Mail ons

Organisatiekunde 1

 • Duur 2 dagen
 • Kosten € 2.150
 • Belasting 28 uur
 • Verblijfskosten € 340

 • Doorgrond waarom organisaties in zwaar weer komen en wat de rol van organisatiestructuren is
 • Leer signalen te herkennen die erop duiden dat er verandering op komst is
 • Bedenk meer alternatieve organisatievormen en leer te beargumenteren tegenover collega’s welke vorm nodig is
 • Bepaal welke organisatievorm tot de meest succesvolle verandering kan leiden en welke oplossingen nodig zijn

Interesse? Download gratis onze brochure of meld je meteen aan

Organisatiekunde 1
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Ingrid Kabout
Programmacoördinator
kabout@sioo.nl

 • Als adviseur of manager sta je voortdurend voor organisatievraagstukken. Vaak gaan die in de kern over welke vorm het beste past om de organisatie te structureren en aan te sturen. De verleiding is groot om te kiezen voor kleine aanpassingen van bestaande organisatiestructuren. Of om vast te houden aan opvattingen over modellen die wel of juist niet zouden werken. Ook wordt vaak onderschat hoe belangrijk het is wat er binnen de structuren gebeurt, hoe mensen samenwerken en aangestuurd worden bijvoorbeeld. De uitdaging is dan ook om onbevangen naar de modellen te kijken, de samenhang te zien en de juiste keuzes te maken.

  In deze workshop maak je kennis met de kernvragen in de organisatiekunde, de belangrijkste organisatievormen die in de geschiedenis zijn ontstaan en de grondslagen van die vormen. De essentiële vragen rondom ontwerpen, managen en besturen passeren de revue. Ook is er uitgebreid aandacht voor de nieuwste organisatievormen die zich in de praktijk ontwikkelen. Tijdens de workshop wordt telkens de vertaalslag gemaakt naar praktijkvoorbeelden en de vraagstukken waar je zelf tegenaan loopt.

 • De workshop Organisatiekunde is gericht op adviseurs, managers en kwartiermakers die in de praktijk aanlopen tegen organisatie- en structureringsvraagstukken. Dat kan zijn vanwege grotere organisatieveranderingen zoals een fusie, overname, reorganisatie of samenwerking in ketens of vanwege sudderende problemen in lopende organisaties, waar een nieuwe organisatievorm een oplossing voor kan zijn. Denk aan de communicatie tussen afdelingen, trage besluitvorming of onvoldoende wendbaarheid. Met deze workshop kunnen deelnemers hun kennis opfrissen of hun kennis uitbreiden om te kunnen reflecteren op de huidige situatie en de veranderingen die nodig zijn voor de organisatie.

 • prof.dr. Ard-Pieter de Man
  Vrije Universiteit Amsterdam
  drs. Michiel van Dijk
  Turnaround Powerhouse, CFOlab
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 12 december 2022
   Dag 1 en 2: 12 december 2022 t/m 13 december 2022
  2. Startdatum: 19 juni 2023
   Dag 1 en 2: 19 juni 2023 t/m 20 juni 2023
  3. Startdatum: 11 december 2023
   Dag 1 en 2: 11 december 2023 t/m 12 december 2023

  Deze workshop bestaat uit 1 seminar van 2 dagen aaneengesloten.

  Overige informatie

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten. De literatuurkosten zijn €35.

  Financiering – STAP

  Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor deze opleiding. Op ons inschrijfformulier kun je dit aangeven. Vervolgens ontvang je het aanmeldformulier dat je nodig hebt om je STAP-aanvraag bij het UWV in te dienen. Lees hier meer over hoe het STAP-budget werkt, of je ervoor in aanmerking komt en hoe de procedure eruit ziet.

  Return On Investment

  Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog of moet je jouw werkgever overtuigen?
  In dit document lees je meer over onze visie op leren en ontwikkelen en de Return On Investment van een Sioo-opleiding.

  Deze workshop exclusief voor jouw organisatie

  Deze workshop kan ook incompany voor jouw organisatie verzorgd worden, waarbij wij rekening houden met de specifieke opleidingswensen rond dit thema. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • "Bijzonder leerzame, wetenschappelijk onderbouwde diepe duik in de organisatiekunde. Veel inzichten over waarom we ons zo hebben georganiseerd zoals we nu zijn, waarom dat soms leidt tot problemen en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn. Docenten Michiel van Dijk en prof. dr. Ard-Pieter de Man weten het bovendien heel smakelijk op te dienen. Daarbij hebben we als deelnemers ook veel geleerd van elkaars casussen. Een echte aanrader."
  “Acutele relevante informatie uit het vakgebied met goede voorbeelden en heel duidelijke structuur. Heel blij mee! Daarnaast was het heel fijn vakgenoten te ontmoeten (aanwinst voor het netwerk) en praktijkvoorbeelden van de docenten te krijgen. Dat is een plus bovenop de inhoudelijke kennis die ik opgedaan heb.”
  “Ik heb meer inzicht gekregen in nieuwe vormen van organiseren en ik ben hongerig naar verdieping.”
  “Omdat ik meer kennis heb over organisatieontwerpen heb, kan ik organisatiesignalen beter duiden en de rol van het ontwerp hierin.”