Mail ons

Heb je onze podcast
al gehoord…

Op 26 augustus gingen we live met de eerste aflevering van onze eigen radioreeks People Power over leiderschaps- en organisatieontwikkeling bij New Business Radio. Vanaf nu nemen we elke maand een andere klant mee om de ontwikkelingen en trends in die specifieke branche te bespreken.

op
New Business Radio?

Aflevering #3: Consultancy: waarom kennis alleen niet meer genoeg is

De consultingsector is in beweging. In laagconjunctuur worden consultants het eerst wegbezuinigd, in hoogconjunctuur kunnen ze aan elke tafel aanschuiven. Uurtje-factuurtje is nog steeds de standaard, maar voelt zowel voor opdrachtgever als -nemer als een uitgeput concept. Kan en moet dat niet anders? Wat zijn businessmodellen van de toekomst? Op welke wijze kan je de jongere generatie ruimte geven? Waar loop je dan zoal tegenaan? We namen Jurgen Schut en Marie-Sophie Prins van Hieroo, SeederDeBoer en onze eigen Marguerithe de Man mee.

Klik op de afbeelding en luister de aflevering terug.

Aflevering #2: Verandering is een gezamenlijke wandeling

De accountancysector lijkt wellicht een stabiele omgeving, maar schijn bedriegt. Welke ontwikkelingen dwingen accountants tot veranderen? Wat is de rol van leiderschap daarin? Hoe pakken bureaus dat aan? We namen Dick den Braber, voorzitter Raad van Bestuur van BDO Nederland mee: “we hebben ingezien dat voor dit soort veranderingen de ‘one size fits all’-ontwikkeltrajecten niet werken. Elk individu heeft iets anders nodig.” Ook rector Jesse Segers was erbij: “dit type uitdagingen is niet ingewikkeld, maar complex.” Benieuwd wat het verschil is?

Klik op de afbeelding en luister de aflevering terug.

Aflevering #1: Leiderschap als teamkwaliteit

Net als heel veel andere bedrijven en organisaties moeten ook ziekenhuizen grote veranderingen ondergaan. Meer specialisatie, meer zorg in de eerste lijn bij de huisarts, technologische ontwikkelingen, arbeidsmarktkrapte en ga zo maar door. Dat vraagt veel van de leiding van een organisatie. We gaan in gesprek met José Geerdink en Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis en Sioo’s programmamanager voor Sioo’s leertraject ‘Mijn Leiderschap, Mijn Deventer Ziekenhuis’. Voor welke uitdagingen staat het Deventer Ziekenhuis? Welke rol zien zij voor de leidinggevenden? En hoe pakken zij het aan?

 


Klik op de afbeelding en luister de aflevering terug.

Introductie

Leiderschap blijft bovenaan de prioriteitenlijst van organisaties staan. De modellen, theorieën en managementboeken over leiderschap zijn ontelbaar. Veelal gaat het om de hoe-vraag: hoe neem je leiding, hoe geef je leiding en in welke stijl. De wat-vraag over de functie van leiderschap in organisaties wordt minder gesteld. Luister hieronder naar het gesprek dat Jesse en Glenn van de Burg van People Power op New Business Radio hierover hadden.


Klik op de afbeelding en luister de aflevering terug.

 

We waren al eerder op New Business Radio. Benieuwd op welke manier Sioo organisaties begeleidt bij organiseren en veranderen?

Ontdek alle podcasts