Mail ons

Omgaan met Groepsdynamiek

 • Duur 3 dagen
 • Kosten € 2.475
 • Belasting 36 uur
 • Verblijfskosten € 565

 • Verwerf kennis over groepsprocessen, systeemdynamiek en de invloed van familiesystemen
 • Ga praktijkgericht aan de slag met jouw eigen casuïstiek: analyseer, experimenteer en reflecteer
 • Ontwikkel meer souplesse om met groepsdynamieken om te gaan
 • Blijf steviger overeind in lastige groepsprocessen

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Omgaan met Groepsdynamiek
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Ingrid Kabout
Programmacoördinator
kabout@sioo.nl

 • Mensen die met groepen werken, willen het groepsproces goed laten verlopen. Tegelijkertijd zijn ze zelf ook onderdeel van de dynamiek. Dat brengt tal van vragen met zich mee. Hoe kun je blokkades in groepen herkennen? Wat kun je doen om in je kracht te blijven terwijl de dynamiek veel energie vraagt? En welke interventies zijn wanneer effectief?

  Groepsprocessen laten zich soms moeilijk sturen – zo lijkt het. Toch kun je veel invloed hebben op hoe een groep functioneert. Vooral als je doorziet welke processen in een groep een rol spelen, welke rol bij je past en hoe je die rol zo goed mogelijk kunt vervullen. In Omgaan met Groepsdynamiek leer je effectief en krachtig met groepen werken. Na het volgen van de workshop heb je meer bagage om effectief te werken in groepen. Je zal in lastige groepsprocessen en in verschillende groepsdynamieken met meer zelfvertrouwen het goede kunnen doen.

 • De workshop Omgaan met Groepsdynamiek is speciaal ontwikkeld voor wie patronen in groepen wil doorbreken en meer synergie wil creëren. De workshop is voor iedereen die vanuit zijn (interne of externe) rol met, in en voor groepen werkt. Bijvoorbeeld managers, projectleiders, adviseurs, interimmers, trainers en coaches. Maar ook mensen die deel uitmaken van een groep, bijvoorbeeld van een zelfsturend team.

 • Els van Steijn BHA
  Els van Steijn Training en Coaching
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 23 november 2022
   Dag 1 t/m 3: 23 november 2022 t/m 25 november 2022
  2. Startdatum: 29 maart 2023
   Dag 1 t/m 3: 29 maart 2023 t/m 31 maart 2023
  3. Startdatum: 31 mei 2023
   Dag 1 t/m 3: 31 mei 2023 t/m 2 juni 2023
  4. Startdatum: 22 november 2023
   Dag 1 t/m 3: 22 november 2023 t/m 24 november 2023

  Deze workshop bestaat uit 1 seminar van 3 aaneengesloten dagen.

  Overige informatie

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten. Hier kun je de aanbevolen literatuur bestellen. Deze workshop kan rekenen op 24 PE-uren van Ooa.

  Financiering – STAP

  Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor deze opleiding. Op ons inschrijfformulier kun je dit aangeven. Vervolgens ontvang je het aanmeldformulier dat je nodig hebt om je STAP-aanvraag bij het UWV in te dienen. Lees hier meer over hoe het STAP-budget werkt, of je ervoor in aanmerking komt en hoe de procedure eruit ziet.

  Return On Investment

  Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog of moet je jouw werkgever overtuigen?
  In dit document lees je meer over onze visie op leren en ontwikkelen en de Return On Investment van een Sioo-opleiding.

  Deze workshop exclusief voor jouw organisatie

  Deze workshop kan ook incompany voor jouw organisatie verzorgd worden, waarbij wij rekening houden met de specifieke opleidingswensen rond dit thema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • "Zelden heb ik een workshop meegemaakt waar eigenlijk alles klopte: een perfecte trainer/expert (de term 'trainer' doet Els absoluut te kort, zij is zo veel meer dan dat) die een absoluut optimale setting creëert, een fantastische groep met de juiste dosis diversiteit en nieuwsgierigheid, open houding en een uitstekende locatie."
  "Erg kundige workshopleider Els van Steijn weet een mooie combinatie te maken tussen relevante theorie en aandacht voor praktijk (casuïstiek / oefenen), aansluitend op de behoeften van de groep. Beste workshop die ik heb gevolgd tot nu toe."
  “Leerzame inzichten op een prettige en afwisselende wijze gebracht. Ik heb meer kennis over systeemdenken en het verband tussen familie- en organisatieopstellingen.”
  “Ik heb inzicht in mijn eigen behoeftes in het werken in groepen, inzicht in persoonlijkheden en de oorsprong daarvan en meer bewustwording van mijn rol als deelnemer in de groep.”