Mail ons

Persoonlijke Effectiviteit

 • Duur 3 dagen
 • Kosten € 2.050 (exclusief overige kosten)
 • Belasting 32 uur
 • Verblijfkosten € 540

 • Ontdek welke aspecten voor jou cruciaal zijn om effectief te zijn in samenwerkingssituaties en presentaties
 • Ervaar welke stijl het beste bij jou past en pas je nieuwe ervaring in tal van situaties toe
 • Vergroot jouw zeggingskracht waardoor mensen geïnspireerd en geboeid raken
 • Wees beter in staat om jouw omgeving te motiveren voor de stappen die je noodzakelijk vindt
Aanmelden opleiding Download brochure

Wij helpen je graag verder

Judie van Breukelen
Programmamanager
breukelen@sioo.nl

Anoek Huisman
Programmacoördinator
huisman@sioo.nl

 • Leidinggevenden en adviseurs werken vaak onder druk en in complexe samenwerkingssituaties. Op cruciale momenten spant het erom. Je moet er in volle overtuiging staan, met een verhaal dat mensen raakt en meeneemt. De kunst is om op authentieke wijze effectief te zijn en om op een aansprekende manier op te treden. Maar hoe bereik je meer zeggingskracht? Welke stijl past bij je als persoon? Hoe hou je grip op het gesprek en blijf je goed in verbinding? Die vaardigheden hebben veel mensen niet vanzelfsprekend beschikbaar, maar ze zijn wel te ontwikkelen.

  In deze workshop geen snelle trucs en geen externe casuïstiek. Je wordt uitgedaagd om te experimenteren met andere aanpakken voor jouw eigen leervragen die voortkomen uit jouw eigen praktijk. In het leerproces krijg je feedback en persoonlijke suggesties van de docent en collega-deelnemers. Zo leer je optimaal over hoe je handelt, waarom je het zo doet en wat daarvan de invloed is op jouw zeggingskracht. Dat alles in een veilige setting met maximaal negen mededeelnemers.

 • De workshop is bestemd voor adviseurs en leidinggevenden die effectiever willen zijn in hun persoonlijke communicatie. Ze merken bijvoorbeeld dat ze nog niet alle kansen benutten. Ze vragen zich af of ze voldoende overtuigend en inspirerend zijn. En hoe ze in de communicatie beter kunnen afstemmen op de mensen die essentieel zijn in de samenwerking.

 • John Cornelissen
  Leiderschap met impact
  Overzicht docenten
 • Planning

  1. Startdatum: 26 mei 2021
   Dag 1 t/m 3: 26 mei 2021 t/m 28 mei 2021
  2. Startdatum: 10 november 2021
   Dag 1 t/m 3: 10 november 2021 t/m 12 november 2021

  Deze workshop bestaat uit 1 seminar van 3 dagen.

  Overige informatie

  De deelnamekosten (vrijgesteld van BTW) zijn exclusief verblijf- en literatuurkosten. Voor deze workshop is geen verplichte literatuur.
  Deze workshop kan rekenen op 21 PE-uren van Ooa en 22 accreditatiepunten van NIP.

 • “Als senior projectleider bij een gemeente begeleid ik regelmatig organisatieontwikkelingen. Ik wilde graag werken aan het meer open vragen stellen, verbinding maken en mijn neiging tot perfectionisme in de interactie. In mijn casussen heb ik geoefend met kortere introducties, stiltes laten vallen en structuur aanbrengen in de interactie. Ik herkende de feedback dat ik met minder woorden zichtbaarder en effectiever word.”
  “Ik wilde graag meer stevigheid ontwikkelen in onverwachte situaties, waarin ik afwijkende voorstellen moet brengen. John heeft me met zijn rijke coaching (warm & tegelijk doortastend) laten zien hoe ik door in verbinding te blijven met mijn gevoel steviger kan zijn in dergelijke situaties. Erg geslaagde training.”
  "In deze training heb ik ervaren hoe doorslaggevend ik als persoon ben voor de impact van mijn boodschap. Ik weet nu mijn spreekstijl aan mijn verhaal aan te passen en sta met meer energie voor een groep. De manier waarop John de groep begeleidde maakte dat ik alles wat ik spannend vond zonder aarzeling wilde uitproberen. Veel geoefend, feedback gekregen en plezier gehad. Aanrader!"
  "In mijn rol als stadsdeelbestuurder in Amsterdam is het niet alleen belangrijk dat ik problemen oplos en projecten goed draai, maar dat ik mensen ook meeneem in een verhaal, ze daarmee inspireer en raak. Daar heb ik in de workshop Persoonlijk effectiviteit met John Cornelissen hele goede handvatten voor gekregen en mee geoefend zodat ik in mijn werkpraktijk daarmee verder kan. Het toepassen van het format voor het brengen van voorstellen en de coaching gesprekjes tussendoor waren heel erg behulpzaam. Ik vond dit een uitstekende workshop, die ik van harte kan aanbevelen."

Content & inspiratie

 • Van High Touch en Low Tech naar High Tech en Andere Touch

  Lees meer

 • Sioo’s Spreekgestoelte: Cor Lambregts

  Lees meer