Mail ons
Neem afstand, leer anders kijken en handelen

Uitgedaagd worden in een écht winters landschap kunnen we je niet garanderen. Onze Lapland Leadership Expedition is al van start gegaan met het voorbereidend programma… Niet getreurd, ook in onze andere programma’s zal je stevig uitgedaagd worden en kunnen rekenen op een combinatie van vakkennis, praktijktoepassing én persoonlijke groei. Onze programma’s zijn van grote praktische waarde en tegelijk een duurzame investering voor jou en je organisatie. De opgedane kennis kun je direct in praktijk brengen.

Hét moment om je opleidingsbudget in te zetten

Veel professionals maken geen gebruik van het aan hen beschikbaar gestelde opleidingsbudget. Zo’n 35% van het jaarlijkse potentieel om verder te groeien, te leren en te ontwikkelen blijft zo liggen. Neem snel een kijkje waarin jij je wil ontwikkelen of wat je jouw team(s) nog wil aanbieden. Immers, je kunt nu nog investeren om in 2022 te gaan leren.

Dit kan in een gefocuste workshop van twee dagen of in een van onze langere trajecten in samenwerking met onze partners. Wij werken op locaties die voldoende ‘zuurstof’ bieden om zowel gepaste afstand en verluchting te kunnen garanderen, als ook de nodige reflectie in de natuur te kunnen bieden.

Hieronder vind je een selectie van onze langdurende professionaliseringsprogramma’s, branchegerichte programma’s, partneropleidingen en winterschools die tussen november 2021 en april 2022 van start gaan. Ook veel workshops gaan in dezelfde periode opnieuw van start. Ontdek hier de agenda met actuele startdata. Geïnteresseerd in ons aanbod op maat voor jouw team of organisatie? Ontdek ons maatwerkadvies en onze –incompanytrajecten.

Lokaal Leiderschap

Start: 21/01/2022

 

Het lokaal bestuur is er niet overzichtelijker op geworden de laatste jaren. Toch is overzicht datgene waar een lokaal leider voortdurend aan werkt. Waar moet je dan op letten en wat kun je juist laten gaan? In deze opleiding leer je te kijken naar signalen die van invloed kunnen zijn op de ambtelijke organisatie en het lokaal bestuur maar waar je zelf geen invloed op hebt. Door middel van scenarioplanning leer je je voor te bereiden op wat kan komen. Bovendien leer je het krachtenveld van individuen, partijen en organisaties te begrijpen.

Bekijk

Uitgelicht: Winterschool Systeemdenken in de praktijk

Start: 24/01/2022
[NIEUW!]

 

Alles hangt met alles samen. Voor iedere organisatieprofessional die al tot het besef is gekomen dat veranderingen niet lineair te plannen zijn, is systeemdenken een uitkomst: gebeurtenissen vinden plaats binnen een grotere context en staan niet op zichzelf. Deze nieuwe winterschool is de opvolger van Studieweek Systemen. Het is een inspirerende, intensieve, leerzame en toch ook ontspannen week voor iedereen die professioneel werkt met en aan organisaties.

Bekijk

Lerend Veranderen in het MBO - voor directeuren en opleidingsmanagers

Start: 02/02/2022

 

Het vergroten van het verandervermogen met het oog op kwaliteitsverbetering vraagt aandacht voor mensen, systemen en de inrichting van de organisatie in onderlinge samenhang. Directeuren en opleidingsmanagers in het MBO leveren met hun verbindende rol bij strategie en realisatie een belangrijke bijdrage aan een organisatie waarin kwaliteitsverbetering duurzaam is verankerd. Dit programma biedt de basis om deze rol te versterken en ondersteunt tegelijkertijd concrete acties rond (onderwijs)kwaliteit die plaatsvinden in de eigen organisatie.

Bekijk

Scholing van de Geest: socratische vaardigheden voor professionals

Start: 08/02/2022

 

In de snelle wereld van vandaag zijn er zo snel en zo veel keuzes te maken dat dilemma’s zich aan de lopende band voordoen. Hoe vind je je weg in de veelheid van mogelijkheden? Hoe bepaal je de koers die je wil varen? Welke kennis gebruik je voor je beslissingen en waar komt die informatie vandaan? Scholing van de Geest biedt denkgereedschap om een transparant moreel kompas te herkennen, te ontwikkelen en te hanteren. In Scholing van de Geest ontwikkelen professionals een onderzoekende houding. Dit betekent een gerichtheid op vragen in plaats van directe oplossingen. We bieden je een ingang naar de vrije ruimte (scholè in het Grieks) die hiermee samenhangt.

Bekijk

Executive Change Management

Start: 14/02/2022

 

Executive Change Management (ECM) is dé masteropleiding voor leiders en bestuurders die in hun organisatie de regie willen voeren over strategische innovatieprocessen. Door zelf de strategische vernieuwing ter hand te nemen, zonder hulp van externen, ontwikkelt de organisatie haar eigen vermogen om te kunnen veranderen. Dat is goud waard. Voor organisaties is verandering nu eenmaal de enige constante. Complexe vraagstukken en strategische processen zullen  er altijd zijn. Met Executive Change Management ontwikkelt jouw organisatie het vermogen om wendbaar te blijven en op eigen kracht te veranderen.

Bekijk

Succesvol Besturen van Ziekenhuizen

Start: 16/02/2022

 

Heb je de ambitie om in de ziekenhuissector te starten op bestuurlijk niveau Succesvol Besturen van Ziekenhuizen helpt je om het pad dat je ambieert ook daadwerkelijk in te slaan, je toekomstige rol te verkennen én succesvol te worden. Het is een ruimte voor een hoogwaardige dialoog over ziekenhuisorganisaties, het werk daarbinnen, vernieuwingsmogelijkheden, over de omgeving en de besturing daarvan. Het is vóór alles een werkplaats om effectief besturingsgedrag te onderzoeken en te verwerven. De groep ontwikkelt spelregels, die zorg dragen voor veiligheid en daarmee voor experimenteerruimte en actief leren.

Bekijk

Leertraject Interveniëren met Passie en Precisie

Start: 21/02/2022

 

Je bent een ervaren vakman of vakvrouw als het gaat om interveniëren. En je zou dat vak nog meer vanuit jezelf willen uitoefenen, nog authentieker, nog meer vanuit jouw levensmissie, nog meer vanuit jouw persoonlijke waarden. Je wilt je verdiepen en voor complexe vraagstukken geen eenvoudige antwoorden bieden. In dit programma nodigen we je uit tot het verder ontwikkelen en verbreden van je eigen interventierepertoire. Een repertoire dat uniek past bij jou in de relatie met je klanten.

Bekijk

Lerend veranderen in het MBO - voor bestuurders

Start: 16/03/2022

 

Het vergroten van het verandervermogen met het oog op kwaliteitsverbetering vraagt aandacht voor mensen, systemen en de inrichting van de organisatie in onderlinge samenhang. Bestuurders in het MBO leveren met hun strategische rol een belangrijke bijdrage aan een organisatie waarin kwaliteitsverbetering duurzaam is verankerd. Dit programma biedt de basis om deze rol te versterken, om de brug te slaan naar de realiteit van directeuren en opleidingsmanagers en ondersteunt tegelijkertijd concrete acties rond (onderwijs)kwaliteit die plaatsvinden in de eigen organisatie.

Bekijk

Uitgelicht: Winterschool Leiderschap

Start: 21/03/2022
[NIEUW!]

 

Ben je bereid om jouw leiderschapsrol onder de loep te nemen? Wil je jouw impact vergroten? Krijg meer inzicht in je eigen, team- en organisatiepatronen en hoe die jouw leiderschap steunen of hinderen. Je ontwikkelt je ‘leiderschapsclaim’ en onderzoekt waarom die claim leidend zou moeten zijn voor je handelen. Je zal bewuster leren omgaan met situaties waarin je leiderschapskwaliteiten op de proef worden gesteld.

Bekijk