Mail ons

Adviseren

 • Duur 1.5 maand
 • Kosten € 2.650
 • Belasting 56 uur
 • Verblijfskosten € 670

 • Kom tot betere adviezen en profileer je scherper als adviseur
 • Leer het adviesproces goed doordacht in te richten
 • Ontdek sneller wat wel/niet goed gaat in het adviesproces en hoe je effectiever kan bijsturen
 • Krijg meer impact in de organisatie- en veranderprocessen waar jij bij betrokken bent
Adviseren
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Anoek Huisman
Programmacoördinator
huisman@sioo.nl

 • Adviestrajecten kennen veel uitdagingen. Wie het proces en zijn eigen rol goed kan doorzien, bereikt meer. Zo is het belangrijk om te weten wat je kracht is én je achilleshiel. Hoe je zorgt voor een heldere opdracht terwijl de werkelijkheid steeds verandert. Hoe je herkent wat hoort bij het proces – of waar bijsturen nodig is. Hoe je evenwicht houdt tussen distantie houden en betrokken blijven. En hoe je je onafhankelijkheid waarborgt en je niet laat meeslepen of voor een karretje laat spannen. De uitdaging is om de werkende principes van adviseren te kennen. En om je bewust te zijn van wat je als adviseur doet, wanneer en hoe.

  De workshop Adviseren geeft je inzicht in wat er nodig is om professioneel te adviseren. Je maakt kennis met de essentiële theorieën en modellen over adviseren en adviesprocessen. Daarnaast bespreken we de recente ontwikkelingen rondom consulting; hoe kijkt de samenleving, de markt op dit moment aan tegen adviesprofessionals? We werken aan de vraag hoe je als adviseur impact kunt hebben in de verander- en organiseerprocessen waarbij je betrokken bent. We maken steeds de vertaalslag naar praktijkvoorbeelden en de vraagstukken die jij, als intern of als extern adviseur, meeneemt.

 • De workshop is speciaal ontwikkeld voor in- en externe adviseurs die binnen organisaties een functie met een stevige adviestaak hebben. Ook is de workshop bij uitstek geschikt voor wie een overstap wil maken naar het adviseurschap. De deelnemers zijn vaak al een aantal jaren betrokken bij organisatie- en veranderuitdagingen. Ze volgen de workshop omdat ze steviger willen worden in het adviseren.

 • drs. Marloes van der Werf CMC
  OrganisatieLuisteraars
  dr. Elsbeth Reitsma MCM
  C3 adviseurs en managers
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 4 april 2022
   Dag 1 en 2: 4 april 2022 t/m 5 april 2022
   Dag 3 en 4: 12 mei 2022 t/m 13 mei 2022
  2. Startdatum: 7 november 2022
   Dag 1 en 2: 7 november 2022 t/m 8 november 2022
   Dag 3 en 4: 15 december 2022 t/m 16 december 2022

  Deze workshop bestaat uit 2 seminars van ieder 2 aaneengesloten dagen.

  Overige informatie

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten. Voor deze workshop is geen specifieke literatuur vereist. Deze workshop kan op 27 PE-uren van OOa rekenen.

 • “Met meer bewustzijn kijk ik naar de verschillende stakeholders in een opdracht: ik kan op andermans stoel plaatsnemen en heb meer zelfvertrouwen tijdens intake- of terugkoppelingsgesprekken.”
  “Ik weet nu dat je een coachende adviseur alleen kan zijn als je al langere tijd hebt kunnen werken aan de vertrouwensband met een manager.”
  “Ik heb mezelf beter leren profileren als adviseur en weet nu wat voor belangrijke rol onafhankelijkheid en rolzuiverheid spelen.”