eerste deel van de summerschool focussen we op de context van jouw organisatie als geheel en de plaats van jouw praktijkvraagstuk daarin. Vervolgens kijken we heel systemisch naar jouw context en kaderen we je eigen rol hierin. Je ontdekt waar je in wilt groeien en hoe je macht en politiek kunt inzetten. Aan het eind van de week heb je een overzicht van methodieken en weet je hoe je het geleerde in de praktijk kunt brengen. Je weet veel beter wat je te doen staat om jouw verandering tot een succes te maken.

  Er is een gratis proefcollege te volgen!

 • Met deze summerschool richten we ons op interne en externe adviseurs die trajecten begeleiden en verandering organiseren in profit- of non-profitorganisaties. Zij kunnen zowel extern adviseur bij grote organisaties zijn, als intern adviseur vanuit ondersteunende diensten als IT en HR. Ook programma- en projectmanagers voor wie adviseren onderdeel van hun functie is, kunnen deze summerschool volgen, mits ze minimaal vijf jaar ervaring hebben. Deze summerschool, i.s.m. het Belgische Ginkgo, brengt een mix van Nederlandse én Belgische veranderaars samen, wat zorgt voor een rijkere uitwisseling van perspectieven en ervaringen.

 • Toon Torbeyns
  Ginkgo Consulting cvba
  drs. Daan Sorgeloos
  Antwerp Management School, Vrije Universiteit Brussel, We Walk
  prof. dr. Jesse Segers
  Sioo, University of Exeter
  drs. Leike van Oss
  Ambachtsschool voor Organiseren en Veranderen
  drs. Rob Leliveld
  Rob Leliveld Advies & Opleiding
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 23 augustus 2021
   Dag 1 t/m 5: 23 augustus 2021 t/m 27 augustus 2021

  Overige informatie

  De deelnamekosten zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten en BTW.

  Deze summerschool vraagt geen specifieke voorbereiding. Wel vindt vooraf een persoonlijk intakegesprek met de leerbegeleider plaats.

  Er is een gratis proefcollege te volgen!

 • “Deze summerschool heeft geleid tot een verdieping van mijn politieke denken en doen en heeft me geleerd nog meer aandacht te hebben voor mensen die verandering begeleiden én voor mensen die ze ‘ondergaan’.”
  “Ik heb me verdiept in verschillende aspecten rond het begeleiden van veranderingen en mildheid leren tonen ten opzichte van zogenaamde weerstand.”
  "Ik zou deze opleiding aan iedere change manager en ook aan andere profielen aanraden om te leren systemisch te kijken naar wat er om je heen gebeurt, heel waardevol."
  "De docenten hebben naast veel expertise ook veel aandacht voor de verschillende contexten. Ze kunnen de theorie heel snel vertalen naar de specifieke organisatieuitdagingen van individuen en die samen vergelijken."