Mail ons

Workshop Omgaan met Groepsdynamiek

 • Duur 3 dagen
 • Kosten € 2.400
 • Belasting 36 uur
 • Verblijfskosten € 555

 • Verwerf kennis over groepsprocessen, systeemdynamiek en de invloed van familiesystemen
 • Ga praktijkgericht aan de slag met jouw eigen casuïstiek: analyseer, experimenteer en reflecteer
 • Ontwikkel meer souplesse om met groepsdynamieken om te gaan
 • Blijf steviger overeind in lastige groepsprocessen
Workshop Omgaan met Groepsdynamiek
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Anoek Huisman
Programmacoördinator
huisman@sioo.nl

 • Mensen die met groepen werken, willen het groepsproces goed laten verlopen. Tegelijkertijd zijn ze zelf ook onderdeel van de dynamiek. Dat brengt tal van vragen met zich mee. Hoe kun je blokkades in groepen herkennen? Wat kun je doen om in je kracht te blijven terwijl de dynamiek veel energie vraagt? En welke interventies zijn wanneer effectief?

  Groepsprocessen laten zich soms moeilijk sturen – zo lijkt het. Toch kun je veel invloed hebben op hoe een groep functioneert. Vooral als je doorziet welke processen in een groep een rol spelen, welke rol bij je past en hoe je die rol zo goed mogelijk kunt vervullen. In Omgaan met Groepsdynamiek leer je effectief en krachtig met groepen werken. Na het volgen van de workshop heb je meer bagage om effectief te werken in groepen. Je zal in lastige groepsprocessen en in verschillende groepsdynamieken met meer zelfvertrouwen het goede kunnen doen.

 • De workshop Omgaan met Groepsdynamiek is speciaal ontwikkeld voor wie patronen in groepen wil doorbreken en meer synergie wil creëren. De workshop is voor iedereen die vanuit zijn (interne of externe) rol met, in en voor groepen werkt. Bijvoorbeeld managers, projectleiders, adviseurs, interimmers, trainers en coaches. Maar ook mensen die deel uitmaken van een groep, bijvoorbeeld van een zelfsturend team.

 • Els van Steijn BHA
  Els van Steijn Training en Coaching
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 8 december 2021
   Dag 1 t\m 3: 8 december 2021 t/m 10 december 2021
  2. Startdatum: 30 maart 2022
   Dag 1 t/m 3: 30 maart 2022 t/m 1 april 2022
  3. Startdatum: 8 juni 2022
   Dag 1 t/m 3: 8 juni 2022 t/m 10 juni 2022
  4. Startdatum: 23 november 2022
   Dag 1 t/m 3: 23 november 2022 t/m 25 november 2022

  Deze workshop bestaat uit 1 seminar van 3 aaneengesloten dagen.

  Overige informatie

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten. Hier kun je de aanbevolen literatuur bestellen.
  Deze workshop kan rekenen op 24 PE-uren van Ooa.

 • "Zelden heb ik een workshop meegemaakt waar eigenlijk alles klopte: een perfecte trainer/expert (de term 'trainer' doet Els absoluut te kort, zij is zo veel meer dan dat) die een absoluut optimale setting creëert, een fantastische groep met de juiste dosis diversiteit en nieuwsgierigheid, open houding en een uitstekende locatie."
  "Erg kundige workshopleider Els van Steijn weet een mooie combinatie te maken tussen relevante theorie en aandacht voor praktijk (casuïstiek / oefenen), aansluitend op de behoeften van de groep. Beste workshop die ik heb gevolgd tot nu toe."
  “Leerzame inzichten op een prettige en afwisselende wijze gebracht. Ik heb meer kennis over systeemdenken en het verband tussen familie- en organisatieopstellingen.”
  “Ik heb inzicht in mijn eigen behoeftes in het werken in groepen, inzicht in persoonlijkheden en de oorsprong daarvan en meer bewustwording van mijn rol als deelnemer in de groep.”