Mail ons

Adviseren

 • Duur 1.5 maand
 • Kosten € 2.750
 • Belasting 56 uur
 • Verblijfskosten € 680

 • Kom tot betere adviezen en profileer je scherper als adviseur
 • Leer het adviesproces goed doordacht in te richten
 • Ontdek sneller wat wel/niet goed gaat in het adviesproces en hoe je effectiever kan bijsturen
 • Krijg meer impact in de organisatie- en veranderprocessen waar jij bij betrokken bent

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Adviseren
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Ingrid Kabout
Programmacoördinator
kabout@sioo.nl

 • Adviestrajecten kennen veel uitdagingen. Wie het proces en zijn eigen rol goed kan doorzien, bereikt meer. Zo is het belangrijk om te weten wat je kracht is én je achilleshiel. Hoe je zorgt voor een heldere opdracht terwijl de werkelijkheid steeds verandert. Hoe je herkent wat hoort bij het proces – of waar bijsturen nodig is. Hoe je evenwicht houdt tussen distantie houden en betrokken blijven. En hoe je je onafhankelijkheid waarborgt en je niet laat meeslepen of voor een karretje laat spannen. De uitdaging is om de werkende principes van adviseren te kennen. En om je bewust te zijn van wat je als adviseur doet, wanneer en hoe.

  De workshop Adviseren geeft je inzicht in wat er nodig is om professioneel te adviseren. Je maakt kennis met de essentiële theorieën en modellen over adviseren en adviesprocessen. Daarnaast bespreken we de recente ontwikkelingen rondom consulting; hoe kijkt de samenleving, de markt op dit moment aan tegen adviesprofessionals? We werken aan de vraag hoe je als adviseur impact kunt hebben in de verander- en organiseerprocessen waarbij je betrokken bent. We maken steeds de vertaalslag naar praktijkvoorbeelden en de vraagstukken die jij, als intern of als extern adviseur, meeneemt.

 • De workshop is speciaal ontwikkeld voor in- en externe adviseurs die binnen organisaties een functie met een stevige adviestaak hebben. Ook is de workshop bij uitstek geschikt voor wie een overstap wil maken naar het adviseurschap. De deelnemers zijn vaak al een aantal jaren betrokken bij organisatie- en veranderuitdagingen. Ze volgen de workshop omdat ze steviger willen worden in het adviseren.

 • drs. Marloes van der Werf CMC
  OrganisatieLuisteraars
  dr. Elsbeth Reitsma MCM
  C3 adviseurs en managers
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 7 november 2022
   Dag 1 en 2: 7 november 2022 t/m 8 november 2022
   Dag 3 en 4: 15 december 2022 t/m 16 december 2022
  2. Startdatum: 17 april 2023
   Dag 1 en 2: 17 april 2023 t/m 18 april 2023
   Dag 3 en 4: 25 mei 2023 t/m 26 mei 2023
  3. Startdatum: 2 oktober 2023
   Dag 1 en 2: 2 oktober 2023 t/m 3 oktober 2023
   Dag 3 en 4: 16 november 2023 t/m 17 november 2023

  Deze workshop bestaat uit 2 seminars van ieder 2 aaneengesloten dagen.

  Overige informatie

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten. Voor deze workshop is geen specifieke literatuur vereist. Deze workshop kan op 27 PE-uren van OOa rekenen.

  Financiering – STAP

  Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor deze opleiding. Op ons inschrijfformulier kun je dit aangeven. Vervolgens ontvang je het aanmeldformulier dat je nodig hebt om je STAP-aanvraag bij het UWV in te dienen. Lees hier meer over hoe het STAP-budget werkt, of je ervoor in aanmerking komt en hoe de procedure eruit ziet.

  Return On Investment

  Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog of moet je jouw werkgever overtuigen?
  In dit document lees je meer over onze visie op leren en ontwikkelen en de Return On Investment van een Sioo-opleiding.

  Deze workshop exclusief voor jouw organisatie

  Deze workshop kan ook incompany voor jouw organisatie verzorgd worden, waarbij wij rekening houden met de specifieke opleidingswensen rond dit thema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • “Met meer bewustzijn kijk ik naar de verschillende stakeholders in een opdracht: ik kan op andermans stoel plaatsnemen en heb meer zelfvertrouwen tijdens intake- of terugkoppelingsgesprekken.”
  “Ik weet nu dat je een coachende adviseur alleen kan zijn als je al langere tijd hebt kunnen werken aan de vertrouwensband met een manager.”
  “Ik heb mezelf beter leren profileren als adviseur en weet nu wat voor belangrijke rol onafhankelijkheid en rolzuiverheid spelen.”