Mail ons

[Nieuw!] Turnaround Management

 • Duur Op maat
 • Kosten €11.195 (exclusief overige kosten)
 • Belasting 230 uur
 • Verblijfkosten €1.920

  • Vergroot je bekwaamheid om betekenis te geven aan (financiële) data zonder biases
  • Krijg inzicht in de verschillende strategische scenario’s voor jouw organisatie en de organisatiekundige implicaties ervan
  • Word effectiever in het omgaan met belangentegenstellingen, conflicten en leiderschapsdilemma’s in stresssituaties
  • Krijg zicht op de verschillende sturings- en inrichtingsmogelijkheden van een veranderproces in tijden van crises en leer soepeler in te spelen op wat er gebeurt
  Aanmelden opleiding Download brochure

  Wij helpen je graag verder

  Judie van Breukelen
  Programmamanager
  breukelen@sioo.nl

  Anoek Huisman
  Programmacoördinator
  huisman@sioo.nl

  • Grote heterogene crises onderscheiden zich van kleinere meer ‘routinematige’ reorganisaties door grote tijdsdruk en meer schaarste aan middelen en betrouwbare informatie. Juist dan is, vanuit allerlei structurele, politieke en psychologische redenen, de verleiding van het toepassen van reguliere instrumenten en strategieën groot, wat in dit type crisissituaties vaak averechts werkt. De opleidingstrack Turnaround Management gaat uit van een integratieve benadering van turnaround management om het leiderschap en handelen van deelnemers ten tijde van reorganisaties en crises te onderbouwen en succesvol te maken.

   Het traject ‘Turnaround Management’ maakt deel uit van Build Your Own Academy. De track bestaat uit drie workshops: ‘Cijfers bij verandering en crises’, ‘Organisatiekunde’ en ‘Dealen met belangentegenstellingen’. Daarnaast volg je een intensief intervisietraject van zes bijeenkomsten met een zorgvuldig samengestelde groep van vakgenoten. Met deze groep volg je ook drie themadagen die sterk gericht zijn op turnaround management: ‘Strategisch denken en handelen’, ‘Verandermanagement’ en ‘Leiderschap in tijden van turnaround en crisis’. Gedurende de gehele track word je begeleid door docenten en een vaste leerbegeleider (je intervisiedocent en coach). Zij dagen je uit tot stevige reflectie. In het eindgesprek met de leerbegeleider halen we gezamenlijk ‘het net’ op en blikken we vooruit op de toekomst.

  • De Build Your Own Academy Track ‘Turnaround Management’ is bedoeld voor leidinggevenden, departementshoofden, afdelingsverantwoordelijken, businessunit-managers en (midden)managers én hun interne adviseurs, die belast zijn met of nauw betrokken zijn bij de uitvoering en implementatie van de grote en complexe veranderprocessen die turnaround management, reorganisaties en crises met zich meebrengen. Zij willen hun financiële, veranderkundige en organisatiekundige kennis en handelingsrepertoire én hun leiderschap verder ontwikkelen. Ook betrokken HR– en financemanagers behoren tot de doelgroep.

  • Ton Berendsen, MBA
   Sioo
   drs. Maurits Jan Vink CMC
   Twynstra Gudde
   dr. Jeroen van der Velden
   Nyenrode Business Universiteit
   prof. dr. Jesse Segers
   Sioo, University of Exeter
   drs. Leike van Oss
   Ambachtsschool voor Organiseren en Veranderen
   prof.dr. Ard-Pieter de Man
   Vrije Universiteit Amsterdam
   Hanneke Elink Schuurman
   Zelfstandig gevestigd adviseur
   drs. Michiel van Dijk
   Turnaround Powerhouse, CFOlab
   Overzicht docenten
  • De startdatum en duur van het ‘Turnaround Management’-traject worden op maat en in overleg bepaald. Op basis van een persoonlijk intakegesprek maken wij een voorstel op maat.

   Overige informatie

   De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten. De literatuurkosten zijn +/- €45.

  • “Acutele relevante informatie uit het vakgebied met goede voorbeelden en heel duidelijke structuur. Heel blij mee! Daarnaast was het heel fijn vakgenoten te ontmoeten (aanwinst voor het netwerk) en praktijkvoorbeelden van de docenten te krijgen. Dat is een plus bovenop de inhoudelijke kennis die ik opgedaan heb.”
   “Ik heb bij Sioo veel inzicht verkregen in strategievorming, financiële bedrijfsvoering en in theorie vs. praktijk.”
   “Er was veel ruimte om te oefenen met casuïstiek en ik vond het fijn dat het een kleine groep was met veel aandacht voor elkaar en voor de persoonlijke situatie van deelnemers.”

  Content & inspiratie

  • Turnaround management: een huwelijk tussen ‘Facts & Figures’ en ‘Relations & Change’ – fase 2

   Lees meer

  • Turnaround management: een huwelijk tussen ‘Facts & Figures’ en ‘Relations & Change’ – fase 1

   Lees meer

  • Scenario’s voor het MBO in crisistijd

   Lees meer